Windows 7 kurunca diskte sorun...

yasin0252

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar C sürücüsünde XP vardı D sürücüsüne windows 7 kurdum önce sorunsuzdu ama sonra D sürücüsündeki NTSF dosya yapısı bozuldu yani anlayacağınız D sürücüsü iptal hiç bişey yapılmiyor format atılmiyor hiç bi program kurulmuyor ama windows 7 çalışıyor bi programı çalıştırmaya çalıştığımda D Users bulunamadı diyor... Acaba bu D sürücüsünü nasıl kurtarırız???...

Birde benim kurduğum DVD deki windows 7 problemli olabilirmi??? Problemli olsa en başta kurmama izin vermezdi diye düşünüyorum ama...Kurduğum windows 7 orijinal değil internetten indirdim ve dvd ye 4x olarak yazdırdım sonra XP üzerinde direk kurdum D sürücüsüne ama malesef sürücü sizlere ömür...

Yardımlarınızı bekliyorum....

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
xp üzerine kurdum derken yükseltmemi yaptın yoksa hddniz 2 bölüm bu 2.bölümemi win 7 kurdun ?ayrıca win7 yi ilaçlamadın mı ? xp de iken d sürücüsüne ulaşılmıyor mu? !!

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hdd sök başka bir pcye harici disk olarak tak sonra pc çalıştır biçimlendir sonra hdd ni geri tak sorunsuz kurabılırsın kardesım.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
XP üzerinde iken D sürücü yolunu değiştirmeyi dene. Zayıf bir ihtimal ama bir kere işime yaramıştı.

Uploaded with ImageShack.us

yasin0252

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar....

Sorunun neden kaynaklandığını anladım şimdi şöyle C: XP D:W7, Şimdi D de windows 7 üzerindeyken eğer C sürücüsüne veya diğer sürücülere girip mesela XP nin programlarını çalıştırmaya çalıştımmı D sürücüsünün yani W7 nin dosya yapısı bozuluyor sonra C ye geçince bilgisayar D üzerinde chkdisk tarama yapıyor ve D sürücüsünün dosya sistemini düzeltiyor yani hasılı vel kelam eğer çift işletim sistemi kullanıyorsanız bi işletim sistemindeyken mesela yani XP de iken W7 nin programlarını veya W7 iken XP nin programlarını çalıştırmaya çalışmayın hangi disk üzerindeyseniz orada kalın eğer diğer işletim sisteminin programlarını çalıştırırsanız bulunduğunuz diskin dosya yapısı bozuluyor... Bende yeni farkettim...

Reaksiyon puanı
189
Normalde boyle bir şey yapmaz sadece hata verir yazılımlar ama senin yapmaya çalıştığın da zaten gereksiz. Bir kere zaten benzer yapıda olan iki işletim sistemini aynı makinaya kurmak gereksiz. W7 de ne çalışmıyor da xp ye ihtiyac duyuyorsun ki?

yasin0252

Asistan
Reaksiyon puanı
3
XP den vazgeçemediğim için onunla anılarım ömrüm var benim...

Reaksiyon puanı
189
XP den vazgeçemediğim için onunla anılarım ömrüm var benim...

Gereksiz bir takıntı yaptığının farkindasindir umarım :) w7 üzerine vmware player ile xp kurup sanalda w7'nin xp mode'undan daha iyi perfomans alabilirsin :) ayrıca masaüstü entegrasyonu ile de w7 ve xp yi iç içe kullanabilirsin. Yani iki sistem tek masaüstü :)

yasin0252

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Gereksiz bir takıntı yaptığının farkindasindir umarım :) w7 üzerine vmware player ile xp kurup sanalda w7'nin xp mode'undan daha iyi perfomans alabilirsin :) ayrıca masaüstü entegrasyonu ile de w7 ve xp yi iç içe kullanabilirsin. Yani iki sistem tek masaüstü :)

Yok öyle sevmiyorum platonik aşk gibi oluyor öyle ben her şeyin gerçeğini severim... Cidden bilgisayarda XP olmadımı o bilgisayar bana eksik geliyor hele o XP nn açılış ekranı yokmu işte o açılış ekranını görmedimmi olmuyor...

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
xp yi çalıştır 7 nin kurulu olduğu diskin harfi ne ise
çalşıtr -> cmd -> chkdsk (7nin kurulu olduğu diskin harfi): /f /r (enter)
bi ihtimal çözebilir sorununu devam ederse buraya yaz başka yöntemler önerelim ;)

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
aslında ilk önce win 7 yi C kurup daha sonra D ye xp kursaydın bu tip bir sorunun oluşmayacaktı !! ben öyle kullanıyorum evdeki pc yi herhangi bir sorun oluşmuyor win 7 daha yeni olduğu için illaki C ye kurulmalı xp yi ister D ye kur istersen başka bir harf ata fark etmiyor rom sürücüsü olmasında (=

yasin0252

Asistan
Reaksiyon puanı
3
xp yi çalıştır 7 nin kurulu olduğu diskin harfi ne ise
çalşıtr -> cmd -> chkdsk (7nin kurulu olduğu diskin harfi): /f /r (enter)
bi ihtimal çözebilir sorununu devam ederse buraya yaz başka yöntemler önerelim ;)
XP ilk açılışta D nin dosya yapısı bozuk oldumu otomatik olarak chkdsk yapıyor sorun şimdilik yok gibi sağolasınız...
aslında ilk önce win 7 yi C kurup daha sonra D ye xp kursaydın bu tip bir sorunun oluşmayacaktı !! ben öyle kullanıyorum evdeki pc yi herhangi bir sorun oluşmuyor win 7 daha yeni olduğu için illaki C ye kurulmalı xp yi ister D ye kur istersen başka bir harf ata fark etmiyor rom sürücüsü olmasında (=
Peki C ye W7 kurunca D sürücüsüne XP kurdurmaya izin veriyormu bilgisayar???... Ben vermez diye düşünüyorumda çünkü W7 daha yüksek bi sürüm olduğu için D ye kurduracağını sanmiyorum yada sen kurduysan nasıl yaptın???....

yasin0252

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar bu ne yaa hemen yakalandıkmı şimdi.... Ne yapmalıyımm???...

Başlat / msconfig / hizmetler den bunu kapattım ama şimdi ben yakalanmışmı oluyorum... Ayrıca buradan windows update da kapatmaya gerek varmı???..

mehmet_497

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben cd'ye 2x olarak yazdırdım bu tavsiye edilir zaten. win 7 hangi sürümünü kullanıyorsun professinal ve ultimate'de xp modu var eğer bunlardan birisiyse sürümün hiç uğraşma sil tek işletim sistemi kullan

mehmet_497

Asistan
Reaksiyon puanı
0
MS sadece acemileri yakalar. orjinallik kontrolü yapan güncellestirmeleri yüklemezsen birşey olmaz.
ekrntse.png