Windows 7 Kurdum Performans Düştü

eagleeye06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarıma Windows 7 ultimate sp1 32bit kurdum ama performansı düşük internette video izlerken, çok sekme açıkken donma çok oluyor yükleyeli daha 2 hafta oldu daha önce windows xp pro sp3 32 bit kullanıyordum ama böyle bi sorun yoktu, heralde donanımlar kaldırmadı diye düşünüyorum acaba ne yapmam gerekir ram i yükseltsem iyi olur diye düşünüyorum ama tam emin değilim ne gereklidir yardımcı olursanız sevinirim

pc özellikleri

işlemci : amd sempron 145 2800mhz
anakart : ecs mcp61m-m3
ram : 2gb ddr3
hdd : samsung 250gb sata2, western digial 250g sata2
optik sürücü : dvd rw samsung sata
psu : bross atxc-230
ekran kartı : geforce 9500gt

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ram yetersiz, minimum 4 GB ile Win 7 kullanılır aksi durumda eziyet olur... Ultimate kurarak hata yapmışsınız, Basic kurun... Home Premium da kurabilirsiniz fakat ince ayarlarını yapmak kaydıyla performans alırsınız, yapmazsanız o da sürünür... Kısa ve en etkili yol "Basic 32BIT kurun"

EDIT: Ram yükselttiğiniz zaman 64BIT Home Premium' a geçiş yapın, üst sürümlere geçmenize gerek yok... 4 GB ile stabil kullanım, 8 GB ile tam performans sağlarsınız...

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
o sistemle hiç win7 fln uğraşma yükseltimde boşuna para harcama xp ye geri dön

paradis_1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla pentium t4400 dual core işlemci 2 gb ddr2 ram le windows 7yi çok çok rahat kullanıyordum şimdi windows 8 kurdum daha hızlı oldu:)

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
chormeda sekmeler ne alemde

birde senin işlemcin daha ii

paradis_1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
chormeda sekmeler ne alemde

birde senin işlemcin daha ii

mükemmel olmasa da gayet iyi. bayağı sekme açarım ben ama şimdiye kadar pek bi sıkıntı yaşamadım(üstüste 40-50 sekme açtığım çok oluyor). arkadaşın rami windows 7 için yeterli bence ama işlemci konusunda bir şey diyemem zaten amd işlemciler hakkında pek bilgim yok:)

eagleeye06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ram yetersiz, minimum 4 GB ile Win 7 kullanılır aksi durumda eziyet olur... Ultimate kurarak hata yapmışsınız, Basic kurun... Home Premium da kurabilirsiniz fakat ince ayarlarını yapmak kaydıyla performans alırsınız, yapmazsanız o da sürünür... Kısa ve en etkili yol "Basic 32BIT kurun"

EDIT: Ram yükselttiğiniz zaman 64BIT Home Premium' a geçiş yapın, üst sürümlere geçmenize gerek yok... 4 GB ile stabil kullanım, 8 GB ile tam performans sağlarsınız...
İlgilendiğin için teşekkürler, ilerde tv kartıda almayı düşünüyorum tv, video, oyun gibi performansları nasıl olur, 64 bit home premiumla uyarmı kaldırırmı donanımlar birde bendeki ram 2 gb ddr3, 6 gb daha alsam nasıl olur performans için çeşit olarakda ddr3 olması yeterlimi

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
İlgilendiğin için teşekkürler, ilerde tv kartıda almayı düşünüyorum tv, video, oyun gibi performansları nasıl olur, 64 bit home premiumla uyarmı kaldırırmı donanımlar birde bendeki ram 2 gb ddr3, 6 gb daha alsam nasıl olur performans için çeşit olarakda ddr3 olması yeterlimi

Anakartın yeterli ram slotu varsa 2 + 4 (6 GB daha) ram eklemesi yapabilirsiniz elbette, fakat 2 slot varsa mecburen 2GB olan belleği emekliye ayırmak zorunda kalacaksınız... 2 tane 4 GB ram takarak hedeflediğiniz ram miktarı olan 8 GB a yükseltme yapacaksınız... Ram yeterliliğini sağladığınız sürece performanstan ödün vermez pc niz, saydıklarınızı dikkate alırsak size 8 GB DDR3 gerekiyor... 8 GB ram ile cihaz kendine gelecektir, 8 üstünde ram kullanmayacaksanız Home Premium 64 BIT kurmayın derim... Home Basic 64 BIT ile cihaz daha verimli çalışacaktır, Home Premium' da birçok gereksiz ayıntı var...

64 BIT işletim sisteminin uyumsuzluk problemi yoktur, donanımlarınızın illa 64 BIT driver ı olmasına da gerek yok... X86 (32BIT) olan her yazılıma destek sunmaktadır Win 7 64 BIT, buna ek olarak uyumluluk modu ile de XP, Vista vs. gibi birçok işletim sisteminde çalışan uygulamaları çalıştırma olanağı da mevcuttur... Kolay gelsin, selâmetle...

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
kardeşim rami yükselt psu güçlendir psuda düşük ondan sonra win 7 professionalı ku keyfine bak

eagleeye06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim rami yükselt psu güçlendir psuda düşük ondan sonra win 7 professionalı ku keyfine bak
Slm peki nasıl bi ram ve psu önerirsin birde işlemcim 64 bit iyi bisistemi kaldırırmı, ev kullanımı için tv , video izleme özellikleri iyi olacak ara sıra oyun oynanabilecek bunların yanında evdeki küçük ofis işleri için uygun olan nasıl bi sistem donanım önerirsin

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ram değerini 4 gb ye çıkart psu ise en az 400 w al. sonra işlemcinin tam marksını bilmediğim için desteklermi desteklemezmi bilmiyorum ama muhtemelen destekler yani anakart ve işlemci driverlarının win7 64 bit sürümü varsa destekliyordur. sorun çıkmaz elindeki bu sistem bence gayet kullanışlı işini görür

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ben birşey farkettim. windows 8 çıktığından beri windows 7 çok kasmaya başladı. donanımım intel i5 işlemci, 4gb ram ve ati 1gb ekran kartı. 3 defa formatlayıp yeniden kurdum. orjinal lisanslı win 7 64bit home prem. kullanıyorum. ama kasıyor. online video izlemek bile neredeyse işkence olmaya başladı.. acaba windows 8 e geçmemiz için bilinçli mi yavaşlatıyor sistemi microsoft

eagleeye06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartın yeterli ram slotu varsa 2 + 4 (6 GB daha) ram eklemesi yapabilirsiniz elbette, fakat 2 slot varsa mecburen 2GB olan belleği emekliye ayırmak zorunda kalacaksınız... 2 tane 4 GB ram takarak hedeflediğiniz ram miktarı olan 8 GB a yükseltme yapacaksınız... Ram yeterliliğini sağladığınız sürece performanstan ödün vermez pc niz, saydıklarınızı dikkate alırsak size 8 GB DDR3 gerekiyor... 8 GB ram ile cihaz kendine gelecektir, 8 üstünde ram kullanmayacaksanız Home Premium 64 BIT kurmayın derim... Home Basic 64 BIT ile cihaz daha verimli çalışacaktır, Home Premium' da birçok gereksiz ayıntı var...

64 BIT işletim sisteminin uyumsuzluk problemi yoktur, donanımlarınızın illa 64 BIT driver ı olmasına da gerek yok... X86 (32BIT) olan her yazılıma destek sunmaktadır Win 7 64 BIT, buna ek olarak uyumluluk modu ile de XP, Vista vs. gibi birçok işletim sisteminde çalışan uygulamaları çalıştırma olanağı da mevcuttur... Kolay gelsin, selâmetle...

Kardeş kusura bakma, acemiyim bu konularda biraz djvahset isimli arkadaş psu nun düşük olduğunu söylemiş bu bir sorun çıkartırmı bu konuda ne dersin

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
kardeşim sana örnek vereğim bi araba düşün nekadar güzel modifiye yaparsan yap. motor olmassa yürümez..takdir senin ben söledim