Windows 7 Kullanıcılarına Kötü Haber

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
130220101056165875629_2.jpg

Korsan Windows 7 kullananlara felaket haberi: Microsoft'un yeni planı çok yakında sizi de avlayacak.

Microsoft, Windows 7'nin orijinal olup olmadığını kontrol etme metodunu elden geçirdi.

Korsan kullananları tespit ederek işletim sistemlerini aktive edilmemiş hale getirecek olan bu kontrol önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Windows Update aracılığıyla yüklenecek korsan kontrol, aktive edilmiş sistemleri derinlemesine ve farklı metodları bir arada kullanarak kontrol edecek.

Windows Genuine Advantage Program yöneticisi Joe Williams, bu yöntemin önceden OEM olarak aktive edilmiş gibi gösteren, ya da toplu key oluşturucuları kullanarak kendini orijinal gibi gösteren işletim sistemlerini tespit edebileceğini belirtti. Korsanların geliştirdiği yeni yöntemlere karşı, Microsoft'un da boş durmadığını aktardı.

Yeni uygulama ile birlikte, korsan olarak aktive edilen Windows 7'ler deaktive edilecek. Ancak kullanıcılar bu işlemin ardından Windows 7 dışına itilmeyecek. Onun yerine Windows 7, "korsan kullanım" ile ilgili uyarılar göstererek kullanıcıyı orijinal sürüme geçmesi için uyaracak.

Bir diğer tahmin ise, daha önceki uygulamalarda da olduğu gibi, bu güncellemenin otomatik güncelleme üzerinden geleceği yönünde.

Windows 7 Starter Edition ve Basic sürümlerinde korsanlık nadir olduğu için bu sürümler kontrolün dışında tutulacak.

Kaynak

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Güncellemeyi kapat sorun felan olmaz:D

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Win7 kullanmıyorum rahatım :P Xp den vazgeçmem Microsoft dalında.
Zaten Ubuntu kullanıyorum :D

Reaksiyon puanı
189
Çok sıkı önlem alırlarsa eğer insanları linux'a doğru itmeye başlarlar. Ama hiç zannetmiyorum bunu da kırarlar...

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Çok sıkı önlem alırlarsa eğer insanları linux'a doğru itmeye başlarlar. Ama hiç zannetmiyorum bunu da kırarlar...
Aynen :thumbup1: bence microsoft şansını fazla zorlamasın milleti vista da epey mağdur etti mağdur ettiklerine saysın...elimizde patladı vista lar o yüzden astalavista geh bili bili Bill Gates diyorum:laugh:

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
e adamların hakkı herseyın bır bedelı vardır degıl mı yanı

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
yeni önlemler alıcaklar, sonra yeni cracklar çıkacaktır. daha önce de olduğu gibi.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Korsan kullananları tespit ederek işletim sistemlerini aktive edilmemiş hale getirecek olan bu kontrol önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.
Merak etmeyin, arkanızda dağ gibi Linux varken, korsan kullanımına mutlaka göz yumacaklardır. :)

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Microsoft da az uyanık değil. İstese, güncelleme olarak verdiği bu özelliği sistemde varsayılan olarak yüklü tutabilirdi. Fakat bilerek sonradan yapıyor ki, korsancılar Windows'tan uzaklaşmasın.

Bu arada korsan kullanıp güncellemeleri kapatanlar, piyasada dolaşan tüm virüslerin asıl sebebidir. En az o virüsü yapan kadar suçludurlar.

Tscheslaw

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Linux'a geçmek için bahane arıyorum zaten... Ama bir görelim önce Microsoft'un bu iddaasını ?

---------- saat 15:27 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:27 eklenmişti ----------

Gerçektende :D

Arkadaşlar Pro VL sürümü kurun etkinleştirin telefonla :D zor mu ? :D

Alın size gerçek lisans :D
Pro VL sürümü ile Ultimate arasındaki fark nedir acaba ???

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
XP'de olduğu gibi güncelleme içeriğini belirtmek zorundalar. Sadece Update seçeneğini değiştirmek ve zaten çok nadir verilen güncellemeleri yüklerken dikkatli olmak yeterli.

km5jr.png

metehan760

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Vista ya verdiğim parayı iade etsinler, bende kaçak kullanmayayım. Zaten microsoft vista kullanıcılarına özür mahiyetinde W7 hediye etmeli. Hatta psikolojimizi bozduğu için üste para bile vermeli. İşin özü şu ki; Vista'dan yediğim kazıktan sonra bir daha asla işletim sistemine para vermem. Gerekirse her ay format atarım yine vermem.

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
En Kötü İhtimal ubuntu kullanırım :) Nasılsa Ubuntu Sağolsun Orjinal CD Dağıtıyor :) Hem Öyle Birşey Olmaz Ertesi Gün Crack Çıkar :D

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Vista ya verdiğim parayı iade etsinler, bende kaçak kullanmayayım. Zaten microsoft vista kullanıcılarına özür mahiyetinde W7 hediye etmeli. Hatta psikolojimizi bozduğu için üste para bile vermeli. İşin özü şu ki; Vista'dan yediğim kazıktan sonra bir daha asla işletim sistemine para vermem. Gerekirse her ay format atarım yine vermem.

Aynen aslında dava edilmeli ama amerkan yasaları koruyor bunları nede olsa amerikaya iyi para kazandırıyorlar

rebelist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
guncellemeleri windowsu hatta panjurları bile simdiden kapadm :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

Tamamen haklısınız.Ancak Windows 7 ve Vista şuan etiket fiyatını hak ediyorlar.Fakat Vista kullanıcıları için bir kıyak yapıp en fazla 150 dolar aşağı çekmeliydi.......

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Microsoft'un tek derdinin para kazanmak olduğunu görebilmek için bir fırsat daha ortaya çıkmış. Şu anda işletim sistemi konusunda ciddi zarara uğratacak bir rakip olmadığı için Vista kullanıcılarına kıyak yapmasını gerektirecek bir durum yok.

Fakat ortada bir rakip olsaydı, Vista kullanıcıları Microsoft'a küsüp başka işletim sistemine geçebilselerdi o zaman sadece paranızı geri iade etmez, üstüne güzel hediyeler bile verirdi.

Bu duruma basit bir örnek, internet tarayıcıları dünyasında yaşanıyor. Microsoft bu tarafta kan kaybettikçe, kendi tarayıcısını kullananları daha çok memnun etmeye, daha iyi hizmet vermeye başladı. Çünkü ortada çok büyük paralar dönüyor ve Microsoft buradan para kaybetmeye başladı.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İşin en garibi windows kullanıcılarının bu kadar hata ve sorun ile karşı karşıya olmasının illegal kullanıma bağlanması. Sorun microsoft değil. İstedikleri kadar deactive etmek için uğraşsınlar. Dikkatli ve bilgili bir kullanıcı bunları yemez. Güncellemeri kapatmak çok garip bir çözüm. Antivirüs için aynısını yapar mısınız? Temel olarak hiçbir farkı yok. Yapmayın arkadaşlar. Loader dediğiniz 2 satırlık bir yazı. Toplamda 2-3 dosyaya müdahale ediyor ve bunların hiçbiri windows'u kararsız kılmaz.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Hiç şaşmadım.

Beni de bağlamıyor açıkçası. Zaten Mart ayında silmek zorunda kalacaktım Windows 7'yi. (Deneme sürümünün süresi bitiyor.) O zamandan sonra en az 4 ay için orijinal Vista Home Basic'imi geri yüklemem gerekecek. Sonra tamamen kaldıracağım. :)

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
adamlar kazanacağını kazandı zaten artık korsanlara bakıyorlar.böyle bir sorun yaşarsam tek işletm sistemine dönüp linux kullanmaya devam ederim.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Hadi herkes orjinal wındows 7 alsın:D

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
benim için problem yok. ben zaten her 3 haftada bir format atıyorum.(can sıkıntısından:D)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Siz halen işletim sistemi aktivasyonuyla, lisans problemleriyle mi uğraşıyorsunuz? Hadi itiraf edin, yoksa siz bundan zevk mi alıyorsunuz? :mrgreen: