Windows 7 iso dosyasını USB yada DVD ye yazmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SARKAT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
21f327fc8416dfc1a339a1898736980c.jpg

Windows 7 iso dosyasını USB yada DVD ye yazmak - 2,59 MB

Microsoft Store ile yada MSDN/TechNet/Connect aracılığı ile yada farklı bir şekilde Windows 7 ISO dosyasına sahip olduysan bunu kullanabilmen için boş bir DVD’ye ve bir DVD yazıcıya ihtiyacın olacak.

Peki boş DVD bulmak kolya ve ucuz olabilir. Peki ya DVD yazıcın var mı? Yok mu? Üzülme şimdi sana anlatacağım yöntemle Windows 7 ISO dosyasını Microsoft’ un orjinal programı ile USB belleğe nasıl atacağını ve bunu nasıl bootable yapacağını anlatacağım.​

Microsoft yeni bir program çıkardı. Adı "Windows 7 USB/DVD Download Tool" Bu programla Windows 7 iso dosyamızı ister DVD ye yazarız ister USB belleğe. Üstelik bootable olarak. Programı indirip kurduktan sonra çalıştırdığımızda program bizden iso dosyayı istiyor.

Windows_7_ISO_1.png

ISO dosyasını gösterip devam diyoruz.
Şimdi ise iso’ yu bootable olarak usb diskemi yazacağız yoksa bootable olarak dvd’ ye mi yazacağız bunu seçiyoruz.

Windows_7_ISO_2.png

Seçimimizi yaptıktan sonra başlatıyoruz ve bekliyoruz. Bir kaç dakika sonra bootable windows 7 miz hazır.

Windows_7_ISO_3.png

Sistem Gereksinimleri:
* Windows XP SP2, Windows Vista yada Windows 7 (32-bit or 64-bit)
* Pentium 233-megahertz (MHz) işlemci yada daha hızlısı
* 50MB boş disk
* DVD-R sürücü yada 4GB USB flash drive

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
çok iyi olmuş bu ya.

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Link orjinal linktir ama biraz geç geliyor.

Dün indirdiğin win 7 iso dosyasını nero, ashampo, vs yazdırmadım ama bu programla sorunsuz dvd ye yazdırdım .

Güzel program hoşuma gitti. Ücretsiz olmasıda cabası

önder34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bendeki iso dosyasının boyutu 8,57GB onu da yazarmı parça parça??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yani usb belleğini de windows 7 cd'si gibi kullanıp windows kurabiliriz öyleyse teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
enfes kolay bir program günlerdir boot dvd/cd yapmak için savaş veriyordum bu program çok basit ve kullanışlı. sonunda yaptılar oldu.... 5 dk da dvd yazıldı. windows 7 - 64 bit format dvd'si ve usb belleği kolayca oluşturdum. harika!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
resmi sitesinde var.
Bi kaç gündür iso dosyası açma diye arıyorum ama hepsi yarım yarım atıyor gıcık oldum bunu yaptığı için microsoft ta teşekkürler dile getiren arkadaşada teşekkürler. Şimdi sırada win 8 iso dosyasını yayınlamasını istiyoruz :) temiz olarak.

uhamuhazuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İçi Dolu bir USb belleğe formatlamadan boottable oluşturuyor mu? hem programlarım kalsa hem elimde win7 bootlu bir usb olsa mümkün mü?