Windows 7 İncelemesi - Video

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Windows 7'nin son sürümünü, yenilikleri ve performansını tek videoda izleyip öğrenmek ister misiniz? Türkiye'deki en detaylı inceleme, SDN'de.

Windows 7'nin final sürümüne adım adım yaklaşıyoruz. Vista'ya çok benzediği için, bilgisayar kullanıcıları tarafından büyük yenilikler içermeyen bir işletim sistemi olarak algılanan Windows 7'nin, Windows Vista'ya göre ne farkları olduğunu detaylı olarak aşağıdaki videoda inceledik. Beta öncesi son sürüm olan ve Amerika'da gerçekleştirilen Professional Developers Conference'da tanıtılan Windows 7 Build 6801'i bilgisayarımıza kurduk ve kurcaladık.

Videoyu İzleyin

[sdntv3]http://e4.video.blip.tv/1490006004209/Shiftdelete-Windows7540.flv[/sdntv3]

::
Buradaki videoyu izleyemiyorsanız Adobe Flash Player yazılımını güncelleyin!

:: Windows 7'yi nasıl buldunuz?

Bilgi için: Microsoft Türkiye
Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Galiba hızlı başlat menüsündeki simgiler ayarlanabiliyormuş. Ayrıca aktif haldeki uygulamalarda simge olarak göründüğü için görev çubuğunda fazladan yer kaplamıyor. Wİndows vista'ya göre daha hızlı yüklenecekmiş galiba.

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
grafik kartının aktif olması gerekiyor tabi. o işler için de.

beyaz_golge

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Olacak olacak az kaldı...
Ya herşey tamamda kendi işletim sistemi ile mükemmel uyumlu çalışan bir explorer yazılamamasını ben anlamıyorum, umarım 8 bunu çözer...
Genel olarak ben şahsen 7 den umutluyum, lisanlı Vista Ultimate almıştım, bıktım sorunlarından kaldırdım sistemimden, XP ye döndüm, inşallah 7 tamam olacak...

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Bu arada umarım Vista kullanan kişiler, çok fazla para vermeden Windows 7'ye geçer. Çok fark yok. Bunun için yüzlerce dolar fark alırlarsa o zaman savaş çıkar.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ücretsiz geçiş bile olsa sızlananlar çıkacaktır. :D
"neden bizi vista ile uğraştırdınız :(" diye

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
ama performans konusu çok önemli. ben o konuda başarılı buldum windows 7'yi arkadaşlar. bakalım denildiği gibi, şu anda üretimde olan netbook'larla da çalışacak mı?

seboist64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Özel account yönetimi dışında pek önemli bir gelişme yok gibi, emektar paint'imi napmışlar ya :(

Bu arada;
@Troy Ses tonunuza ve anlatış tarzınıza bayıldım hocam ve bu vesileyle aylardır RSS den takip ettiğim SDN'e üye oldum.

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Zaman bulamadığımdan dolayı kuramamıştım ne yazıkki, HDD'mde öyle gariban gariban bekliyor.İnşallah kısa bir sürede deneme fırsatı bulurum.Tam bir kurulup yapmayı planlıyorum ozaman eksik kalan Windows Aero ile ilgili birşeyler eklerim :)

Çok güzel bir incelem olmuş Troy teşekkürler :)

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Trao bu test sürümünü nereden bulabiliriz bize bir link vereblirmisin bulamadım ben denemek istiyorum

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sistemimde en son flash yüklü ama videoyu izleyemiyorum. Diğer videolar gayet iyi çalışıyor. IE'de de aynı sonuç!

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
bilgisayarda vista var ama yüksetmem.Linux var çünkü

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
İki yerdende video'yu rahatlıkla izleyebildim herhangi bir sorun yok videolarda.Tarayıcı ayarlarını veya firewall ayarlarını kontrol edebilirmisin ? .

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Güzel bi inceleme olmuş teşekkürler Troy kafamdaki birçok soru işareti gitti fakat arayüz konusunda hayal kırıklığına uğradım daha farklı daha iyi bir arayüz bekliyorudum hız konusundada hayal kırıklığına uğramam umarım.

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
troy senden birşey istedim kardeş bunu nerden indirebilirim sağlam bi adres verebilirmisin bende test etmek istiyorum

DogukanDogu84

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
9
Sistem açılışı daha güzelleşmiş ama şu arayüzü de biraz değiştirseler. :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
troy senden birşey istedim kardeş bunu nerden indirebilirim sağlam bi adres verebilirmisin bende test etmek istiyorum

Microsoft tarafından editörlerimize gönderilen özel bir sürüm.

Gerçi torrent sitelerinde de mevcut ama :D

Ben duymadım, görmedim, bilmiyorum.

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Görsellik olarak çok fazla bir şey yapabileceklerini sanmıyorum vistanın aynısına devam edecekler xpden sonra vistaya kadar yapabildikleri belliydi şimdi 1,5 senede devrim yaratacak bir sistem yapamazlar ancak oyun sektöründeki gibi sistem optimizasyonunu geliştirip memnuniyeti artıracaklarını umuyorum.Ayrıca kullanıcı hesaplarında kısıtlı üye ile ilgili yapabildikleri çok hoşuma gitti belirtmekte yarar var.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Sitemizde birisi paylaşmıştı ama :)

Benden duymadınız.

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İki yerdende video'yu rahatlıkla izleyebildim herhangi bir sorun yok videolarda.Tarayıcı ayarlarını veya firewall ayarlarını kontrol edebilirmisin ? .

Kardeş ayarlar derken neler olabilirki. Aynı sitede diğer videoları rahatlıkla izliyorum ne biçim problem bu böyle?

cihanser

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnadına xp inadına Pardus .:D ubuntuyu denemeyi düşünüyorumama .

fatih0xx

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Windows 7 Build 6801 13 part 2.5 gb link verimmi

beyaz_golge

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende umarımki Vista Ultimate den upgrade için çok fark istemezler, yoksa yakarım bu DVD leri, hemde 32 bit 64 bit ikisini birden :D

a4tech

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu cinsel içerikli oyunların isimleri ne acaba? :)

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
final sürümü çıktığında kullanıcılar windows 7 berbat olduğunu söyleyip vistanın mükemmel olduğunu savunacaklar :D 3-5 ay önce vistayı yerden yere vuranlar artık windows 7 yi yerden yere vuracak :D gülüyorum böyle şeylere

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hayran kaldım. :D:D

Winblowz isterse ağzıyla kuş tutan bir işletim sistemi yapsın, inadına sevmeyeceğim. ;) :D

Ama yine de "Wiinblowz isterik!". :D

beatkey

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Media playerıda deneseydiniz keşke..