Windows 7 için başka RC sürümü olmayacak

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
5 Mayıs'ta RC sürümü yayınlanan Windows 7'nin görünüşe bakılırsa başka RC sürümü olmayacak. Ağustos ayında geliştirmeyi tamamlamayı uman Microsoft hemen RTM evresine geçecek ve Microsoft'un belirttiği gibi Ekim - Kasım aylarında piyasaya sürülecek.

RTM, "Released-to-Manufacturing", yazılımın tüm kullanıcılara sunulmasından hemen önceki adımı belirtiyor. Bu aşamada yazılım, geliştirme sürecinde hedeflenen kaliteye ulaşmış ve genel erişilebilirliğe açılacak kopyası hazırlanmış demek. Son kullanıcıya ulaşmadan evvel ilk olarak sistem üreticileri Windows 7 kopyalarını alacaklar.

Microsoft, RTM sürecine bu kadar hızlı gelen Windows 7'nin geliştirilme aşamasında kaliteye çok önem verildiğini altını çizerek belirtiyor. Kullanıcılar da bunu bekliyor. Zira Vista'dan şikayet eden kullanıcıların deneyeceği işletim sistemi olacak olan Windows 7'nin iyi bir kullanım deneyimi sunmasının yanında daha iyi performans göstermesi gerekiyor ki kullanıcılar daha kolay ikna olabilsin. Şu anda bir çok kullanıcının sisteminde Windows 7 RC ter döküyor ve test ediliyor.

KaYNaK: PC Labs

307kd

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Microsoft bu defa başardı bence.. Tabi Linux cular hemen açık aramaya başlarlar ama Windows kullanıcıları farkı farkedecektir...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Microsoft bu defa başardı bence.. Tabi Linux cular hemen açık aramaya başlarlar ama Windows kullanıcıları farkı farkedecektir...

Katılıyorum, bu defa başardı, ama binlerce kullanıcının canını yakarak.. Herkese günah keçisi Vista'yı sattılar, üstelük onun geliştirme süreci yaklaşık 4 yıl sürdü. Windows 7 ise 1 yılda çıktı. Sebep? Vista ile parası ve huzuru kaçanlar sayesinde Vista iyileştirilip yeni bir sistem çıkarıldı çünkü.

Eğer konu Linux'a gelirse, Windows 7'deki bazı özelliklerin Linux sistemlerden esinlendiğini biliyoruz. Yani bunların bir kısmı zaten başkaları tarafından başarılmış şeylerdi.

Windows 7'yi ben de beğendim, yalnız sistem daha da karışmış gibi geldi bana. Sanki biraz da kullanıcının sisteme müdahalesini kısıtlamak istemişler. Bunun hem güzel hem kötü yanları var. Güzel, çünkü kullanıcı arabirimi gelişmiş durumda. Kötü, çünkü başınıza bir iş geldiğinde çözebilme ihtimalini azaltıyor.

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Microsoft Bu Sefer Başardı Full Çıksın Direk İndireceğim :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Microsoft olmasa ne yapardınız acaba?
Vista da başarılıydı...
Ayrıca başka RC sürüm olmamasının bir önemi yok...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Yani hiç bir şey yapamazlardı.

Bilgisayar dünyasının Microsoft ile başladığının zannedilmesinin, interneti sadece Google veya Internet Explorer zannetmekten hiç farkı yok.

Bugün Türkiye'deki internet kullanıcılarının büyük kısmı Google'ı internetin kendisi zannediyor. Onlara sorsan "Google olmasa ne yapardınız", onlar da "hiç bir şey" cevabını verirler. Bu Google'ın muhteşem olmasından değil, onların bilgisiz olmasından kaynaklanıyor. Malesef bu durum en çok Türkiye'de yaşanıyor.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
internetin tarihçesi

ve microsoft

1950-1970 http://tr.wikipedia.org/wiki/Bilgisayar#Büyük kurumlarda anaçatı bilgisayarlar Kullanılıyordu.

1971 - Yonganın geliştirilmesiyle bilgisayarlar çok küçük hâle geldi. Kişisel kullanıma yönelik ilk bilgisayar satıldı. Kendi monitörü yoktu, televizyon ekranını kullanıyordu.

1975 - Bir ekranı ve klâvyesi takılı olan ilk bilgisayar satıldı. Bilgisayara "Uzay Yolu" adlı televizyon dizisindeki bir gezegenden esinlenilerek Altair adı verilmişti.

1977 - Tamâmı birleştirilmiş, ekranı Ve klâvyesi bulunan, kullanıma hazır halde ilk bilgisayar üretildi.

1981 - Bir A.B.D. şirketi olan İBM, ilk kişisel bilgisayarı üretir. Kısa süre sonra diğer şirketler, İBM gibi kendi bilgisayarlarını tasarlar.

1983 - Apple, fâresi olan bir bilgisayar olan Macintosh'u üretir. Bilgisayar grafikleri kullanılmaya başlanır.

1986 - Microsoft şirketi Windows 1.0'ı piyasaya sürer.

1992 - Linus Torvalds, Linux 1.0'ı duyurur.

1997 - Avuçiçi bilgisayarlar piyasaya yeni yeni çıkar.

ve microsoftun ilk işletim sistemi

MS-DOS - 1981

...

Bunca bilginin üzerine söylenecek tek şey var.

Microsoft olmasa ne yapardık sorusuna cevap olarak
Kesinlikle hiçbirşey yapılamazdı.

aksini idda eden muhakkak olacaktır. e hadi bakalım ozaman kanıtlayın yapabileceklerinizi de görelim :)

ibrahimhd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
internetin tarihçesi

ve microsoft

1950-1970 Büyük kurumlarda anaçatı bilgisayarlar Kullanılıyordu.

1971 - Yonganın geliştirilmesiyle bilgisayarlar çok küçük hâle geldi. Kişisel kullanıma yönelik ilk bilgisayar satıldı. Kendi monitörü yoktu, televizyon ekranını kullanıyordu.

1975 - Bir ekranı ve klâvyesi takılı olan ilk bilgisayar satıldı. Bilgisayara "Uzay Yolu" adlı televizyon dizisindeki bir gezegenden esinlenilerek Altair adı verilmişti.

1977 - Tamâmı birleştirilmiş, ekranı Ve klâvyesi bulunan, kullanıma hazır halde ilk bilgisayar üretildi.

1981 - Bir A.B.D. şirketi olan İBM, ilk kişisel bilgisayarı üretir. Kısa süre sonra diğer şirketler, İBM gibi kendi bilgisayarlarını tasarlar.

1983 - Apple, fâresi olan bir bilgisayar olan Macintosh'u üretir. Bilgisayar grafikleri kullanılmaya başlanır.

1986 - Microsoft şirketi Windows 1.0'ı piyasaya sürer.

1992 - Linus Torvalds, Linux 1.0'ı duyurur.

1997 - Avuçiçi bilgisayarlar piyasaya yeni yeni çıkar.

ve microsoftun ilk işletim sistemi

MS-DOS - 1981

...

Bunca bilginin üzerine söylenecek tek şey var.

Microsoft olmasa ne yapardık sorusuna cevap olarak
Kesinlikle hiçbirşey yapılamazdı.

aksini idda eden muhakkak olacaktır. e hadi bakalım ozaman kanıtlayın yapabileceklerinizi de görelim :)
sana aynen katılıyorum

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
HyperCode, kardeşim kendin söylemişsin, Microsoft sahneye orijinalde 86 yılında çıkmış. Yine kendin söylemişsin ondan önce de bilgisayar üretiliyor ve firmalar çalışıyordu.

Microsoft 81'de DOS'u çıkardığında benzeri sistemler zaten vardı-ki DOS onlardan esinlenerek çıktı zaten!

Unix'in başlangıcı 1970 yılına dayanıyor. 70'den 80'e kadar gelişen bilgisayar sistemlerinin Microsoft'un doğuşunda ne kadar etkili olduğunu unutmuşsunuz. DOS, Unix sistemlere özenerek çıktı piyasaya. bill Gates uzaydan bir şey icat etmedi, Unix'den kopya ederek kendine özgü bir sistem yazdı. O zamanlar sistem yazmak yazılım mühendisleri için kolaydı, hele ki ortada önceden yapılmış olan örnekler olunca, üç beş komutluk sistemler yazıp "tamam" oluveriyordu.

Bilgisayarı başkası üretmiş, işletim sistemini başkası üretmiş, bunlardan çok sonra oraya çıkmış ve hazıra konmuş bir Microsoft var, o olmasaydı hiç bir şey yapamazdık diye düşünmeniz, Microsoft'un boşuna trilyoner olmadığını gösteriyor bana. Beni de kendimden çok destekleyen bu kadar ücretsiz ve gözü bu kadar kapalı elemanım olsa ben de bu kadar trilyoner olurdum.

Yani özünde "kanıtlayın" dediğin şeyi sen kendin kanıtlamışsın zaten. Microsoft gelip hazıra konmuş; bugün boşuna milyonlarca dolar/euro ceza kesilmiyor adamlara zırt pırt. Zamanında mahkeme tarafından boşuna ikiye üçe bölünmedi bu şirket. Çünkü kendini başarıyla kanıtlamak yerine, sürekli ticari hilelerle bu noktaya vardı Microsoft. Siz bilgisayarı Microsoftla tanıdınız diye Microsoft'u bilgisayar tanrısı gibi görmeniz çok ilginç. Üstelik dediğim gibi, bilgisayarı başkasının ürettiğini, işletim sistemlerini başkasının yazdığını sen kendin kanıtlamışsın zaten.

Bir de öyle bir söylemişsin ki, sanki Microsoft sensin, seninle aynı fikirde olmayanlar da karşı firmalar. :) Bu işten sana bir komisyon vermeyecekler arkadaşım, biraz rahat ol. Bu kadar kasılmanıza gerek yok; Microsoft iyiyse de Microsoft iyi olsun, bunu sanal bir savaşa dönüştürmenize gerek yok. :) Herhalde şirket sizin olsa ancak bu kadar zorunuza gidebilirdi.

mortalblow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
apple olmasaydı microsoft kara ekranda yazılarla milleti oyalıcaktı görüntülü işletim sistemini ilk çıkaran apple oldu sonra microsoft baka baka bişeyler çıkarmaya çalıştı şu anda en çok kullanılan windows olmasının sebebi çok iyi olduğundan diil yazılımlara tam destek vermesinden yani microsoft olmasaydı millet mac os yada linuxla devam eder yazılımlarda onlara destek verirdi merak etmeyin hayat durmazdı...

mortalblow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
apple mac osx te yazılımlara tam destek verse bi dakka durmam bu windowsta virüsten diil virüs her sistemde olur hangisi çok tutulursa ona göre yazarlar ama stabilite olarak bakınca beş para etmez windows

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Vaybe windows 95 vardı benim çocukluğumda şimdi 7 lerde geziyoruz :D Teknoloji ne çabuk ilerlemiş

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@Elmacik

zoruma gitmek? bunu anlayamadım. benim niye zoruma gitsin. Ben mutlu mesut bir microsoft partneriyim. Probleminiz varsa o sizin sorununuz. Ben açıklamamı yaptım. Saygı duyarsın yada duymazsın o da senin kişiliğindir. Kabul etmemekte herkes israr ediyor fakat microsoft olmasa windows bu halde olmazdı. windows olmazdı demiyorum eminim ki olurdu.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@mortalblow

iyi diyorsun da programlama dilleri ne olacak? microsoft sadece windowstan ibaret değil. basic den başlamak üzere c c+ c++ c# vb .net asp ve benzeri bir çok programlama dilinin üreticisidir. ki senin linux un da C kullanıyor. ilk bilgisayara ilk programı yapan bill gates olduğu için zaten bugün bu konumda. yani bilgisayarlar bilgisayar olmaya bill gates ile başladı.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
@mortalblow

iyi diyorsun da programlama dilleri ne olacak? microsoft sadece windowstan ibaret değil. basic den başlamak üzere c c+ c++ c# vb .net asp ve benzeri bir çok programlama dilinin üreticisidir. ki senin linux un da C kullanıyor. ilk bilgisayara ilk programı yapan bill gates olduğu için zaten bugün bu konumda. yani bilgisayarlar bilgisayar olmaya bill gates ile başladı.

Kardeşim, sorun burada işte. C programlama dili Microsoft'un ürünü değildir. 1972 yılında Unix'e program yazmak için oluşturulmuş bir dildir C. Dolayısıyla deyim yerindeyse Bill Gates henüz paçalı pantolonla gezerken birileri C'yi yazmış, işletim sistemlerini kodlamış, bilgisayarlara programlar çoktan yazılmıştı.

Aynı şekilde C++ yine Unix sistemcileri tarafından 1979 yılında kodlandı, Microsoft ise bunu kendine alarak sadece ücretli bir derleyici yayınladı o kadar. Yani senin deyimin şuna benziyor; "Ülker olmasaydı çikolata olmazdı". Sizin bakkalda sadece Ülker satılıyor olabilir, ama çikolatanın icadı çok eskilere dayanır.

C++ konusunda Microsoft'un tek yaptığı, hazırı alıp ambalaj üretmek oldu. Microsoft'un Visual C++ programı, sadece bir geliştirme aracıdır ve dediğim gibi, henüz Bill Gates çocuk yaştayken C, C++ çoktan kodlanmışlardı..

Siz gözünüzü açtınız Windows'u gördünüz sadece. O yüzden bilgisayar Windows'tan ibaret sanıyorsunuz.

mortalblow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@HypeRcoDe

ben linux kullanmıyorum bende windows kullanıyorum ama zamanında microsoft programlama dillerini çıkarmış herkez onun üzerinden devam etmiş bill gates o adımı atmasaydı elbet biri atardı belkide başkası daha iyisini yapıcaktı şimdiki sistemler çok uçuk olucaktı.. Apple'ın mac os ta neden tam destek vermediğini hala anlayamıyorum elindeki ufacık pazar payıyla ne amaçlıyo neyin peşinde.. ama emin ol windows kullananların çoğunluğu severek kullanmıyo mecbur olduğundan kullanıyo microsoft olmasaydı ben şahsen mac os kullanırdım.. Sen hiçbişey yapamazdınız demişin ama kendinde yolunu başka çizicektin ya linux yada mac os seçimini yapıcaktın

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:D. Ben ilk msn dos kullandım.Diğer işletim sistemlerinin varlığını bilseydim belki denerdim. Ama galiba Mac os sistemleri daha pahalı oldukları için tercih etmemiş olabilr miyiz? Ucuz olsalar PC değil mac alır mıydım? Yine hayır. Çünkü ucuzlukta yetmiyo, ben oyunda oynuyorum. Mac sistemlerin multimedya konusunda, oyun ve eğlence konusunda daha çok desteği olsaydı işte o zaman olurdu. Peki Linux? Açıkçası hiç denemedim ve onuda bilmiyordum ben onun varlığını çok geç öğrendim. Zaten microsoft programlarını öğrenmeye başlamıştım. Hazır ilerleme kaydetmişken yeni bi işletim sistemi yeni bi çaba istemedim.Ama aslında Linux denemeyi ciddi ciddi düşünmüştüm vaktinde. Peki ya windows ve programları sorun çıkarmıyor mu evet çıkarıyor. Buda sürekli beynimi yoruyor. Ama emin olun elimde sorunsuz ve stabil çalışan bir işletim sitemi baştan beri olsaydı, hah buraya yazıyorum, vallahi bu kadar bilgi sahibi olamazdım. Ne öğrendiysem nasıl bu kadar geliştiysem (donanım ve programlar konusunda) hepsi sürekli sorun çıkaran microsoft programları sayesinde ve onları çözmeye uğraşmakla oldu. Microsoft az beyin cimlastiği yaptırmadı bana :P

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Kardeşim, sorun burada işte. C programlama dili Microsoft'un ürünü değildir. 1972 yılında Unix'e program yazmak için oluşturulmuş bir dildir C. Dolayısıyla deyim yerindeyse Bill Gates henüz paçalı pantolonla gezerken birileri C'yi yazmış, işletim sistemlerini kodlamış, bilgisayarlara programlar çoktan yazılmıştı.

Aynı şekilde C++ yine Unix sistemcileri tarafından 1979 yılında kodlandı, Microsoft ise bunu kendine alarak sadece ücretli bir derleyici yayınladı o kadar. Yani senin deyimin şuna benziyor; "Ülker olmasaydı çikolata olmazdı". Sizin bakkalda sadece Ülker satılıyor olabilir, ama çikolatanın icadı çok eskilere dayanır.

C++ konusunda Microsoft'un tek yaptığı, hazırı alıp ambalaj üretmek oldu. Microsoft'un Visual C++ programı, sadece bir geliştirme aracıdır ve dediğim gibi, henüz Bill Gates çocuk yaştayken C, C++ çoktan kodlanmışlardı..

Siz gözünüzü açtınız Windows'u gördünüz sadece. O yüzden bilgisayar Windows'tan ibaret sanıyorsunuz.

görende bilgisayarı üreten elmacık sanacak. sen gözlerini açtığında neyi buldun karşında. baban al çocuğum bu mac otur başına mı dedi. acaba bilgisayarla kaç yıl önce tanıştın kim bilir...

bırak allah aşkına ya ben dosta text yazdigim gunleri unutmus degilim. ayrica senin dediğine göre de herşey 1972 de başlamış oluyor unix ile ama unixten öncesi de vardi.

neyse sen adamsın kralsın. hadi sana kolay gelsin. elma'cık...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar.

Kardeşim niye alınıyorsunuz anlamıyorum; meseleyi neden şahsileştiriyorsunuz? C, C++ Microsfot'un diyorsun, ben de sana öyle olmadığını ıspatlıyorum, buna neden güceniyorsun?

Microsoft şirketi 1975 yılında kuruldu, C dili ise 1972 yılında geliştirildi. Hala nasıl C dili Microsoft'un ürünüdür diyebilirsin? Ne Unix benim ne de Microsoft senin, neden bu kadar şahsileştiriyorsun? Nitekim ben de şu anda gereken yerlerde Windows kullanıyorum; beğenmediğim yanları olamaz mı?

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Seneler önce windows vardı da ne yapıyordunuz sayın kullanıcılar.

20 senedir bilgisayar kullanıyorum havalarına giren arkadaşlar 1989'da ne yapıyorlarmış bilgisayarlarıyla da microsoftu bu denli yüceltiyorlar? 92 yılında piyasaya sürülmüş win 3.1 var. Öncesinde ve sonrasında neler yapıyordunuz.
Öncesinde ızdırap komutlar; sığ ötesi. Sonrasında ? Win 3.1 işletim sistemi değildir zaten.

Microsoftun işe yarar hali 95le başlar. Windows denen varlık, macos tan kırpmadır bir çok yönüyle.

Pekala microsoft hiç olmasaydı da bugün burada bilmemne softun geliştirdii bir işletim sistemi içerisinde yazıyor olacaktım bu postu ;)

Şimdiye kadar yazdıklarım Microsoftu her şey sananalaraydı.
Microsoft her şey değildir ama çok şeydir. Bunun da akisini kimse idda edemez.

Bunu en iyi nasıl anlarız?
Lütfen macos un en gelişmiş hali olan kar leoparına bir göz atın.
Denetim masasındaki çeşitliliğin (peh) win 95 civarlarında gezindiğini görecesiniz.
Macos ta kişiselleştirme yada kompleks ayarlar bulamazsınız; kesin ve keskin bir dayatma vardır kullanıcıya. Göz atarsanız anlayacaksınız.

Macos sadece daha önce hiç kullanmamış olanlara güzel görünür.
Daha performanslı olduğu doğrudur. Çünkü sistemi yavaşlatacak bir durum yoktur ;)
Çünkü windowsun özelliklerinin 10da 1ini içermez!!
Yada 20 küsur donanıma destek sağlayan macos la milyonlarca donanımla uyumlu çalışan windowsun aynı oranda stabil olmasını beklemek insafsızlık olmaz mı ?

Son olarak yaşasın Microsoft!! Kartel olmadan ama !

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Seneler önce windows vardı da ne yapıyordunuz sayın kullanıcılar.

20 senedir bilgisayar kullanıyorum havalarına giren arkadaşlar 1989'da ne yapıyorlarmış bilgisayarlarıyla da microsoftu bu denli yüceltiyorlar? 92 yılında piyasaya sürülmüş win 3.1 var. Öncesinde ve sonrasında neler yapıyordunuz.
Öncesinde ızdırap komutlar; sığ ötesi. Sonrasında ? Win 3.1 işletim sistemi değildir zaten.

Microsoftun işe yarar hali 95le başlar. Windows denen varlık, macos tan kırpmadır bir çok yönüyle.

Pekala microsoft hiç olmasaydı da bugün burada bilmemne softun geliştirdii bir işletim sistemi içerisinde yazıyor olacaktım bu postu ;)

Şimdiye kadar yazdıklarım Microsoftu her şey sananalaraydı.
Microsoft her şey değildir ama çok şeydir. Bunun da akisini kimse idda edemez.

Bunu en iyi nasıl anlarız?
Lütfen macos un en gelişmiş hali olan kar leoparına bir göz atın.
Denetim masasındaki çeşitliliğin (peh) win 95 civarlarında gezindiğini görecesiniz.
Macos ta kişiselleştirme yada kompleks ayarlar bulamazsınız; kesin ve keskin bir dayatma vardır kullanıcıya. Göz atarsanız anlayacaksınız.

Macos sadece daha önce hiç kullanmamış olanlara güzel görünür.
Daha performanslı olduğu doğrudur. Çünkü sistemi yavaşlatacak bir durum yoktur ;)
Çünkü windowsun özelliklerinin 10da 1ini içermez!!
Yada 20 küsur donanıma destek sağlayan macos la milyonlarca donanımla uyumlu çalışan windowsun aynı oranda stabil olmasını beklemek insafsızlık olmaz mı ?

Son olarak yaşasın Microsoft!! Kartel olmadan ama !

Hayatinda hic OS2/warp diye bir sey duydunmu sen?

Windows Macintosh'un kirpilmis haliymis.:pilot::4:

Win16 ve Win32 cekirdegi nedir NT cekirdegi nedir Fat nedir Fat32 nedir NTFS nedir bunlarin once ogren istersen.

Simdi elinde gb lar dolusu bellekler/harddiskler var.

512 kb bellekli kasetli bilgisayar hic kullandinmi?
100 mb harddisk gordugunde bu diski nasil dolduracagim ben diye hic dusundunmu?
3,5 disketleri gec 5.25 disketlerde hic oyun kurdunmu?
FreeDos nedir bilirmisin?
BeOS gordunmu hic?
QBasic, Pascal, Cobol, Fortran bilirmisin?
2 renkli bilgisayarlarda program yazdinmi?
Yada 256 renk macintosh gordunmu hic?

Iki sistem hakkinda da hic bir bilgin olmadigina eminim.

Selamlar.

Kardeşim niye alınıyorsunuz anlamıyorum; meseleyi neden şahsileştiriyorsunuz? C, C++ Microsfot'un diyorsun, ben de sana öyle olmadığını ıspatlıyorum, buna neden güceniyorsun?

Microsoft şirketi 1975 yılında kuruldu, C dili ise 1972 yılında geliştirildi. Hala nasıl C dili Microsoft'un ürünüdür diyebilirsin? Ne Unix benim ne de Microsoft senin, neden bu kadar şahsileştiriyorsun? Nitekim ben de şu anda gereken yerlerde Windows kullanıyorum; beğenmediğim yanları olamaz mı?

Tamamen dogru ve gercek bilgi.
Microsoft'a ait olan dil C# ve Visual C++ dilidir.
Microsoft C++ ise C dili icin microsoft kutuphaneleri barindirir.

☻/|sDn|
/▌
/ \

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
sivaspor dedi ki:
Microsoft'a ait olan dil C# ve Visual C++ dilidir.

C#, evet Microsoft'a ait bir dil; ki kendilerine ait olmayan C'den esinlenildiğini Microsoft isim verirken söyler; "Cool: C'ye benzeyen nesne yönelimli dil" anlamında.

Visual C++ ise bildiğim kadarıyla sadece bir IDE. Yani bir programlama dili değil, program geliştirme platformu. Tabi ki C++ için hazırlanmış bir platform. Yani daha önce başkası tarafından üretilmiş olan C++ dilinde, arayüz destekli olarak program yazılmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir geliştirme aracı. Daha önce ben de ayrı bir dil sanıyordum..

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
C#, evet Microsoft'a ait bir dil; ki kendilerine ait olmayan C'den esinlenildiğini Microsoft isim verirken söyler; "Cool: C'ye benzeyen nesne yönelimli dil" anlamında.

Visual C++ ise bildiğim kadarıyla sadece bir IDE. Yani bir programlama dili değil, program geliştirme platformu. Tabi ki C++ için hazırlanmış bir platform. Yani daha önce başkası tarafından üretilmiş olan C++ dilinde, arayüz destekli olarak program yazılmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir geliştirme aracı. Daha önce ben de ayrı bir dil sanıyordum..

Yanyana yazdim cunki ikisi de ayni dili iceriyor,
Visual C++ bir program API/IDE arabiriminden ibraret degildir.
cunki artik Visual C++ sadece C++ kapsamiyor.
Ayni programin icine C++ ve Basic kutuphaneleri derlenebildigi icin biraz melez.
Zaten .Net platformuna tasindigi icin bugun bu IDE ler icinde Visual Studio da uygulama yazilabilmektedir.
Cunki .Net artik DirectX gibi tam bir API haline geldigi icin multi platform oldu.
Hatta bunun icinde Microsoft Java# da bulunmakta.
Bu yuzden sadece IDE demek yetmez.

Bu ara C# = C Sharp demektir.
anlami Normal C ve C++ vardir.
++ ekleri bir nevi gelistirilmis icerigi temsil eder.
Sonradan eklenen # ise c++++ gibi bir genisletme yapilmamasi icin.
#'i 4 tane + nin birlesimi olarak kullanir.
C#'i microsoft'a ait yapan ise eklenmis kutuphanelerden ibarettir.

☻/|sDn|
/▌
/ \

ibrahimhd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bu konuyu okuduğum zaman windows 7 değilde başka birşey konuşuluyor gibi hissettim bazı arkadaşlara söylüyorum bu konunun adı windows 7 burada wn7 ile ilgili artı veya eksi görüşün varsa belirt,yok onu o yapmış bunu bu yapmış sen windows sevmeyebilirsin olabilir o senin görüşün ne gelip burda milletin aklını bulandırıyorsun, windows ve microsoft sevmeyenler diye bir başlık açar orada istediğini yazarsın burada insanlar wn 7 yi indirmiş kurmuş sorunu varsa onun çözümünü yada fikrini paylaşıyor neden insanların kafasını karıştırıyorsun linux yada başka biri sana paramı ödüyor git orda burada microsoft u kötüle diye ,bende atalarımızdan bir örnek vereyim atalarımız ne demiş kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş seninkide bu misal sen günümüze bak dünyada kullanılan bilgisayarların &95 inde windows kullanılıyormu olay bitmiştir zaten senin o övdüğün firmalarda iyi olsunlarda insanlarda gitsin onu kullansınlar,birde bill gates laf atılmış kopyacı diye avukatı değilim ama ben akıllı insanları severim bu adam çok akıllı ve zeki bir adammışki yapmış etmiş dünyanın en zengin adamı olmuş milyonlarca insana malını satmış ben böyle insanları severim ve savunurum,sende akıllı ol sende böyle işler yap senide övelim.