Windows 7 Home Premium / Home Basic Türkçe Yapmak

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaslar ben bilgisayara Win7 Home Premium kurdum.Haliyle sistem ingilizce.buna türkçe yama entegre edebilirmiyim yada edersem nasıl ederim?şimdiden teşekürler..:confused1:

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Final sürümü için yapılmış eğitim bağlantıda ki. Çalışır.

fboncuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
üzerinde ingilizce yüklü 64 bit bir laptop aldınız diyelim. normalde windows 7 home premium için türkçe dil desteği bulunmuyor. ama vistalizator.exe programını ve dil paketini kullanarak aşağıdaki şekilde bilgisayar dilini türkçe yapabilirsiniz.

1. vistalizator.exe v2.40 programını buradan indirin (http://www.froggie.sk/download.html) link

2. türkçe dil desteğini buradan indirin (http://www.froggie.sk/7lp64rtm.html)
(http://download.windowsupdate.com/m..._6bd6660158289e0b5d4b5a7f7fded6e3528a9a04.exe) link

3. denetim masasından service pack 1 yüklemelerinin tamamını uninstall edin. bilgisayarı tekrar kapatıp açın. sp1 yüklü iken dil değişikliği yüklenemiyor.

4. vistalizator programını çalıştırın. çalışmaz ve aşağıdaki gibi bir hata verirse:
------
Vistalizator 2.40: Error loading system configuration!
Some errors occurred during initialization: Unable to use this version of Windows 7. This build
(7601) is not supported. Make sure you have the latest version of Windows.
------
vistalizator.exe programına sağ tıklayıp uyumluluk (compatibility) özelliğinden windows 7 seçin ve tekrar çalıştırın.

5. program açılınca sağdan "add language" tıklayıp daha önce indirdiğiniz türkçe dil desteğinin bulunduğu dizindeki dosyayı tanıtın.

6. yaklaşık 20 dk yükleme sonunda bilgisayarı kapatıp açın.

7. bilgisayar açılınca internete bağlı iseniz daha önce uninstall ettiğniz güncellemeleri yükleyecek ve sp1 durumuna gelecektir. değilse bir ara internete bağlanıp güncellemeleri denetim masasındaki windos update özelliği ile yükleyin.

8. türkçe yüklü windows 7 home premium işletim sistemini güle güle kullanın.

maziyoq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş benim almanyadan gelen bi laptop var almanca ben vistalizator u denedim ama error veriyor yüklerken yarıda bide service pack nasıl yüklemelerinin tamamını uninstall edecem anlamadım :confused1::confused1::confused1:

muzi97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende windows 7 home basic 64 bit var fakat türkçe dil paketini kuramadım windows 7 update'de bile çıkmıyor. Control Panel'den denedim ordanda olmuyor sitede'de karşıdan yükle seçeneği yok.Vistalizator'de denedim fakat vistalizator açılmıyor lütfen yardımcı olun.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
sistemin sp1 olduğunu varsayıyorum

sp1 için lp.cab dil paketi dosyaları, 64 bit veya 32 bit sisteminize göre indirin.
lp_x86.cab
lp_x64.cab

Adımlar;

• 32 bit ise lp_x86.cab dosyasını C:\ ye koy
    • 64 bit ise lp_x64.cab dosyasını C:\ ye koy
  1. Başlata cmd yaz cmd'yi sağ tıkla yönetici olarak çalıştır (Run As Administrator)
    • 32 bit ise DISM /Online /Add-Package /PackagePath:C:\lp_x86.cab yaz ve enter'a bas
    • 64 bit ise DISM /Online /Add-Package /PackagePath:C:\lp_x64.cab yaz ve enter'a bas
  2. İşlemin bitmesini bekle
  3. İşlem bitince "bcdedit /set {current} locale tr-TR" yaz ve enter'a bas
  4. bcdboot %WinDir% /l tr-TR yaz ve enter'a bas
  5. Başlata regedit yazıp gir, HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages içindeki en-US klasörünü sağ tıkla Export deyip bi yere kaydet, sonra en-US klasörünü sil.
  6. Yeniden başlat

maziyoq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş benim almanyadan gelen bi laptop var almanca ben vistalizator u denedim ama error veriyor yüklerken yarıda bide service pack nasıl yüklemelerinin tamamını uninstall edecem anlamadım :confused1::confused1::confused1:

--- Mesaj Güncellendi ---

allah sizden razı olsun. sağolun
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- kardeş benim almanyadan gelen bi laptop var almanca ben vistalizator u denedim ama error veriyor yüklerken yarıda bide service pack nasıl yüklemelerinin tamamını uninstall edecem anlamadım kardeş benim almanyadan gelen bi laptop var almanca ben vistalizator u denedim ama error veriyor yüklerken yarıda bide service pack nasıl yüklemelerinin tamamını uninstall edecem anlamadım :(

üzerinde ingilizce yüklü 64 bit bir laptop aldınız diyelim. normalde windows 7 home premium için türkçe dil desteği bulunmuyor. ama vistalizator.exe programını ve dil paketini kullanarak aşağıdaki şekilde bilgisayar dilini türkçe yapabilirsiniz.

1. vistalizator.exe v2.40 programını buradan indirin (http://www.froggie.sk/download.html) link

2. türkçe dil desteğini buradan indirin (http://www.froggie.sk/7lp64rtm.html)
(http://download.windowsupdate.com/m..._6bd6660158289e0b5d4b5a7f7fded6e3528a9a04.exe) link

3. denetim masasından service pack 1 yüklemelerinin tamamını uninstall edin. bilgisayarı tekrar kapatıp açın. sp1 yüklü iken dil değişikliği yüklenemiyor.

4. vistalizator programını çalıştırın. çalışmaz ve aşağıdaki gibi bir hata verirse:
------
Vistalizator 2.40: Error loading system configuration!
Some errors occurred during initialization: Unable to use this version of Windows 7. This build
(7601) is not supported. Make sure you have the latest version of Windows.
------
vistalizator.exe programına sağ tıklayıp uyumluluk (compatibility) özelliğinden windows 7 seçin ve tekrar çalıştırın.

5. program açılınca sağdan "add language" tıklayıp daha önce indirdiğiniz türkçe dil desteğinin bulunduğu dizindeki dosyayı tanıtın.

6. yaklaşık 20 dk yükleme sonunda bilgisayarı kapatıp açın.

7. bilgisayar açılınca internete bağlı iseniz daha önce uninstall ettiğniz güncellemeleri yükleyecek ve sp1 durumuna gelecektir. değilse bir ara internete bağlanıp güncellemeleri denetim masasındaki windos update özelliği ile yükleyin.

8. türkçe yüklü windows 7 home premium işletim sistemini güle güle kullanın.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- kardeş benim almanyadan gelen bi laptop var almanca ben vistalizator u denedim ama error veriyor yüklerken yarıda bide service pack nasıl yüklemelerinin tamamını uninstall edecem anlamadım kardeş benim almanyadan gelen bi laptop var almanca ben vistalizator u denedim ama error veriyor yüklerken yarıda bide service pack nasıl yüklemelerinin tamamını uninstall edecem anlamadım :(

sp1'i uninstall etme, vistalizator sp1'de çalışmadığı için sp1'i kaldırın demiş ama illaki vistalizator kullanacaksın diye birşey yok
buradakileri uygula
http://forum.shiftdelete.net/window...ional-ingilizce-dil-paketi-3.html#post2213964

maziyoq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dokunma yani birşeye, servis pack nasıl kaldırırım demişsin ben de kaldırmana gerek yok diyorum

kardeş olay şu anlataym
bende bi tane almanyadan gelen bir laptop var.Bu laptop haliyle almanca windows7 home premium bunu vistalizatorle türkçeye çevirmeye çalştım ama dili seçtikten sonra yükle diyorum hata veriyo ‘sorry, the internal installation failed’ne yapmam gerekiyo lütfen bi yardımcı olun :confused1::confused1::confused1:

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
windows 7'ye sp1 yüklenmişse vistalizator çalışmaz, o programın çalışması için service pack(sp) kaldır demişler sana, ben sana kaldırmadan nasıl yüklersin onu söylüyorum yukarda link de verdim

windows 7'ye sp1 yüklenmiş mi yüklenmemiş mi anlamak için bilgisayarım simgesini sağ tıkla özellikler'i seç artık almancada ne demek bilmiyorum ama en sonradır, daha sonra orada Service Pack 1 yazısını görüyorsan sp1 yüklenmiş demektir

x2m9zs.png

sp1 yüklenmişse şu linke git, nasıl türkçe yapılır orada var
http://forum.shiftdelete.net/window...ional-ingilizce-dil-paketi-3.html#post2213964

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşım windows update'yi kullanarak türkçe güncellemesini yaparsın veya internetten türkçe dosyasını indirerek yapabilirsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş ben bunları yaptım ama hata verdi. vistalizatörü açıp o türkçe dosyasını seçtim biraz bekledikten sonra bu hata çıktı "64 bit only" diye yazı çıktı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Vistalizator programını indiremiyorum yardımcı olursanız cok sevınırım

Mddata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bunu indirim de bulunsun kenarda her seferinden indirmek olmaz D:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
KadıköyRap kardeş mükemmel bir çözüm bu diğer dil yükleme paketlerı denemiştim seninkinde denedım o dil paketini windows 7 update olarak MIC mıdır nedır engellemiş standarda uymuyor dıyordu her ındırdıgım dıl paketıne bu çözüm mükemmel.
Adımları izledim ve yaptım. Bir yerde sıkıntı oldu tek bu bilgisayarda 2 dil vardı Eng sildim sonra yenıden başlat demiştin onu yaptım bılgısayarda yuklu olan eng ve arapça dı arapçaya döndü senın bana yuklettırdıgın tr-TR gördüm oldugunu sonra senin mantıgını anladım diğer dilleri silip tek bir dil yaparak bilgisayarı o dile açtırman oldugu aynı şekil arapçadada regedit den arapça dilini kaydettım sonra sildim restart yaptım ve türkçe oldu allah razı olsun bu bilgi vermeseydin çok uğraşırdım daha bunla ve Bunu yapıcak kişi varsa tavsiye ederim kesinlikle çalışıyor ama unutmamız bir nokta daha var eğer pcı de 2 3 dil daha yuklu ise onlarıda silmenız gerekiyor yanı Sadece tr-TR tek kalırsa türkçe dil paketi acılırken onu açmak zorunda kalıp regedit ayarlarında çalışır durumda geliyor. :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeşim Süper anlatım süper gayetde çok iyi çalışıyor şuan Teşekkürler :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ben de bugün kullandım bu anlatımı, SP1 olmayan bi Windows Home Premium x64 sürümünü türkçeleştirdim.

Türkçe yapma işleminden sonra saat tarih kısmı ingilizceydi, bunun için denetim masasından Bölge ve Dil'e girip Biçim Türkçe (Türkiye) yapın.

SP1 olmayan sürümler için de lp.cab dosyasını ekleyeceğim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

lp_x86_RTM
lp_x64_RTM

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben de bugün kullandım bu anlatımı, SP1 olmayan bi Windows Home Premium x64 sürümünü türkçeleştirdim.

Türkçe yapma işleminden sonra saat tarih kısmı ingilizceydi, bunun için denetim masasından Bölge ve Dil'e girip Biçim Türkçe (Türkiye) yapın.

SP1 olmayan sürümler için de lp.cab dosyasını ekleyeceğim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

lp_x86_RTM
lp_x64_RTM
ya da :

Dosyayı masaüstüne çıkarıp sağ tık ile yönetici olarak çalıştır dersen de otomatik olarak dil systemini yüklüyor. yalnız dikkat program biter bitmes restart atıyor. açık program olmaması lazım yoksa bilgilerinizi kaybedebilirsiniz...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
ya da :

Dosyayı masaüstüne çıkarıp sağ tık ile yönetici olarak çalıştır dersen de otomatik olarak dil systemini yüklüyor. yalnız dikkat program biter bitmes restart atıyor. açık program olmaması lazım yoksa bilgilerinizi kaybedebilirsiniz...

Hangi dosyayı nereye çıkarıp neye sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyeceğiz? Başka birşeyden bahsediyorsun sanırım.

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
sadece lp dosyasını masaüstüne atın demek istedim. bu şekildede çalışır demek istedim.