Windows 7 Home Premium 64bit

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Windows Search ben de kapatayım dedim de bu sefer Başlattan birşey arayınca çıkmıyor, tabi aramayı kapatıyoruz adı üstünde. StartIsBack kullanıyorum onda da geç tepki veriyor.
Ben Wise JetSearch kullanıyorum. Windows Search çok ispik ediyor sistemi, hele SSD mi ziyan ediyor. Benim Windows Search dizinlemesi kapalı olmasına rağmen başlat arada etkili ve hızlı sonuçlar alıyorum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Windows Search ben de kapatayım dedim de bu sefer Başlattan birşey arayınca çıkmıyor, tabi aramayı kapatıyoruz adı üstünde. StartIsBack kullanıyorum onda da geç tepki veriyor.
Ben Wise JetSearch kullanıyorum. Windows Search çok ispik ediyor sistemi, hele SSD mi ziyan ediyor. Benim Windows Search dizinlemesi kapalı olmasına rağmen başlat arada etkili ve hızlı sonuçlar alıyorum.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Kusura bakmayın ama Windows 10 sevmeyen adam ya bilgisayardan yazılımdan anlamıyordur ya redstone 1 sürümünü kullanmamıştır yada direk 7 den 10'a geçiş yoluyla Windows 10 edinmiştir. Windows 10 tüm Windows işletim sistemlerinden daha az bellek tüketiyor. Ayrıca Windows 10, servisleri ve sistemle ilişkili işlemleri G/Ç fazlalığına göre efsane bir kaynak tüketimi sergiliyor. Şuan Windows 10, deta donanımlar için kusursuz bir orkestra şefi. İşletim sistemine hakim olmayıpta Windows 10'u eleştirenler eminim H1xx çipsetli makinelere Windows 7 ve 8.1 kuruyordur. Yazık...

Sayın modum bir kullanıcı bir ürün veya hizmetten memnunsa zaten bize laf söylemek düsmez.
Memnun değilse avukatlığını yapmak da size düsmez.
Windows Vista'nın avukatlığını yapanlar yıllar sonra, Microsoft Vista'ya rezalet bir sistemdi dediğinde ne hale düsmüstü biliriz.
Biz burada sadece kullanıcılara kendi tecrübelerimizi aktarıyoruz, bizim teorimiz belli, verdiğimiz örnekler belli.
Normalde böyle cevaplar yazmam ama merak etmeyin 16GB RAM'li i7 islemcili bilgisayar kullanıyoruz çok sükür, sırf kibrinizin hatalı olduğunu göstermek için söyledim. Kaldı ki düsük sistemlere sahip kullanıcıları da asla küçümsemem, dolar kurunun gitgide arttığı bir ülkede yasıyoruz. Bu kibre nasıl, nerde sahip oldunuz bilmiyorum.
Bilgisayardan ne kadar anladığımız ya da hangi mesleğe sahip olduğumuz gibi konularda kimseyle yarısmak gibi bir durumumuz yok.
Dedim ya, Windows 10 kötü derken savunduğumuz teori ve örnekler belli.
Bu tür sivri çıkıslara gerek olmadığı kanaatindeyim.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sayın modum bir kullanıcı bir ürün veya hizmetten memnunsa zaten bize laf söylemek düsmez.
Memnun değilse avukatlığını yapmak da size düsmez.
Windows Vista'nın avukatlığını yapanlar yıllar sonra, Microsoft Vista'ya rezalet bir sistemdi dediğinde ne hale düsmüstü biliriz.
Biz burada sadece kullanıcılara kendi tecrübelerimizi aktarıyoruz, bizim teorimiz belli, verdiğimiz örnekler belli.
Normalde böyle cevaplar yazmam ama merak etmeyin 16GB RAM'li i7 islemcili bilgisayar kullanıyoruz çok sükür, sırf kibrinizin hatalı olduğunu göstermek için söyledim. Kaldı ki düsük sistemlere sahip kullanıcıları da asla küçümsemem, dolar kurunun gitgide arttığı bir ülkede yasıyoruz. Bu kibre nasıl, nerde sahip oldunuz bilmiyorum.
Bilgisayardan ne kadar anladığımız ya da hangi mesleğe sahip olduğumuz gibi konularda kimseyle yarısmak gibi bir durumumuz yok.
Dedim ya, Windows 10 kötü derken savunduğumuz teori ve örnekler belli.
Bu tür sivri çıkıslara gerek olmadığı kanaatindeyim.
Öncelikle sivri ve kibirli çıkış yaptığımı düşünmüyorum. Kibir kendini herkesten üstün tutmaktır, benim yaptığımın kibirle bir alakası yok fakat sivri bir dille size lanse etmiş olabilirim kusuruma bakmayın. Benim bahsettiğim zaman şuan şu gün şu saat şu dakika ve şu saniye. İlerde ne olur bilemeyiz ama ortada bir gerçek, bir grafik ve ciddi bir istatistik var ki tüm oklar Windows 10'u gösteriyor. Sorunsuz bir donanım-işletim sistemi olayı zaten mümkün değildir. Fakat yeni yazılım teknolojileri, kolay ve pratik G/Ç işlemleri Windows 10'da ciddi şekilde iyileştirilmiştir. Sorunlar yaşanıyorsa işletim sistemine suç atmadan önce kaynağı araştırılmalıdır.

Son düzenleme:

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ben başlata yazma işlevselliğini seviyorum. "ay yö" yazınca "Aygıt Yöneticisi" gelmesi, "ağ bağ gö" yazınca "Ağ Bağlantılarını Görüntüle" gelmesi, "ku he" yazınca "Kullanıcı Hesapları" gelmesi gibi. Dosya aramak için Xsearch kullanıyorum ben de ama bu başlata yazmanın yerini tutmuyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ben başlata yazma işlevselliğini seviyorum. "ay yö" yazınca "Aygıt Yöneticisi" gelmesi, "ağ bağ gö" yazınca "Ağ Bağlantılarını Görüntüle" gelmesi, "ku he" yazınca "Kullanıcı Hesapları" gelmesi gibi. Dosya aramak için Xsearch kullanıyorum ben de ama bu başlata yazmanın yerini tutmuyor.
Yav bende ilginç şekilde anında çıkıyor onlar. Normalde öyle hızlı çıkmaması lazım. Kullandığım sistemde aşırı turşu. Turşu olduğu için 7 kurdum 945G çipset var 8.1 ve 10'da sıkıntı çıkartıyor çok eski olduğu için.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Yav bende ilginç şekilde anında çıkıyor onlar. Normalde öyle hızlı çıkmaması lazım. Kullandığım sistemde aşırı turşu. Turşu olduğu için 7 kurdum 945G çipset var 8.1 ve 10'da sıkıntı çıkartıyor çok eski olduğu için.
Windows Search hizmetini durdurduğun halde mi çıkıyor? Öyleyse nasıl yaptıysan bana da söyle. :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Windows Search durdurdum evet. Sistem eski belki ondandır bilemedim :D
Devre dışı bırakıyorsun yani? Çünkü "Elle" yapıp durdurunca başlata basıp bi harf yazdığın gibi geri çalışıyor. Olsun çalışsın ne yapalım artık. :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Wise JetSearch daha mı hızlı yani bende windows search'i kapatayım mı bu arada Windows 10'da verri sızdırmassını tamamen nasıl engelleriz?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Windows Privacy Tweaker
Spybot Anti-Beacon
Bunlarda var ve bence bu ikiside güzel program.Peki bu gibi bunlar ne kadar işe yarıyor?Bir de forumda Windows'ta güvenlik ve gizzlilikle alakalı konu var mı?Varsa paylaşır mısınız?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
DoNotSpy10. Windows Search kapat.
Windows Privacy Tweaker
Spybot Anti-Beacon
Bunlarda var ve bence bu ikiside güzel program.Peki bu gibi programlar ne kadar işe yarıyor?Bir de forumda Windows'ta güvenlik ve gizzlilikle alakalı konu var mı?Varsa paylaşır mısınız?

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
@mustafa belli yeni bir bilgisayar toplayacağım.Teknoloji sitelerinde her fiyata göre bilgisayar seçenekleri var.
Fakat hiçbiri fiyatı 500 Tl gibi yüksek olan işletim sisteminden bahsetmemiş.
Bu pc toplayanlar ne yapıyor,korsan mı kullanıyor?
Korsan kullanmanın herhangi bir zararı veya normalinden eksiği olur mu?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
@mustafa belli yeni bir bilgisayar toplayacağım.Teknoloji sitelerinde her fiyata göre bilgisayar seçenekleri var.
Korsan Windows ile parayla alınmış Windows arasında 1 tane fark yoktur. Aksini iddia edenler 4 senedir burada farkını kanıtlayamadılar. Sadece kurumsal bir şirkette bilgisayar kullanıyorsanız ve o bilgisayarda korsan lisans varsa ceza yiyorsunuz tek farkı bu. Yok işte korsan yükleyince bilgisayar stabil çalışmıyor virüs giriyor veri sızdırıyor falan bunların hepsi hurafe. Zaten piyasada belli başlı güvenilir lisanslama yazılımları var bilen biliyor. Ayrıca Microsoft firmasının kişisel lisans satmaya ihtiyacı yok. Kurumsaldan kırdığı paraya bakar. Zaten aksini isteseydi şuan korsan Windows kullanamazdık. Ayrıca korsan Windows kullanmanın bug reporta inanılmaz faydası var. Korsan kullanarak yazılımın gelişmesini sağlıyoruz.

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Korsan Windows ile parayla alınmış Windows arasında 1 tane fark yoktur. Aksini iddia edenler 4 senedir burada farkını kanıtlayamadılar. Sadece kurumsal bir şirkette bilgisayar kullanıyorsanız ve o bilgisayarda korsan lisans varsa ceza yiyorsunuz tek farkı bu. Yok işte korsan yükleyince bilgisayar stabil çalışmıyor virüs giriyor veri sızdırıyor falan bunların hepsi hurafe. Zaten piyasada belli başlı güvenilir lisanslama yazılımları var bilen biliyor. Ayrıca Microsoft firmasının kişisel lisans satmaya ihtiyacı yok. Kurumsaldan kırdığı paraya bakar. Zaten aksini isteseydi şuan korsan Windows kullanamazdık. Ayrıca korsan Windows kullanmanın bug reporta inanılmaz faydası var. Korsan kullanarak yazılımın gelişmesini sağlıyoruz.
@Seyhoo Bunu sormam doğru mu bilmiyorum fakat bu bilgisayarı bir kere alacağım ve uzun zaman kullanacağım.Ailemin durumu da mükemmel değil.
Bilgisayarı topladıktan sonra Win10 Iso dosyasını yükleyip deneme süresi içinde mi illegal yolla mı etkinleştiriliyor?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
@Seyhoo Bunu sormam doğru mu bilmiyorum fakat bu bilgisayarı bir kere alacağım ve uzun zaman kullanacağım.Ailemin durumu da mükemmel değil.
Bilgisayarı topladıktan sonra Win10 Iso dosyasını yükleyip deneme süresi içinde mi illegal yolla mı etkinleştiriliyor?
Ev kullanıcıları için illegal bir durum yok. Windowsu etkinleştirmesen de olur. Sadece Windows Updateyi kullanamazsın. RedStone 1 sürümüne yükselt 90 gün sonra Windows Update kapanacak zaten. Sonra çıkan uyarıları hiç sallamadan kullanabilirsin.

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Ev kullanıcıları için illegal bir durum yok. Windowsu etkinleştirmesen de olur. Sadece Windows Updateyi kullanamazsın. RedStone 1 sürümüne yükselt 90 gün sonra Windows Update kapanacak zaten. Sonra çıkan uyarıları hiç sallamadan kullanabilirsin.
Bilgisayarı toplama alacağım için mesela Vatan dan alırken sorun çıkar mı?
Adamlara ben işletim sistemini legal kullanmayacağım mı diyeceğim?

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Son düzenleme:

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
5

500 liralık bir ürünün aynısının 50 liraya satılıp satılamayacağı kadar bilgim yok.
Nasıl oluyor bu kadar fiyat farkı?
Ve siz nereden buluyorsunuz ?
Sistem alırken Freedos alırsanız içerisinde herhangi bir işletim sistemi olmaz.
Sattığım lisanslar bazı mühendis öğrencilerine Dreamspark Premium tarafından verilen lisanslar.

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Sistem alırken Freedos alırsanız içerisinde herhangi bir işletim sistemi olmaz.
Sattığım lisanslar bazı mühendis öğrencilerine Dreamspark Premium tarafından verilen lisanslar.
Ben üniversite öğrencisi değilim.
Bunu alınca bir süresi olacak mı?
Veya normalin farkları nelerdir?

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Yok onlar benim bildiğim sistemci mesela benim abimde Pc sistemlerini çok iyi biliyor.Youtube'a takıl bak oradan bir şeyler bulursun. ;)