tarkan255
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 5
arkadaşlar bugün bişey dikkatimi çektide o kadar adından sözettiğimiz Windows 7 neden 6.1 olarak gözüküyor?
http://img202.imageshack.us/i/windowsversion.png/

windows 8 7. sürüm olacak
tamam ancak benim anlayamadığım şey daha önceden herhangi bir şekilde içinde 6 geçen bi windows sürümü yok. neden 6 değilde 7 koymuşlar adını???
1-Windows 1.0
2-ikinci ana sürümü Windows 2.0
3-üçüncü ana sürümü Windows 3.0 ve bunun alt sürümü Windows 3.1
4-dördüncü ana sürümü Windows 95 ve dördüncü ana sürümün alt sürümleri Windows 98, Windows 98 Second Edition Windows Millennium Edition ve Windows 2000
5- beşinci ana sürümü Windows XP ve bunun alt sürümleri Windows XP 64-Bit Edition e Windows XP Professional x64 Edition
6-altıncı sürümü Windows Vista; ve bunun alt sürümleri
Yani Windows 7'nin sistem çekirdeği NT 7.0 değil NT 6.1 olup Windows Vista teknolojilerini baz almaktadır.
![]()
Hayır,
Windows 2000 5.0 sürümüdür. Professional, Ultimate gibi versiyonlarda numara değişmez. x64 ve x86 içinde aynı şey geçerli diye biliyorum.
1-Windows 1.0
2-ikinci ana sürümü Windows 2.0
3-üçüncü ana sürümü Windows 3.0 ve bunun alt sürümü Windows 3.1
4-dördüncü ana sürümü Windows 95 ve dördüncü ana sürümün alt sürümleri Windows 98, Windows 98 Second Edition Windows Millennium Edition ve Windows 2000
5- beşinci ana sürümü Windows XP ve bunun alt sürümleri Windows XP 64-Bit Edition e Windows XP Professional x64 Edition
6-altıncı sürümü Windows Vista; ve bunun alt sürümleri
Yani Windows 7'nin sistem çekirdeği NT 7.0 değil NT 6.1 olup Windows Vista teknolojilerini baz almaktadır.
We learned a lot about using 5.1 for XP and how that helped developers with version checking for API compatibility. We also had the lesson reinforced when we applied the version number in the Windows Vista code as Windows 6.0-- that changing basic version numbers can cause application compatibility issues.
So we decided to ship the Windows 7 code as Windows 6.1 - which is what you will see in the ****** version of the product in cmd.exe or computer properties.
Gülüyorum şuan![]()
nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama, microsoft yetkilisinin açıklamasıydı, bu 6.1 olayıyla alakalı. Normalde evet, windows 7, 7. sürüm; fakat uygulamalarla alakalı sıkıntı çıkmaması açısından böyle bir yol kullandıklarını söylemişti. mesela çok eski bir yazılımı yüklemek istediğinizde, atıyorum sisteminizde xp yüklü olmalı gibisinden bir uyarıyla karşılaşabilirsiniz. işte yazılımlar bu kontrolü bu numaraya bakarak yaptıkları için böyle bir şey söylenmiş. yazının orjinalini bulabilirsem eklerim birazdan...
Kaynak: http://windowsteamblog.com/blogs/windowsvista/archive/2008/10/14/why-7.aspx
ben size anlatamadım galiba. diyorumki son windows versiyonu 6.1. tamam buraya kadar sorun yok. benim anlamadığım son windows sürümünün adı niye "Windows 6" değilde "Windows 7". Lütfen yanlış anlayıp ona göre cevaplar yazmayın.
dostum senin canın sağolsun
değiştiririz adını olur biter :thumbup1:
WİNDOWS 6.1
Gülüyorum şuan![]()