Windows 7 Dvd Sürücüsü Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JJaWaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar pc ye daha yeni win 7 yükledim yüklerken draverları sorunsuz okuyordu hepsini yükledikten sonra dvd felan okumuyor

---------- saat 18:12 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:11 eklenmişti ----------

imageshack.us açılmıyor başka siteden upload yaptım maruz görün resim biraz küçük

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Masaüstü>bilgisayarım>sağ tık>yönet>disk yönetimi'ne girerek bakarmısınız orada dvd room görünüyor mu,görünüyorsa sürücü yolu ve harfi atayıp tekrar deneyin

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
sürücü yolunu ve harfi nasıl atayıcam ?

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
dvd room yazan yere sağ tıkla menü gelecek karşına.

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Çok fazla şey istedim ama bana resimli anlatırmısın win7 biraz garip geldide birde ben dvd yakabiliyorum yani dvd çekebiliyorum ama dvd yi okumuyor ne saçmalık ya

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bende harf gözüküyor dvd de yazıyor ama okumuyor özelden msn ni atsan veya atsam msnden halletsek olur mu?

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Msnden de halledebiliriz ama diğer arkadaşların da çözüm önerisi olabilir (başından geçenler önemli burada)Yukarıdaki resim de dvdrom hiç görünmüyor ben ona göre bir yol gösterdim,önce explorerda dvdromun görünmesi gerekiyor ki çözüme ulaşalım şu yolu bir takip edin;
Başlat çalıştıra regedit diyerek Kayıt defterine girdikten sonra ; HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/Current/ControlSet/ControlClass yolunu izleyin ve ardından UpperFilters ve LowerFilters anahtarının ikisini de sağ bölümden silin sorun ortadan kalkacaktır.
olmazsa başka yollar da deneriz.

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
tamam deniyorum

---------- saat 19:04 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:00 eklenmişti ----------

off off yok dediğini yaptım oda olmuyor

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
burada ne olduğu veya olmadığı önemli.Burada dvdrom varsa kayıt defteri ayarları işi düzeltir yoksa yol ve harf atamak gerekir,son olarak aygıt yöneticisine gelip oradan dvdromun üzerine sağ tıklayıp güncelleştirin ,pc'yi kapatıp açın,hala görmüyor ve okumuyorsa dvdromun hatalı olduğunu düşüneceğiz.

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Çok sağolasın mned teşekkür ederim

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Rica ederim,güzel günlerde kullanın dvdnizi:)

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Çok sağol abi Allah razı olsun

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
benin pc orjianal win 7 ama dvd olmuyor lütfen yardımcı olun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:(arkadaşlar bnde bilgisayarıma girince dvd sürücüsü yok ne yapmalıyım lütfen söleyin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sakın silmeyin dedigi dosyaları fare çalışmaz oluyor hiç bir şeye faydası yok,üstelik format atmanız gerekiyor,,

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba bende win7 home premium var dvd rom görünmüyor bu talimatları yaptım ama UpperFilters ve LowerFilters yok başka türlü nasıl çözerim bu sorunu yardım edin lütfen