Windows 7 Diskimi Kayip Ettim Yardim Lutfen.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Merhabalar, Ben dell laptop kullaniyorum kendisi windows vista yuklu olarak geldi orginal vista backup cd leri ile birlikte. Daha sonra dell den windows 7 64 bit siparis verdim ve bana sadece vista back cdsi gibi win7 back cd si gonderdiler. Cd key falan yoktu cd yi takdim otomatik kurulum yapti. cd key de sormadi. Ben daha sonra bu cd yi kayip ettim tekrar siparis vermem icin de cok para istiyorlar(ilkini bedava almistim)

Su anda sistem calisiyor ve hdd sin firmware ini yukseltmek istiyorum bu islemi yaparsam hdd deki butun verileri kayip edicekmisim.

simdi firmware update yaptiktan sonra sistemi nasil tekrar geriye yukleye bilirim.
veya sistemin icinde win7 cd key warsa , onu bir sekilde alsam ve internetten win7 64 bit indirsem ve o cd key i kullansam legal-yasal olurmu ?

bi el atarsaniz sevirinim. ssd diskin TRIM support u icin firmware update yapmam lazim ama disk olmadigi icin yapamiyorum su an.

Fiberadam

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Image alip sonra geri donmekde alternatif cozum olabilir. Sonucta Hdd firmware haricinden donanimsal bir degisiklik yapmayacaksan.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Oncelikle laptopumun bir garantisi yok su an, Dolayisiyla microsoft ile contact kurmak pek mantikli gelmiyor. laptopda vista coa si var.

Fiberadam@ evet donanimsal degisiklige gitmiycem sadece firmware update yapicam. Image icin hangi programi onerirsiniz ? ayrica sunda sistem de tek c drive olarak var ve 256gb total, 80gb kullanimda 80gb i nereye koyacam :) elimde 1terebyte lik harici disk var ona yuklenip ondan geriye yuklenirmi ?

Image alip sonra geri donmekde alternatif cozum olabilir. Sonucta Hdd firmware haricinden donanimsal bir degisiklik yapmayacaksan.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Oncelikle laptopumun bir garantisi yok su an, Dolayisiyla microsoft ile contact kurmak pek mantikli gelmiyor. laptopda vista coa si var.
...
Tabii ki tercih sizin, Microsoft ile makinanızda kurulu ve etkinleştirilmiş upgrade sürüm için görüşmenizi önermiştim :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Win 7 nin kendi back up programı bile var zaten :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
yedeklemeği çalıştır sadece windows yedeğini al sıkıntı çıkmayacaktır ama genede orjinal cd kaybetmiş olman çok kötü..

edit : everest ile lisans keyini öğren kurduktan sonra keyle aktive edersin..

278246Ekran-Alintisi.JPG

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Tabii ki tercih sizin, Microsoft ile makinanızda kurulu ve etkinleştirilmiş upgrade sürüm için görüşmenizi önermiştim :)

Bunu deniycem belki posta parasini verirsem bana yeni cd gonderirler. Ayrica bilgiyi biraz eksik verdim galiba. Laptopu Ebay den almistim. satan adam full dell win7 cd si gonderdi. upgrade yapmadigimi hatirliyorum. format attim sonra win7 cdsini takip 0 dan kurulum yapmistim. laptop benim uzerimede degil dell i arayinca isim tutmadigi icin destek vermiyorlar. Ebay de satin aldigim seller uzerime gecirmek icin form doldurdugunu elinden baska birsey gelmedigini soyledi.

---------- saat 01:50 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:48 eklenmişti ----------

yedeklemeği çalıştır sadece windows yedeğini al sıkıntı çıkmayacaktır ama genede orjinal cd kaybetmiş olman çok kötü..

edit : everest ile lisans keyini öğren kurduktan sonra keyle aktive edersin..

278246Ekran-Alintisi.JPG

tesekkurler. ben her ihtimale karsi hepsini deniycem.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Everestle lisans anahtarını öğrendikten sonra internetten kullandığın windows 7'nin oem sürümünü bul indir. Yedek alıp o indirdiğin sistemle formatla. Büyük ihtimalle elindeki lisans anahtarı ile sistemini aktive edebilirsin. Edemezsen de aldığın yedekle geri dönüş imkanın olur.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Everestle lisans anahtarını öğrendikten sonra internetten kullandığın windows 7'nin oem sürümünü bul indir. Yedek alıp o indirdiğin sistemle formatla. Büyük ihtimalle elindeki lisans anahtarı ile sistemini aktive edebilirsin. Edemezsen de aldığın yedekle geri dönüş imkanın olur.

Yedek alip indirdigim sistem ile formatlamayi biraz daha acarmisin ? ilk defa duyuyorum.

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Keyini öğrendikten sonra başka bir win 7 dvd si ile format atmanda ne gibi bir sakınca olabilir ki?Zaten keye para veriliyor benim bildiğim kadarıyla.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bence de keyini al sonra ultimate mi professional mi starter mi 32 bit mi 64 bit mi neyse artık ona göre dvd yi indir bi yerden keyfine bak.

Mesela sen starter kullanıyorsun ve dvd yi bulamıyorsun indirmek için, genellikle ultimate vardır internette onu indirip istediğin sürüme çevirme imkanın da var. Buradaki gibi;
http://www.sordum.com/?p=3286

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
İndirdiğin DVD ile formatlayacaksın. Yalnız OEM sürüm indir ve şu an kullandığınla türü aynı olsun (Basic, Home Premium gibi). Formattan önce de ne olur ne olmaz yedek almayı unutma.

Fiberadam

Asistan
Reaksiyon puanı
14

Fiberadam@ evet donanimsal degisiklige gitmiycem sadece firmware update yapicam. Image icin hangi programi onerirsiniz ? ayrica sunda sistem de tek c drive olarak var ve 256gb total, 80gb kullanimda 80gb i nereye koyacam :) elimde 1terebyte lik harici disk var ona yuklenip ondan geriye yuklenirmi ?

Gec cevap icin kusura bakma..

Acronis True Image benim 1-2 kere kullandigim cok karisik olmamasina ragmen isini oldukca iyi yapan bir programdir.

Harici diske image alip ondan geri donebilirsiniz tabikide.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
keyini everest ile al sonra internetten indirdiğin imaj dosyasını dvd'e yaz ondan sonra bas formatı :mrgreen:

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Cevap yazan arkadaslara cok tesekkur ediyorum. artik musait vaktimde bu isi halledicem.

qarizma1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar netten işletim sistemini indirip elimizdeki orjinal oem lisans keyini girdikten sonra sertifika tanıtımı istenir mi?

savliusta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
acronis ghost gibi yazılımlarla back up yaparsan sorun olmaz diye düşünüyorum