Nemesis
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 13
Windows 7, Vista'nın allanmış pullanmış halinden biraz daha fazla olacağa benziyor. ZDNet'e göre Microsoft yazılımcıları yeni işletim sistemini paralel işlemlere daha elverişli hale getirmeye çalışıyorlar. Windows Vista'nın çok çekirdekli işlemcileri desteklediğini biliyoruz fakat Microsoft'un yöneticilerinden Craig Mundie, şu ana kadar hiçbir Windows işletim sisteminin aynı anda çalışan, asenkron işlemlere göre uyarlanmadığını, yani paralelizmin tamamen uygulanmadığını söylüyor. Görünüşe göre Windows 7'de yapmaya çalıştıkları da bu olsa gerek.
Mundie, Microsoft'un bu konsepti deneme olarak Robotics Development Kit'e (RDK) eklediğini ve bu geliştirme kitinin eşzamanlılık (concurrency), koordinasyon (CCR) ve merkezdışı yazılım servislerinin (DSS) çok çekirdekli işlemciler için optimize edildiğini bildirdi.
Şu anda yapılan bu iyileştirmeler sayesinde Windows 7 işletim sistemi 8 veya daha fazla çekirdekli işlemcileri çok daha verimli kullanabilir.
Kaynak

Şu anda yapılan bu iyileştirmeler sayesinde Windows 7 işletim sistemi 8 veya daha fazla çekirdekli işlemcileri çok daha verimli kullanabilir.
Kaynak