Windows 7 64 bit format ve sonrasi

Carmelo Anthoni

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar herkese merhabalar ben yeni y510p aldim windows 8 le beraber geldi yalniz tek dil secenegi vardi oda rusca cunku kazakistanda yasiyorum format attim windows 7 kurdum yalniz formattan sonra internet e baglanamiyorum eminim basit bir problem ancak cozumunu bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim

PC etraftaki herhangi bir baglantiyi gormuyor nete girmk icin ne yapmam lazim

Not evde net var

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Hocam Windows 7 kablosuz ve ethernet driver 'ını otomatik yüklememiş olabilir. Kendin pc 'nin marka ve modelini yazarak internetten bulabilir, yada Driver Pack vs program kullanarak yükleyebilirsin.
Bir diğer ihtimal, bizde arkadaşa yaklaşık 15 gün önce Teknosadan Lenova dizüstü bilgisayar aldık. Kablosuz ağ çalışmıyordu, driver'ları tekrar kaldırdık yükledik ne yaptıysak olmadı. Meğer cihazda sorun varmış. Driver'ları yükle gene bağlanmaz ise sorun pc de olabilir.

Carmelo Anthoni

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam Windows 7 kablosuz ve ethernet driver 'ını otomatik yüklememiş olabilir. Kendin pc 'nin marka ve modelini yazarak internetten bulabilir, yada Driver Pack vs program kullanarak yükleyebilirsin.
Bir diğer ihtimal, bizde arkadaşa yaklaşık 15 gün önce Teknosadan Lenova dizüstü bilgisayar aldık. Kablosuz ağ çalışmıyordu, driver'ları tekrar kaldırdık yükledik ne yaptıysak olmadı. Meğer cihazda sorun varmış. Driver'ları yükle gene bağlanmaz ise sorun pc de olabilir.

hocam eyw galiba ben formattan sonra ethernet driverlarini yuklemeyi unutmus olablirim pc yeni dun aldim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Driveri kurdum ancak hala herhangi bir agi gormuyor pc

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Cihazın Wi-Fi düğmesi açıkmı. ( Çok basit bir soru ama benim birkez başıma gelmişti )

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
hocam modemden bahsetmiyoruz ins benim pc hicbir agi gormuyor formattan sonra bence problemleri eksik drivler i modeli y510p

Laptop değilmi bu cihaz. Bazı cihazlar da Kablosuz bağlantı için düğme olur. Ben ondan bahsediyorum. Belki sizin modelde yoktur ancak benim bilgisayarımda var.

1525655_552309424859876_673085806_n.jpg

Resimdeki gibi. Laptopun bir taraflarında olur.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Olası nedenler
1.bazı modellerin driveri sadece tek bir işletim sistemine uygundur örnek olarak sadece win7 x32 - x64 gibi.
2.seninde dediğin gibi driverin eksik olabilir bunun için aygıt yöneticisine girerek wireles ile ilgili tüm aygıtları kaldırıp tekrar kurmaktır eğer elinde driverın sağlamlıgından emin değilsen ethernet driver yüklü ise bir patch kablo takıp aygıt yöneticisinin üst sekmelerinde bulunan donanım değişikliklerini tara seçeneğini kullanabilirsin.
3.hiç biri olmadıysa Driver pack solution adlı programı yüklemini tavsiye ederim.bu programı farklı bir pc de indirip flash belleğe atarak arızalı olan bilgisayarında çalıştırıp eksik olan tüm driverleri kurabilirsin net bağlantısı zaten istemeyen bir programdır.
4.çok nadirende olsa bazı bios sistemlerinde kablosuz aygıtlar devredışı kalabiliyor bunuda göz önünde bulundurarak bios ayarlarına girerek default "Varsayılan" ayarlara geri çekerek kaydedip tekrar başlat buda bi çözüm olabilir.
şuanlık aklıma gelenler bunlar eklemek istediğim olrsa yazarım kolay gelsin.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Yüklediğin driver, LAN driveri olabilir. WLAN yüklediğinden emin ol.

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaslar herkese merhabalar ben yeni y510p aldim windows 8 le beraber geldi yalniz tek dil secenegi vardi oda rusca cunku kazakistanda yasiyorum format attim windows 7 kurdum yalniz formattan sonra internet e baglanamiyorum eminim basit bir problem ancak cozumunu bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim

PC etraftaki herhangi bir baglantiyi gormuyor nete girmk icin ne yapmam lazim

Not evde net var

Ethernet veya Wi-Fi her iki bağlantıdan da bağlanamıyorsan önce aygıt yöneticisinden bu donanımların sürücülerü yüklenmiş mi. Onları bi kontrol et. Onlar yüklü ise modemi de gözden geçir derim.