Windows 2000 server problem yardım

kabizkugu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar.. ben evimde ufak çapta bi server kurdum :) evde de olur muymuş diyenler oluyo ama olyuo işte basbaya. gayet de iyi oluyo. serverın üzerinde windows 2000 server ingilizce var. içine herşeyini kurdum, sorunsuz çalışıyor. forum sitemi de kurdum çalıştı lakin dışardan erişim için şifre istiyor. yani arkadaşlarımın benim foruma girebilmeleri için öncelikle bi şifre soruyor, bu şifre de server makinenin kullanıcı adı ve parolası yani bunu istiyor. anca bunu yazınca siteye erişim sağlanıyo. servera şifresiz erişimi nasıl sağlayabilirim? teşekkürler.

not: forum sadece denemek için, aktif olarak kullanmayı planlamıyorum, php çalıştırma hızı falan filan :D

kabizkugu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu konu hakkında bilgisi olan kimse yok sanırım.

j.cruijff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, yetkilendirme kısmında, ki bunu da IIS servisinden yapıyor ise basittir, erişim için everyone seçeneğini işaretlemen ve değişiklik imkanlarını ortadan kaldırman için, read only seçeneğini kullanarak erişimi sağlayabilirsin. Kolaylıklar...

kabizkugu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, yetkilendirme kısmında, ki bunu da IIS servisinden yapıyor ise basittir, erişim için everyone seçeneğini işaretlemen ve değişiklik imkanlarını ortadan kaldırman için, read only seçeneğini kullanarak erişimi sağlayabilirsin. Kolaylıklar...

read-only seçeneği işaretli. o yetkilendirme kısmında da everyone seçili. ama orda aynı zamanda administrator seçeneği de var ve kaldırılmıyor. yani everyone seçeneğini silme imkanım var ama administrator ü yok. ve sanırım administrator ü ordan kaldırmadan sorunum çözülemicek. kısacası dedikleriniz aynen uygulanmış olup sonuç yine aynıdır. yine de teşekkürler :D

j.cruijff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Administrator kesinlikle kaldırılamaz zaten, onu kaldırırsan hiçbir işlem yapılamaz hale gelir zaten. birde yanlış hatırlamıyorsam, sharing kısmı olması lazım, o kısımda da everyone seçili olması gerekiyor. Ayrıca anonymous kullanıcısını da eklemeyi dener misin, şimdi tam emin olamadım öyle bir kullanıcı ekleniyormuydu diye ama denemekte yarar var :)

kabizkugu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:D sağol ben ilk fırsatta deniycem söylediklerini. hatta ne varsa hepsine everyone diycem herkes girsin :D