Yardım Windows 11'e geçerken "güvenli ön yükleme özelliği" hatası

Burak Doğay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar ben Windows 10 Pro kullanıcısıyım bilgisayarıma Windows 11 Pro indirmek isterken bu hata ile karşılaştım "bilgisayar güvenli ön yükleme özelliğini desteklemelidir" bu sorunun çözümünde biostan uefi yapmam lazımmış bios sürümüm eski bu arada yaptım yaptıktan sonra da bilgisayar açılırken "No Bootable Sevice" hatasını aldım bilgisayar açılmadı tekrar uefi yi legacy yaptım açıldı şimdi."bilgisayar güvenli ön yükleme özelliğini desteklemelidir" bu hatayı nasıl çözebiliriz?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,270
Merhaba arkadaşlar ben Windows 10 Pro kullanıcısıyım bilgisayarıma Windows 11 Pro indirmek isterken bu hata ile karşılaştım "bilgisayar güvenli ön yükleme özelliğini desteklemelidir" bu sorunun çözümünde biostan uefi yapmam lazımmış bios sürümüm eski bu arada yaptım yaptıktan sonra da bilgisayar açılırken "No Bootable Sevice" hatasını aldım bilgisayar açılmadı tekrar uefi yi legacy yaptım açıldı şimdi."bilgisayar güvenli ön yükleme özelliğini desteklemelidir" bu hatayı nasıl çözebiliriz?
Bilgisayarınızın özellikleri nedir?

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,370
Secure Boot kapalı olduğu için olabilir, BIOS'tan açmayı deneyin.

Burak Doğay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tekrar diskinizi GPT'ye yani UEFI'ye çevirin MBR2GPT ile. Sonra BIOS'tan UEFI'ye ayarlayın. Daha sonra ise Secure Boot'u etkinleştirin.
Bunu nasıl yapacağım laptop kullanıcısıyım ve tek diskim var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tekrar diskinizi GPT'ye yani UEFI'ye çevirin MBR2GPT ile. Sonra BIOS'tan UEFI'ye ayarlayın. Daha sonra ise Secure Boot'u etkinleştirin.
Vede bilgisiyarım sıfırlanırmı ?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,270
Bunu nasıl yapacağım laptop kullanıcısıyım ve tek diskim var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Vede bilgisiyarım sıfırlanırmı ?
1. MBR2GPT ile diskinizi GPT yapmak en fazla 5 dakikanızı alıyor.
2. Hayır, her şeyiniz duracak.
Screenshot_2022-04-03-12-47-10-229_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2022-04-03-12-47-16-014_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2022-04-03-12-47-21-342_com.android.chrome.jpg

Ekran görüntülerindeki gibi yapacaksınız. Çok kolay gördüğünüz gibi. Sonrasında bitince işlem BIOS'a girip UEFI'ye ayarlayıp ve Secure Boot'u etkinleştirip BIOS'tan çıkacaksınız.