Rehber Windows 11 Kurulum Sırasında Mavi Ekran

Uygarfurkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yeni SSD aldım temiz bir windows kurulumu için eski HDD'imin sata kablosunu söktüm. Her zaman yaptığım gibi, Windows 11 iso dosyasını MCT aracılığı ile indirdim. Rufus ile usb belleğime(daha önce de OS kurulumu için kullandığım ve yine aynı bilgisayar hariç hiçbir sorun yaşamadığım bir USB bellek) varsayılan ayarlarda yazdım.

Daha önce de windows kurmak aynı hatalara sebep oluyordu ama birkaç defa USB'yi sıfırdan oluşturunca ve tekrar tekrar deneyince kurulum eninde sonunda tamamlanıyordu. Üstelediğimde tamamlandığı için sorunu çok araştırmadım.

Şu anda boot ekranında kurulum usb'sini seçtiğimde ya da bios ayarlarından 1 - boot option olarak usb belleğimi seçtiğimde önce başlatıcı logosu sağ'a baya bi kaymış şekilde başlıyor süreç. Bir süre beklettikten sonra Recovery error code "0xc0000098" ekranına atıyor.

İlk boot menüden usb yi seçtiğimde "Bad System Config Info" code'u ile mavi ekran verdi.

Daha önce bu hatayı araştırdığımda memtest yaptım ve herhangi bir sorun yoktu. Eğer gerekiyorsa tekrar yapabilirim

Biri yeni alınmış 2 adet USB ile tüm süreçleri tekrarladım yaklaşık 15 kere. Linux Dağıtımlarının kurulumu sırasında herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Şu anda sistemimde Fedora kurulu ama ben windows'a dönmek istiyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden çok teşekkürler :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

ÇÖZÜM:

Rufus'ta başlat tuşuna basılınca açılan popup olan "windows kullanıcı deneyimi" ekranında ilk seçenek olan
"Güvenli önyükleme ve TPM 2.0 gereksinimini kaldırın" seçeneğini işaretledim ve USB 3.0 portundan denemek yerine USB 2.0 portundan denediğimde, ekran kayma sorunu devam etti ama yükleme ekranına başarıyla ulaştım ve OS kurulumunu tamamladım. Teşekkürler

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-12-05 at 00.25.22.jpeg
    WhatsApp Image 2024-12-05 at 00.25.22.jpeg
    43.8 KB · Görüntüleme: 8
  • WhatsApp Image 2024-12-05 at 00.25.26.jpeg
    WhatsApp Image 2024-12-05 at 00.25.26.jpeg
    39.4 KB · Görüntüleme: 8
  • WhatsApp Image 2024-12-05 at 00.25.27.jpeg
    WhatsApp Image 2024-12-05 at 00.25.27.jpeg
    32.3 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme: