- Konuyu başlatan
- Moderatör
İlk mesajda var.Hangi program ile kontrol ediyoruz
TPM 2.0 ve Secure Boot ayarlarınızı aktif ettiniz mi?16GB RAM RX 570 Ryzen 5 2600 ile Windows 11'i çalıştıramayacağımı öğrendim![]()
İlk mesajda var.Hangi program ile kontrol ediyoruz
TPM 2.0 ve Secure Boot ayarlarınızı aktif ettiniz mi?16GB RAM RX 570 Ryzen 5 2600 ile Windows 11'i çalıştıramayacağımı öğrendim![]()
Çalıştıramayacaksın değil. TPM aktif değildir. BIOS'a girip aktif etmen lazım.Ekli dosyayı görüntüle 157082
16GB RAM RX 570 Ryzen 5 2600 ile Windows 11'i çalıştıramayacağımı öğrendim![]()
Abi konuyu biraz karıştırsan bulacaksınHangi program ile kontrol ediyoruz
Tamam yaptim?Çalıştıramayacaksın değil. TPM aktif değildir. BIOS'a girip aktif etmen lazım.
Abi konuyu biraz karıştırsan bulacaksın![]()
A320M-s2h anakartımın BIOS'unda tpm ayarını bulamadım.Çalıştıramayacaksın değil. TPM aktif değildir. BIOS'a girip aktif etmen lazım.
Abi konuyu biraz karıştırsan bulacaksın![]()
BIOS'a girdikten sonra F2 tuşu ile klasik moda geçin. Orada Peripherals bölümüne geldikten sonra en üstte AMD CPU fTPM seçeneğini göreceksiniz. Enabled olarak ayarladıktan sonra F10 tuşu ile kaydedip çıkabilirsiniz.A320M-s2h anakartımın BIOS'unda tpm ayarını bulamadım.
Sağolun tam bununla ilgili konu açacaktım cevap verdiniz.BIOS'a girdikten sonra F2 tuşu ile klasik moda geçin. Orada Peripherals bölümüne geçtikten sonra en üstte AMD CPU fTPM seçeneğini göreceksiniz. Enabled olarak ayarladıktan sonra F10 tuşu ile kaydedip çıkabilirsiniz.
cmdye tpm.msc yazınBios'a girme yolunu zar zor buldum(internette aradığımı bulmak bazen zor oluyor) ama TPM, işte onu bulamadım. Anakartım Msi B450M-A Pro Max. TPM var mı ya da destekliyor mu, eğer destekliyorsa nasıl bulacağım yani nerede, bunları söyler misiniz? Tanıtıldığından beri az bir şey araştırdım ama bulamadım. İnsanı sinir ediyor. Olmazsa kalsın. Zararı yok.
Çok kasar bence yükleme.Bu laptoba w11 yüklersem laptop rahatlar mı yoksa çok mu kasar?
Celeron N3450
HD Graphics 500
4gb ddr3 1600mhz
Bune knk ?Rtx 3070
i9 9900k
32gb 3600mhz ram
m2 ssd 3500 okuma 1500 yazma 500gb
1tb hdd
Windows 12 ye de hazır bence![]()
Knk senin pc ile win 12 yi açmayı bırak yaparlarRtx 3070
i9 9900k
32gb 3600mhz ram
m2 ssd 3500 okuma 1500 yazma 500gb
1tb hdd
Windows 12 ye de hazır bence![]()
Bence üst seviyeOrta düzey pc kanka![]()
Evet.9 Yıllık PC.8 y yili doldurdu mu??
Bence yükleme. Kasabilir. RAM yetersiz2GB Ram Atom N455 256MB Onboard 240GB SSD (dell laptop gg oldu). Buna yüklenmez demi. :/
Neden okulunuz yönetiyor bilgisayarınızı?Bu tür şeylerden mahrum kalan ben. :/
Valla kafayı bulacam bu gidişle.
Sistemin TPM özelliği varsa iyi çalışır ama senin pc okul tarafından yönetildiği için kullanamıyorsun.Bu tür şeylerden mahrum kalan ben. :/
Valla kafayı bulacam bu gidişle.
Belki TPM açık değildir.
Advanced kısmında AMD fTPM yerinde bulabilirsin.Bios'a girme yolunu zar zor buldum(internette aradığımı bulmak bazen zor oluyor) ama TPM, işte onu bulamadım. Anakartım Msi B450M-A Pro Max. TPM var mı ya da destekliyor mu, eğer destekliyorsa nasıl bulacağım yani nerede, bunları söyler misiniz? Tanıtıldığından beri az bir şey araştırdım ama bulamadım. İnsanı sinir ediyor. Olmazsa kalsın. Zararı yok.
Asla yapmam bence bende kasar şu anlık linuxda mutluyum.Evet, herkesin 2020'deki açıklamayı baz alıp forumda test eden kullanıcılara "çıkmayacak" dediği Windows 11 nihayet tanıtıldı. Windows 11'in sunduğu yenilikleri öğrenmek için: Windows 11 tanıtıldı! İşte yeni işletim sistemi
Ekli dosyayı görüntüle 157063
Gelelim kimlerin Windows 11'i ücretsiz yükleyebileceğine. Tahminlerin aksine Microsoft sadece Windows 10 kullanıcılarının ücretsiz yükseltebileceğini açıkladı. Bu demek oluyor ki Windows 8/8.1 ve 7 kullanıcılarının öncelikle Windows 10'a terfi edip daha sonrasında Windows 11 yükleyebileceği anlamına geliyor.
Microsoft bu duyuru ile birlikte Windows 11 Uyumluluk Aracı'nı da indirmeye sundu. Buradan indirebileceğiniz araçla bilgisayarınızın yeni işletim sistemine uygun olup olmadığını denetleyebileceksiniz. Eğer güncel donanımlara sahip bir sisteminiz var ve araç size uygun olmadığınızı söylüyorsa, BIOS ayarlarından TPM 2.0 ve Secure Boot ayarlarınızı düzenlemeniz gerekli. Eğer TPM 2.0 desteklemeyen bir sisteminiz varsa bu çözümü deneyebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 157061
Windows 11 Minimum Sistem Gereksinimleri
İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
Bellek: 4 GB RAM
Depolama: 64 GB veya daha büyük depolama cihazı
Grafik kartı: DirectX 12 uyumlu grafikler / WDDM 2.x
Ekran: 9 inçten büyük, HD Çözünürlük (720p)
İnternet bağlantısı: Windows 11 Home kurulumu için Microsoft hesabı ve internet bağlantısı gereklidir
Diğer: UEFI, Secure Boot ve TPM 2.0 desteği
Windows 11 güncelleme yoluyla ilk beta olarak ne zaman gelecek?
Açıklamalara göre önümüzdeki hafta Windows Insider programına kayıtlı olanlar Geliştirici Kanalı ile güncelleme yoluyla Windows 11 Beta indirebilecek. Ortaya çıkan tarih ise 28 Haziran.
Ekli dosyayı görüntüle 157070
Windows 11 için Insider hesabına nasıl geçeceğim?
Buradan erişebileceğiniz web sayfası üzerinden Microsoft hesabınız ile Windows Insider programına kayıt olabilirsiniz.
TPM desteği olsa bile bu sistem kasabilir. Sistem 9 yıllık. Baya eski cihaz.Belki TPM açık değildir.
GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
Bu anakartta TPM yi bulamadım. Acaba desteklemiyor mu?
Windows 10 aracı o zaten, Windows 8.1'den geçiş yok. Önce Windows 10'a geçmen lazım.TPM desteği olsa bile bu sistem kasabilir. Sistem 9 yıllık. Baya eski cihaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Windows 8.1 cihazımda kurarken hata alıyorum. Nasıl çözebilirim?
Ekli dosyayı görüntüle 157112
Hayır bir sorun olmaz, güle güle kullan şimdiden@Jarvisit Bios'a girdim ve buldum fTPM'yi açmayı. Açık bırakmanın zararı olmaz değil mi? Sonra sorun çıkmasın.
Sonunda Windows 11'e ücretsiz geçebileceğiz.