- Reaksiyon puanı
- 2,148
İlginç benim sistemde yüklü olmamasına rağmen yapabiliyorum bcdedit /set {current} locale en-GB komutunu. Yeniden başlatın umarım bi karışıklık falan olmamıştır.
Bir bilgisayar daha var evde, doğru yolu bulana kadar yakalım bütün anakartları Yapabilirsem bilgisayardan yapamazsam telefondan yazarım artık.İlginç benim sistemde yüklü olmamasına rağmen yapabiliyorum bcdedit /set {current} locale en-GB komutunu. Yeniden başlatın umarım bi karışıklık falan olmamıştır.
bcdedit kodunun çalışmamasından kaynaklı olabilir, çünkü o kodları girmeyince atıyorum ingilizce sistemi türkçe yaptıysan açılışta welcome diyor yeniden başlatınca restarting diyor vs ama sistemin geri kalanı türkçe oluyorduAçılıyor. Değişiklik olmadı sanırım. Şifresi girmek için bulunan boşlukta "Parola" yazıyordu yine. Onun dışında tamamen İngilizce. Açıldığında ana ayarların dili Türkçe mi hala bakıp dönüyorum hemen.
Edit: Malesef değişiklik yok. Yarın sabah tekrar denerim, bu akşam erken yatmayı düşünüyorum. Ayrıntılı bir geri dönüş yaparım sabah, en azından bilgisayar büyük oranda İngilizce artık. Teşekkürler.
Hocam dediklerimi yaptım ve Parola yerine Password dedi, büyük ihtimalle başarılı tamamen artık, dediğim yöntemi yarın ayrıntılı biçimde bir post olarak atarım (ekran görüntüleri eklemeye de çalışırım), aynısını yaşayan arkadaşlar dediğim şekilde işlemi tamamlayabilirler. Yine de arama çubuğuna about this PC yazınca bir şey çıkmıyor ama bilgisayarınız hakkında yazınca sonuç veriyor.bcdedit kodunun çalışmamasından kaynaklı olabilir, çünkü o kodları girmeyince atıyorum ingilizce sistemi türkçe yaptıysan açılışta welcome diyor yeniden başlatınca restarting diyor vs ama sistemin geri kalanı türkçe oluyordu
hocam benim sürüm 14393.576 nasıl yapmam gerekWindows 10 Anniversary Update ile yenilenen dil dosyaları için konuyu güncelliyorum.
CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve size uygun senaryoya göre komutları kopyala yapıştır yaparak girin. İşlem bitince bilgisayarı yeniden başlatın.
İngilizce'den Türkçe'ye çevirmek isteyenler
Build 14393 x64 için kodlar
Kod:powershell -Command "Invoke-WebRequest http://download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/2016/07/lp_fae97307bf6a6e2f416b718ce9869f647b2dc2c7.cab -OutFile %temp%\LP_TR_14393_x64.cab" DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_TR_14393_x64.cab bcdedit /set {current} locale tr-TR bcdboot %WinDir% /l tr-TR reg export "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\en-US" "%userprofile%\Documents\en-US.reg" reg delete "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\en-US" /f
Türkçe'den İngilizce'ye çevirmek isteyenler
Build 14393 x64 için kodlar
Kod:powershell -Command "Invoke-WebRequest http://download.windowsupdate.com/c/msdownload/update/software/updt/2016/07/lp_6cb8e04b938b9c8b20221317db1f5b381ef00531.cab -OutFile %temp%\LP_EN_14393_x64.cab" DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_EN_14393_x64.cab bcdedit /set {current} locale en-US bcdboot %WinDir% /l en-US reg export "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\tr-TR" "%userprofile%\Documents\tr-TR.reg" reg delete "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\tr-TR" /f
@xnegative aldığınız hatayı söylemeniz gerek.
kesinlikle evet@xnegative CMD'yi yönetici olarak açtın değil mi?
Uygun bi zamanda teamviewer ile bakarım.kesinlikle evet
Uygun bi zamanda teamviewer ile bakarım.
Şu saatler uygun Team ID ve şifre atabilirsin özel mesajla.sürekli olarak başlıktayım. ne zaman uygunsanız mesaj atmanız yeterli. final dönemi olduğu için akşam saatleri daha uygunum. çok teşekkürler ^^
Ne desem az tekrar çok teşekkür ederimHalledildi.
Son kullanıcıya sunulan bir sürüm değil sanırım bu, insider mı kullanıyorsun? RTM olanlar paylaşılıyor genelde, bulamadım 28084.hocam benim bigisayar 64 bit build no 28084 bana cab dosyası bulabilirmisin
hey ben Xbox ta bölgeyi türkiye konuşma dilini İngilizce yaptım mis gibi cortana çalışıyor Windows u bilmemCortana bölgesel olarak Türkiye'de engellenmiştir. Yani Windows'un ingilizce sürümünü kursanız dahi Türkiye'de çalışmayacaktır.
hey ben Xbox ta bölgeyi türkiye konuşma dilini İngilizce yaptım mis gibi cortana çalışıyorCortana bölgesel olarak Türkiye'de engellenmiştir. Yani Windows'un ingilizce sürümünü kursanız dahi Türkiye'de çalışmayacaktır.
Regedit'te HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\ altında rusça için hangi anahtar adı kullanılıyor bakabilir miyim? İlgili yerin ekran görüntüsünü atın.
powershell -Command "Invoke-WebRequest http://fg.v4.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/2013/09/lp_0d45ec56c1ab4c85c450b56b040bd886eaba78b1.cab -OutFile %temp%\LP_TR_W8.1_x64.cab"
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_TR_W8.1_x64.cab
bcdedit /set {current} locale tr-TR
bcdboot %WinDir% /l tr-TR
Kod:powershell -Command "Invoke-WebRequest http://fg.v4.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/2013/09/lp_0d45ec56c1ab4c85c450b56b040bd886eaba78b1.cab -OutFile %temp%\LP_TR_W8.1_x64.cab" DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_TR_W8.1_x64.cab bcdedit /set {current} locale tr-TR bcdboot %WinDir% /l tr-TR
Şu kodları yönetici olarak CMD'ye girin.
Rusçadan Türkçeye çevireceğini düşünüp ona göre vermiştim.Size zahmet ingilizce olanı verirseniz sevinirim
powershell -Command "Invoke-WebRequest http://fg.v4.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/2013/09/lp_8fa033dd9ab61a528192eaa696088d582f112e68.cab -OutFile %temp%\LP_EN_W8.1_x64.cab"
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_EN_W8.1_x64.cab
bcdedit /set {current} locale en-US
bcdboot %WinDir% /l en-US
Rusçadan Türkçeye çevireceğini düşünüp ona göre vermiştim.
İngilizce için.
Kod:powershell -Command "Invoke-WebRequest http://fg.v4.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/2013/09/lp_8fa033dd9ab61a528192eaa696088d582f112e68.cab -OutFile %temp%\LP_EN_W8.1_x64.cab" DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_EN_W8.1_x64.cab bcdedit /set {current} locale en-US bcdboot %WinDir% /l en-US