Windows 10 Single Language sürüm dili nasıl değiştirilir?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
İlginç benim sistemde yüklü olmamasına rağmen yapabiliyorum bcdedit /set {current} locale en-GB komutunu. Yeniden başlatın umarım bi karışıklık falan olmamıştır. :)

Fluffy Bunny 666

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
İlginç benim sistemde yüklü olmamasına rağmen yapabiliyorum bcdedit /set {current} locale en-GB komutunu. Yeniden başlatın umarım bi karışıklık falan olmamıştır. :)
Bir bilgisayar daha var evde, doğru yolu bulana kadar yakalım bütün anakartları :D Yapabilirsem bilgisayardan yapamazsam telefondan yazarım artık.

Fluffy Bunny 666

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Açılıyor. Değişiklik olmadı sanırım. Şifresi girmek için bulunan boşlukta "Parola" yazıyordu yine. Onun dışında tamamen İngilizce. Açıldığında ana ayarların dili Türkçe mi hala bakıp dönüyorum hemen.
Edit: Malesef değişiklik yok. Yarın sabah tekrar denerim, bu akşam erken yatmayı düşünüyorum. Ayrıntılı bir geri dönüş yaparım sabah, en azından bilgisayar büyük oranda İngilizce artık. Teşekkürler.
Edit2: Az bilgimle Denetim masasından (Control Panel olarak gösteriyor ve tamamen İngilizce) baktım ve görünen tek dil English UK ve enabled diyor. Daha sonra region ayarlarından welcome screen Türkçe yazıyordu sanırım, copy system format diyerek İngilizce yaptım ve tahminimce orada yazan non -Unicode kısmı benim bahsettiğim kısım, onu da İngilizce yaptım ve direk restart istedi, açıldığında yazarım hemen.

Son düzenleme:

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Açılıyor. Değişiklik olmadı sanırım. Şifresi girmek için bulunan boşlukta "Parola" yazıyordu yine. Onun dışında tamamen İngilizce. Açıldığında ana ayarların dili Türkçe mi hala bakıp dönüyorum hemen.
Edit: Malesef değişiklik yok. Yarın sabah tekrar denerim, bu akşam erken yatmayı düşünüyorum. Ayrıntılı bir geri dönüş yaparım sabah, en azından bilgisayar büyük oranda İngilizce artık. Teşekkürler.
bcdedit kodunun çalışmamasından kaynaklı olabilir, çünkü o kodları girmeyince atıyorum ingilizce sistemi türkçe yaptıysan açılışta welcome diyor yeniden başlatınca restarting diyor vs ama sistemin geri kalanı türkçe oluyordu

Fluffy Bunny 666

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
bcdedit kodunun çalışmamasından kaynaklı olabilir, çünkü o kodları girmeyince atıyorum ingilizce sistemi türkçe yaptıysan açılışta welcome diyor yeniden başlatınca restarting diyor vs ama sistemin geri kalanı türkçe oluyordu
Hocam dediklerimi yaptım ve Parola yerine Password dedi, büyük ihtimalle başarılı tamamen artık, dediğim yöntemi yarın ayrıntılı biçimde bir post olarak atarım (ekran görüntüleri eklemeye de çalışırım), aynısını yaşayan arkadaşlar dediğim şekilde işlemi tamamlayabilirler. Yine de arama çubuğuna about this PC yazınca bir şey çıkmıyor ama bilgisayarınız hakkında yazınca sonuç veriyor.
Edit: bcdedit kodunu tekrar girdim ve çalıştı, ardından bcdboot kodunu da girdim ki garanti olsun, ikisi de tamam, kapattım artık sabah sürpriz olsun. Office, AutoDesk, MatLAB gibi bir sürü uygulama kullanıyorum ve İngilizce kullanmak zorundayım, çok fazla uyumsuzluk sorunu yaşıyordum, bir de sürüm yükseltme parasından kurtardınız, sağolun.

Son düzenleme:

Fluffy Bunny 666

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Yapamadım sanırım, Bilgisayarınız Hakkında yazdığımda hala sonuç veriyor(altında System Settings yazıyor ama sonuç Türkçe hala). Denetim Masası'nda Dil için sadece English(United Kingdom) gözüküyor ve Windows Display Language: Enabled, Keyboard layout: Turkish Q, United Kingdom, Date, time and number formatting diyor, yani tüm ayarları UK için geçirmiş anladığım kadarıyla. Tüm Ayarlar'dan bakıyorum, Dil bölümünde English(United Kingdom) Windows Display Language olarak gözüküyor ve başka dil yok. regedit bakıyorum, UILanguages altında sadece en-GB var ancak içinde(sağda) görünenler;
(Default)/REG_SZ/(value not set)
DefaultFallBack/REG_SZ/en-US
LCID/REG_DWORD/0x00000809 (2057)
Type/REG_DWORD/oxooo00112 (274)
şeklinde. Buradaki en-US, GB için bir sıkıntı oluşursa US'a dönüleceği anlamında duruyor sanırım. Bunlara bakarak sorunu anlayabilir miyiz yoksa başka bir bilgi vermemi ister misiniz? Ya da bahsettiğim olay için bir çözüm yok mu? Çözülemez bir şey ise sıkıntı yok ama çözebileceksek hoş olur.
Teşekkürler.

Fluffy Bunny 666

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Capture.PNG
Capture2.PNG
Capture3.PNG
Capture4.PNG

Dün yaptığım olay, Windows'un Görüntüleme Dili olarak İngilizce'yi kabul etmesini böyle sağlayabildim anca.

gülyabani17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 10 Anniversary Update ile yenilenen dil dosyaları için konuyu güncelliyorum.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve size uygun senaryoya göre komutları kopyala yapıştır yaparak girin. İşlem bitince bilgisayarı yeniden başlatın.

İngilizce'den Türkçe'ye çevirmek isteyenler

Build 14393 x64 için kodlar
Kod:
powershell -Command "Invoke-WebRequest http://download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/2016/07/lp_fae97307bf6a6e2f416b718ce9869f647b2dc2c7.cab -OutFile %temp%\LP_TR_14393_x64.cab"
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_TR_14393_x64.cab
bcdedit /set {current} locale tr-TR
bcdboot %WinDir% /l tr-TR
reg export "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\en-US" "%userprofile%\Documents\en-US.reg"
reg delete "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\en-US" /f

Türkçe'den İngilizce'ye çevirmek isteyenler

Build 14393 x64 için kodlar
Kod:
powershell -Command "Invoke-WebRequest http://download.windowsupdate.com/c/msdownload/update/software/updt/2016/07/lp_6cb8e04b938b9c8b20221317db1f5b381ef00531.cab -OutFile %temp%\LP_EN_14393_x64.cab"
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_EN_14393_x64.cab
bcdedit /set {current} locale en-US
bcdboot %WinDir% /l en-US
reg export "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\tr-TR" "%userprofile%\Documents\tr-TR.reg"
reg delete "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\tr-TR" /f
hocam benim sürüm 14393.576 nasıl yapmam gerek

xnegative

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
@xnegative aldığınız hatayı söylemeniz gerek.

hocam ben indirme falan yapmadım. dediğiniz gibi cmd yi yönetici olarak çalıştırdım. satır satır yazdım. daha ilk satırda kırmızı ile bu yazıyı aldım.

Invoke-WebRequest : A positional parameter cannot be found that accepts argument '\LP_TR_14393_x64.cab'.
At line:1 char:1
+ Invoke-WebRequest http://download.windowsupdate.com/d/msdownload/upda ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : InvalidArgument: (:) [Invoke-WebRequest], ParameterBindingException
+ FullyQualifiedErrorId : PositionalParameterNotFound,Microsoft.PowerShell.Commands.InvokeWebRequestCommand

ikinci satırı yazdığımda:

C:\WINDOWS\system32>DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_TR_14393_x64.cab

Error: 87

DISM doesn't recognize the command-line option "\LP_TR_14393_x64.cab".
For more information, refer to the help by running DISM.exe /?.

The DISM log file can be found at C:\WINDOWS\Logs\DISM\dism.log

üçüncü satırı yazdığımda:

C:\WINDOWS\system32>bcdedit /set {current} locale tr-TR
The operation completed successfully.

dördüncü satırı yazdığımda:(bunun sebebi bende US ingilizcesi yok BG var ama bilgim olmadığı için ne yapacağımı bilmiyorum)

C:\WINDOWS\system32>reg export "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\en-US" "%userprofile%\Documents\en-US.reg"
ERROR: The system was unable to **** the specified registry key or value.

beşinci satırı yazdığımda:(ya da bunun sebebi silinecek şey US'lu bende ingiltere ingilizcesi yüklü)

C:\WINDOWS\system32>reg delete "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\en-US" /f
ERROR: The system was unable to **** the specified registry key or value.

durum açıkçası böyle. bilgisayar hakkında hele de bu konularda gerçekten yeterli bilgim yok. yüzeysel bana denileni yapabilirim ama. laptop asus n552vw.iki gün önce hollandadan hediye olarak geldi. yükleme ekranında birçok dil vardı fakat türkçe yoktu. hevesim yarıda kaldı desem yeridir. win10 home. yapı no:14393

xnegative

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Eğer dili sonradan değiştirmek için kayıt defterinden sildiğiniz dilin dosyasını masaüstüne alırsanız ve olurda kayıt defterini ordan açarsanız eski dili tekrar yükler. Ben yaptım siz yapmayın :) Tekrar kayıt defterinde sadece istediğiniz dil kalacak şekilde düzenleme yapmanız gerekir. Telaşa mahal yok :)

fawr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hocam benim bigisayar 64 bit build no 28084 bana cab dosyası bulabilirmisin

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
hocam benim bigisayar 64 bit build no 28084 bana cab dosyası bulabilirmisin
Son kullanıcıya sunulan bir sürüm değil sanırım bu, insider mı kullanıyorsun? RTM olanlar paylaşılıyor genelde, bulamadım 28084.

fawr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam pardon benimkinin yapı no 14393 müş
--- Gönderi Güncellendi ---
Hocam pardon benim build no 14393
allah için biri bana cab dosyası bulabilirmi yarım saatir sitelerde dolaşıyorum
Cortana bölgesel olarak Türkiye'de engellenmiştir. Yani Windows'un ingilizce sürümünü kursanız dahi Türkiye'de çalışmayacaktır.
hey ben Xbox ta bölgeyi türkiye konuşma dilini İngilizce yaptım mis gibi cortana çalışıyor Windows u bilmem
Cortana bölgesel olarak Türkiye'de engellenmiştir. Yani Windows'un ingilizce sürümünü kursanız dahi Türkiye'de çalışmayacaktır.
hey ben Xbox ta bölgeyi türkiye konuşma dilini İngilizce yaptım mis gibi cortana çalışıyor

OrucRElS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de çince win 10 home single language vardı denilenleri yaptım ama nerde eksik yaptıysam hata çıktı ve bilgisayar açılmadı. MIU_NO_VALID_LANGUAGE diye bir hata verdi. neyse flashtan diğer sürücüye tekrar win10 kurdum şimdi hem c de hem de D de windows var. D deki bozuk tabii. Bunu elle düzeltebilir miyiz? mesele C deki sağlam regedit içindeki çin dilini D deki eski regedit içine atmak gibi bir şey yapılsa olur heralde. Ama nasıl? (çince anlıyorum sıkıntı yok orda)

n4vi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Error: 740

Elevated permissions are required to run DISM.
Use an elevated command prompt to complete these tasks.

Diye hata verdi kendimi kullanıcı hesaplarında en yetkili yaptım ama değişmedi..

Canmer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar,

Ben win 8.1 single language Ru kullanıyorum, burada win 10 için önermiş olduğunuz işlemleri win 8.1 için kullanabilirmiyiz,
Eğer ki kullanılmıyorsa dil i nasıl değiştirebileceğim hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Regedit'te HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\ altında rusça için hangi anahtar adı kullanılıyor bakabilir miyim? İlgili yerin ekran görüntüsünü atın.

Canmer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Regedit'te HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\ altında rusça için hangi anahtar adı kullanılıyor bakabilir miyim? İlgili yerin ekran görüntüsünü atın.
upload_2017-1-27_16-48-15.png

Hocam sabırsız davranıp internetten bir iki video eşliğinde mevcut varolanı da sildim sanırım

Ekli dosyalar

• upload_2017-1-27_16-47-44.png
    upload_2017-1-27_16-47-44.png
    181.3 KB · Görüntüleme: 335

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Kod:
powershell -Command "Invoke-WebRequest http://fg.v4.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/2013/09/lp_0d45ec56c1ab4c85c450b56b040bd886eaba78b1.cab -OutFile %temp%\LP_TR_W8.1_x64.cab"
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_TR_W8.1_x64.cab

Şu kodları yönetici olarak CMD'ye girin.

Canmer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kod:
powershell -Command "Invoke-WebRequest http://fg.v4.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/2013/09/lp_0d45ec56c1ab4c85c450b56b040bd886eaba78b1.cab -OutFile %temp%\LP_TR_W8.1_x64.cab"
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_TR_W8.1_x64.cab

Şu kodları yönetici olarak CMD'ye girin.

Size zahmet ingilizce olanı verirseniz sevinirim

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Size zahmet ingilizce olanı verirseniz sevinirim
Rusçadan Türkçeye çevireceğini düşünüp ona göre vermiştim.

İngilizce için.
Kod:
powershell -Command "Invoke-WebRequest http://fg.v4.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/2013/09/lp_8fa033dd9ab61a528192eaa696088d582f112e68.cab -OutFile %temp%\LP_EN_W8.1_x64.cab"
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_EN_W8.1_x64.cab

Canmer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Rusçadan Türkçeye çevireceğini düşünüp ona göre vermiştim.

İngilizce için.
Kod:
powershell -Command "Invoke-WebRequest http://fg.v4.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/2013/09/lp_8fa033dd9ab61a528192eaa696088d582f112e68.cab -OutFile %temp%\LP_EN_W8.1_x64.cab"
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_EN_W8.1_x64.cab

Aslında uzun süredir rusça kullanıyorum ama tekniki terimlerde zaman kaybı yaşadığımdan ingilizceye çevirmeyi tercih ettim.

Bunun dışında yazmışolduğunuz kodları girdim ve en son ekran görüntüsünü bu şekilde oldu. bundan sonra yapmam gereken bir işlem varmıdır?

Teşekkürler.
2017-01-27_17-22-42.png