- Reaksiyon puanı
- 2,148
uilanguages de olması lazım aynı yerde, dün yapmıştım, yok mu?
Kardeş belgelerim klasörü diyorum, olur olmadık yerleri silme.
Önce dil paketini yükleyebilmiş misin ona bakalım. Yönetici olarak CMD açarak gir. Sonucu ekran görüntüsü at.Hocam yanlis birseyler yaptim ve bilgisayar arapca oldu hersey sagdan sola su an arapcadan tr yada inglizceye cevirebilmem icin cmd kod dizisi verebilir misiniz acaba.. yapi numaram 16299
dism /Online /Get-Packages | findstr /c:"LanguagePack"
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\
Rica ederim. Ben 1709 sürümünün dil paketlerini vermedim, sanırım eski sürümlere ait paket yüklenmeye çalışılmış hata alınmış ama buna rağmen tr-TR silinince sistem karışmış, tr-TR.reg geri yüklenip bcdedit /set {current} locale tr-TR ve bcdboot %WinDir% /l tr-TR verilince düzeldi.
--- Gönderi Güncellendi ---
Windows 10 Fall Creators Update ile yenilenen dil dosyaları için konuyu güncelliyorum.
CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve size uygun senaryoya göre komutları kopyala yapıştır yaparak girin. İşlem bitince bilgisayarı yeniden başlatın.
İngilizce'den Türkçe'ye çevirmek isteyenler
Build 16299.15 x64 için kodlar
Kod:powershell -Command "Invoke-WebRequest http://download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/2017/10/lp_2917d79e4cac9220860613715063cd1b5dfa221b.cab -OutFile %temp%\LP_TR_16299.15_x64.cab" DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_TR_16299.15_x64.cab bcdedit /set {current} locale tr-TR bcdboot %WinDir% /l tr-TR reg export "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\en-US" "%userprofile%\Documents\en-US.reg" reg delete "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\en-US" /f
Türkçe'den İngilizce'ye çevirmek isteyenler
Build 16299.15 x64 için kodlar
Kod:powershell -Command "Invoke-WebRequest http://download.windowsupdate.com/c/msdownload/update/software/updt/2017/10/lp_0f6159efd19732f2d03da6cdc977cdd19160ccc1.cab -OutFile %temp%\LP_EN_16299.15_x64.cab" DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_EN_16299.15_x64.cab bcdedit /set {current} locale en-US bcdboot %WinDir% /l en-US reg export "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\tr-TR" "%userprofile%\Documents\tr-TR.reg" reg delete "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\tr-TR" /f
Ekran görüntüsü alayım.Hocam bende bi sıkıntı var ''
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_TR_16299.15_x64.cab'' bu koddan sonra error: 740 hatası alıyorum sebebi nedir teşekkürler.
hocam bende aynı sorunu yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz? nasıl düzeltmem gerekiyorBu hata nasıl oluyor anlamış değilim. Arapça olduğunu bir kaç kişi daha söyledi, denedim denedim ben arapça yapamadım, bi hata yapıyorsunuz ama ben çözemedim.
Önceden diliniz türkçe miydi?
1709 mu oluyor bu sürüm?Hocam 16299.309 yapı numarasının dil paketi ve kod konusunda yardım edebilir misiniz ?
doğrudur hocam 17091709 mu oluyor bu sürüm?
şu iki kodu tek tek gir, sonra ekran görüntüsü at göreyim ne olmuş ne bitmişdoğrudur hocam 1709
powershell -Command "Invoke-WebRequest http://download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/2017/10/lp_2917d79e4cac9220860613715063cd1b5dfa221b.cab -OutFile %temp%\LP_TR_16299.15_x64.cab"
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:%temp%\LP_TR_16299.15_x64.cab
hocam bu şekilde şu anHocam dediğinizi yapıp cmd üzerinden işlem yaparken 2. kodu yazdıktan sonra ilerleme çubuğu 20 dakika kadar 6.4'te kalmışken sistem dondu düşüncesiyle cmd penceresini kapattım ve tekrar cmd açıp ilk kodu tekrar yapıştırdığımda hata aldım. bende 2. kodu yapıştırdım ama bu seferde 2. fotoğraftaki gibi kaldı. Ekli dosyayı görüntüle 40350Ekli dosyayı görüntüle 40353
keşke kurcalamasaydın, 1. kod dil paketini indirir, tekrar indir dediğinde üzerine yazmaya çalıştı ve DISM şu anda o paketi yüklemeye çalıştığı için dosya kullanımda uyarısı almışsın
görev yöneticisini aç CPU'ya göre bir sırala dism işlem yapıyor mu göreyim
bakayım cmd ekranınaşimdi yüklendi sırada ne yapmam gerek peki hocam
reg export "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages" "%userprofile%\Documents\uilanguages.reg"
Merhaba,merhaba
Windows 10 single language 1803 mevcut bende de. şuan ki dil Rusça ve kril alfabesi hiçbirsey yapamıyorum. Türkçe dil yükleme konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. uğraştım günlerdir ama olmadı.
cevaplarınızı bekliyorum.
saygılar
Can
maalesef. 1809 ile de sorun çözülmedi.Merhaba,
şurada bir anlatım var. Deneyebilirsiniz ancak tam anlamıyla görüntüleme dili Türkçe olmaz; tavsiyem dosya ve belgelerinizi yedekledikten sonra Windows 10 en güncel (1809) yapısını indirerek temiz kurulum yapmanız yönündedir.
Tam olarak ne yaptığınızı bilmiyorum ama eğer doğru bir şekilde hareket edilmişse temiz kurulum sonrasında tekrar Rusça dilinde Windows 10'un yüklenmesi olanaksız;maalesef. 1809 ile de sorun çözülmedi.