Windows 10 Mobile'a RAM Engeli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Windows 10 Mobile'a RAM Engeli

Windows 10'un mobil sürümünün Windows Phone'lar için de çıkacağı bilinen bir durum. Ancak işin kötü yanı, bazı modeller bu güncellemeyle birlikte özellik bakımından sınırlanacak!

Böyle bir durumla karşı karşıya kalsanız yine de güncellemeyi alır mıydınız?

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Kutu kutu penseyi bırakmadıkça, windowsa geçilmez..

0mrdr5

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Yok neymiş efendim wp çok stabilmiş 512 ramle bile çalışıyormuş android en az 2 gb ram istiyormuş. 1 gb ramli ilk nesil moto g 512 mb ramli lumiaları gömüyordu hemen hemen aynı fiyatla. Lumia uygulama açarken yükleniyor ekranı çıkartırken moto g çatır çatır uygulamayı açıyordu ama wp çok stabil tabii...

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
SDN Editörleri WP8'den hiçbir şekilde maddi olarak otlanamadığı için son 2 aydır WP8'e saldırıyor. Ayıp size yıllardır bu işi yapmanıza rağmen!

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
512mb ram li snapdragon 200lü cihazları stabil işletim sistemi deyip
s400lü 1gb ram li cihazlarla aynı fiyata koyuyor
Sonra da mağazasına bu uygulamayı çalıştırmak için en az 1gb ram e sahip olmalısınız gibi saçma gereksinimler istiyor
Microsoft + Nokia çok hata yaptı zamanında ve bunun cezasını çekiyor , çekecek
En çok satılan WP cihazlar yani %65-70 lik bi kısım zaten 512mb ram e sahip
Dolayısıyla elindeki kitlenin %70ini sınırlandırıyor
Yaptıkları ticari stratejilerini elden geçirmezlerse 2019da bırak 100milyon kullanıcıyı 3-5 milyon kalırsa şükredecek duruma gelecek
Bunun da sonu Meego işletim sistemi gibi gözüküyor

karamanoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vallahi ukt olarak bakarsak ios lider olur wp arkasından gelir. Özellikle android kullanıcılarını hiç anlamıyorum.

Yaklaşık 2 yıl önce kardeşimle birlikte telefon almak için bir mağazaya girdik o devrinin yıldızı s4 mini aldı bende sırf metal çerçeve için 925 aldım o günden beri onun cihaz 4.2.2 benim cihaz üstüne 8/8.1/Denim güncellemeri aldı sıra wp10 da.
Market olarak eleştri geliyor ben sosyal medya ve internet kullanıcısıyım mesleğim fotoğrafçılık ve onlarla ilgili app lar kullanıyorum o yönden bir sıkıntı çekmedim. Hatta 3 aydır periscope istemcisi telescope kullanırken androidli kardeşim mahrum kaldı şimdi surum gereği gelen uygulamayıda kullanamıyor.

YeniTeri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
WP tamamen piyasaya geç girmesinden kaynaklı bir sorun yaşıyor. Symbian işletim sisteminde diretmesi bu hallere düşürdü Nokia'yı mesela. Üst seviye işletim sistemlerinde bir süre daha geride kalacaktır ama bahsettiğin gibi android'i geçmesi muhtemel.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iOS açık pazar işletim sistemi haline getirilirse hem Android'in hem WP'nin vay haline. Bence Apple böyle bir hamle yapabilir eğer WP kullanımı %30'lara ulaşırsa. Ama ben WP'den vazgeçmem. Arkadaşın biri demiş "kutu kutu penseden vazgeçmezse..." diye, zaten WP'nin olayı o, onu güzel kılan o. WP'nin tek eksiği, bir uygulamadan diğerine geçerken, ya da kilit ekranından uygulamaya dönerken "sürdürülüyor..." diye 5 saniye bekletiyor, çok kötü bir durum. O sorunu ancak yeni nesil bir işletim sistemiyle çözebilirler anlaşılan, 2.5 senedir kullanıyorum telefonu, 20 kere güncelleme aldım hala aynı şey. Demek ki düzeltilebilir bir şey değil. Windows 11'i bekliyoruz, gerçi windows 10 son sürümmüş, internet üzerinden küçük güncellemelerle gelişecekmiş artık ama Microsoft'a belli olmaz. "Windows Highway" kod adlı yeni bir işletim sistemi bekliyorum Microsoft'tan... :)