windows 10 kurulumunda eski windowsa ne olur ?

bloodreina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
bilgisayarıma sıfırdan windows kuracağım ilk önce bilgisayarı kapatıp ;
f12 tutşu ile boot menüsüne girip windows 10 u kurmaya başlayacağım
kurarken windowsumun olduğu hardiski seçeceğim ve windowsu kuracağım
peki harddisk sıfırlanıp yeni windowsu kurarmı yani eski windows silinirmi

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
Biçimlendirmeden ileri derseniz eski işletim sisteminiz durur. Yani Windows.old klasörüne taşınır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde UEFI kurulum yapmayı unutmayın. BIOS'unuz Phoenix mi?

bloodreina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Biçimlendirmeden ileri derseniz eski işletim sisteminiz durur. Yani Windows.old klasörüne taşınır.

ben harddiski hiç bölmedim direkt 1 tb duruyor kurulacak yeri seçerken orayı seçeceğim yani hiç biçimlendirme falan yapmayacağım
windows 10 kuruluncada windows old klasörünü sileceğim ben bu dediklerimi uygulayacağım bir sorunla karşılaşmam demi

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
ben harddiski hiç bölmedim direkt 1 tb duruyor kurulacak yeri seçerken orayı seçeceğim yani hiç biçimlendirme falan yapmayacağım
windows 10 kuruluncada windows old klasörünü sileceğim ben bu dediklerimi uygulayacağım bir sorunla karşılaşmam demi
Sorun olmaz. Fakat tek 1 TB bölüm kullanmak mantıklı değil. 2'ye bölün.

bloodreina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Dizüstü mü masaüstü mü kullanıyorsun?
masaütü anakartım a320m s2h gigabyte

bilmiyorum ama f43d bios surumu anakartımda gigabyte a320m s2h

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Windows yükle ekranında Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz? sorusu gelince; (Windows hangi diskte yüklü ise) kuruluma ait tüm disk 0 bölümlerini (Kurtarma, Sistem, MSR, Birincil (C sürücüsü)) silip işlem yaparsanız, temiz kurulum olur, eski Windows'dan eser kalmaz. Yalnız öncesinde verileriniz varsa, onları yedekleyiniz. Yüklü olan (program) ürün anahtarlarınızı da mutlaka bir yere not alınız, Windows 10 ürün anahtarını da not alınız (olası bir sorunda kullanın diye).
Windows 10 format işlemine ilişkin şu konuda görseller ve gerekli bilgiler fazlasıyla mevcut. Eğer ilk defa format atacaksanız, işlemlere aşina olmak işlemleri kolaylaştıracak ve olası sorunları en aza indirecektir.
Dizüstü bilgisayarlarda ek gizli disk bölümleri (recovery/kurtarma bölümleri) oluyor; format sonrasında ilgili bölümleri kaybetmeyesin diye sormuştum.

bloodreina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Windows yükle ekranında Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz? sorusu gelince; (Windows hangi diskte yüklü ise) kuruluma ait tüm disk 0 bölümlerini (Kurtarma, Sistem, MSR, Birincil (C sürücüsü)) silip işlem yaparsanız, temiz kurulum olur, eski Windows'dan eser kalmaz. Yalnız öncesinde verileriniz varsa, onları yedekleyiniz. Yüklü olan (program) ürün anahtarlarınızı da mutlaka bir yere not alınız, Windows 10 ürün anahtarını da not alınız (olası bir sorunda kullanın diye).
Windows 10 format işlemine ilişkin şu konuda görseller ve gerekli bilgiler fazlasıyla mevcut. Eğer ilk defa format atacaksanız, işlemlere aşina olmak işlemleri kolaylaştıracak ve olası sorunları en aza indirecektir.

Dizüstü bilgisayarlarda ek gizli disk bölümleri (recovery/kurtarma bölümleri) oluyor; format sonrasında ilgili bölümleri kaybetmeyesin diye sormuştum.
şu kısmı anlamadım ((Windows hangi diskte yüklü ise) kuruluma ait tüm disk 0 bölümlerini (Kurtarma, Sistem, MSR, Birincil (C sürücüsü)) ) kurarken görsel atsam öyle hangi diske kuracağımı sizde beni yönlendirirseniz sevinirim ömrümde ilk defa format ataçağım

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
şu kısmı anlamadım ((Windows hangi diskte yüklü ise) kuruluma ait tüm disk 0 bölümlerini (Kurtarma, Sistem, MSR, Birincil (C sürücüsü)) ) kurarken görsel atsam öyle hangi diske kuracağımı sizde beni yönlendirirseniz sevinirim ömrümde ilk defa format ataçağım
Link bıraktığım konuya bakarsanız anlayacaksınız.

Ben ilgili görseli yine de paylaşıyorum. Hard disk iki parçaya bölünmüş ise, aşağıdaki gibi olacak. Bölünmediyse ve bilgisayarda harici bir hard disk ya da ssd yoksa tüm bölümleri seçip silebilirsin.

sshot-6.png

USB ile format atacaksan Rufus kullanımına ilişkin rehbere şuradan bakabilirsin.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:

bloodreina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Link bıraktığım konuya bakarsanız anlayacaksınız.

Ben ilgili görseli yine de paylaşıyorum. Hard disk iki parçaya bölünmüş ise, aşağıdaki gibi olacak. Bölünmediyse ve bilgisayarda harici bir hard disk ya da ssd yoksa tüm bölümleri seçip silebilirsin.

sshot-6.png

USB ile format atacaksan Rufus kullanımına ilişkin rehbere şuradan bakabilirsin.

Kolay gelsin.
herşeyim ayarlı şuanda flasha uefı olarak attım yanim bölüm 1,2,3,4 ü silince bölüm 5 gibi hepsi bir bütün olacak bende o bütüne kuracağım windowsu demi

herşeyim ayarlı şuanda flasha uefı olarak attım yanim bölüm 1,2,3,4 ü silince bölüm 5 gibi hepsi bir bütün olacak bende o bütüne kuracağım windowsu demi
hepsini sildikten sonra bu bölüme gelince yeni kısmına basıp tekrar bölümlere ayırıp ayrılmamış bölüme
dfsa.PNG
kurulum yapmam gerekiyormu birkaç video izledim öyle yapıyorlar

cevap vercek yokmu hemen kuruluma başlayacağım.

Ekli dosyalar

• CD DİSK.PNG
    CD DİSK.PNG
    3.2 KB · Görüntüleme: 241
Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Yeni butonuna tıklamadan ileri'yi tıklayarak da işlem yapabilirsin. Windows 10 otomatikman bölümlendirmeleri kendisi yapıyor.

bloodreina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Yeni butonuna tıklamadan ileri'yi tıklayarak da işlem yapabilirsin. Windows 10 otomatikman bölümlendirmeleri kendisi yapıyor.
tamamdır kurulumu hiçbir sorunlar karşılaşmadan tamamladı
kurulumu başarılı bir şekilde tamamladım
benim format atma sebebim bilgisayar açılırken mavi ve siyah ekran atarak açılıyordu format attı ve hala düzelmedi bilgisayar açılışta hala kasıyor (ryzen 5 2600 rx570 8gb ıtx 8 gb ram balistis wd blue 1 tb harddisk thermaltake v200tg )

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
tamamdır kurulumu hiçbir sorunlar karşılaşmadan tamamladı
kurulumu başarılı bir şekilde tamamladım
benim format atma sebebim bilgisayar açılırken mavi ve siyah ekran atarak açılıyordu format attı ve hala düzelmedi bilgisayar açılışta hala kasıyor (ryzen 5 2600 rx570 8gb ıtx 8 gb ram balistis wd blue 1 tb harddisk thermaltake v200tg )
UEFI kurdunuz değil mi? Yani Windows logosu yerine anakartınızın markasının logosu ile açılıyor değil mi?

bloodreina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
UEFI kurdunuz değil mi? Yani Windows logosu yerine anakartınızın markasının logosu ile açılıyor değil mi?
evet uefı kurdum anakartın markası ile açılıyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum açılırken mavi ve siyah ekran atarak açılıyor ilk başta siyah ekran atıyor 7 sn sonrada mavi ekran atıyor 2 sn sonra oturum açılıyor ve masaüstüne geliyorum arka plandada birşey çalışıyor imlecin yanında mavi yuvarlak dönüyor ve kasıyor 1 dk sonra normal oluyor

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
evet uefı kurdum anakartın markası ile açılıyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum açılırken mavi ve siyah ekran atarak açılıyor ilk başta siyah ekran atıyor 7 sn sonrada mavi ekran atıyor 2 sn sonra oturum açılıyor ve masaüstüne geliyorum arka plandada birşey çalışıyor imlecin yanında mavi yuvarlak dönüyor ve kasıyor 1 dk sonra normal oluyor
Bilgisayarı Ağ ile Güvenli Mod'da başlatınca sorun oluyor mu peki?

bloodreina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
eve geçince hemen deneyeceğim birde ben sadece güvenli modu biliyorum
msconfig
önyükleme
güvenli mod tikini açıcam ve yeniden başlatacağım

yaptım ama hala siyah ekran sorunu devam ediyor ve fanlar yüksek sesle çalışıyor.

herşeyi uyguladım ama değisen birşey olmadı bilgisayarı aldığım yere götürmelimiyim sıkıntı bence ekran kartı ram veya harddiskten gibi geliyor bana

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
yaptım ama hala siyah ekran sorunu devam ediyor ve fanlar yüksek sesle çalışıyor.
Güvenli modda zaten siyah ekran veya boş ekran ile masaüstü açılıyor. Kenarlarda Güvenli Mod yazısı yazar.
açılırken mavi ve siyah ekran atarak açılıyor ilk başta siyah ekran atıyor 7 sn sonrada mavi ekran atıyor 2 sn sonra oturum açılıyor ve masaüstüne geliyorum arka plandada birşey çalışıyor imlecin yanında mavi yuvarlak dönüyor ve kasıyor 1 dk sonra normal oluyor
Peki herhangi bir hata kodu (CRITICAL_PROCESS_DIED, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, 0x0000000A gibi gibi mesela) ekrana geliyor mu?

Cihaz açıldıktan sonra mavi/siyah ekran hatası verdiği hiç oluyor mu? Yoksa cihaz sorunsuz olarak kullanılabiliyor mu?

bloodreina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Güvenli modda zaten siyah ekran veya boş ekran ile masaüstü açılıyor. Kenarlarda Güvenli Mod yazısı yazar.

Peki herhangi bir hata kodu (CRITICAL_PROCESS_DIED, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, 0x0000000A gibi gibi mesela) ekrana geliyor mu?

Cihaz açıldıktan sonra mavi/siyah ekran hatası verdiği hiç oluyor mu? Yoksa cihaz sorunsuz olarak kullanılabiliyor mu?
dediğiniz sorunların hiçbirisi olmuyor açıldıktan sonra 1 dk falan kasiyor fare imlecinin yaninda mavi yuvarlak donuyor ayarlara bildirimlere dosyalara falan tikliyorum gec aciliyor sonra normal kullaniyorum

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
dediğiniz sorunların hiçbirisi olmuyor açıldıktan sonra 1 dk falan kasiyor fare imlecinin yaninda mavi yuvarlak donuyor ayarlara bildirimlere dosyalara falan tikliyorum gec aciliyor sonra normal kullaniyorum
BIOS ayarlarında boot priority (önyükleme önceliğini) kontrol edelim; ilk sırada Windows'un yüklü olduğu disk olsun, bilgisayara bağlı harici USB/HDD varsa da onları cihazdan çıkaralım.

bloodreina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
BIOS ayarlarında boot priority (önyükleme önceliğini) kontrol edelim; ilk sırada Windows'un yüklü olduğu disk olsun, bilgisayara bağlı harici USB/HDD varsa da onları cihazdan çıkaralım.
ben sadece 1 tb lık hdd kullanıyorum
birde demeyi unutmuşum bilgisayar 2 hafta falan önce açılırken biosa giriyordu kendiliğinden düzeldi
nereden bakacaz ön yükleme önceliğine

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
tamam o kısmına gelmeyi biliyorum önceliğin hangisinde olduğunu veya nasil öncelik sağlayacağım onu da söyleyebilirseniz sevinirim hemen deneyeceğim
BOOT sekmesinde "boot device priority" olabilir, faklı cihazlarda farklı isimlerle geçebilir.
BIOS ayarlarında boot priority (önyükleme önceliğini) kontrol edelim; ilk sırada Windows'un yüklü olduğu disk olsun,
Şu konuya bakabilirsin. 1 TB HDD'yi ilk sıraya alıp yapılan değişikliği kaydedeceksin. Cihazı yeniden başlattığında Windows'un açılışı nasıl, durumun değişip değişmediğini gözlemleyelim.

bloodreina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
BOOT sekmesinde "boot device priority" olabilir, faklı cihazlarda farklı isimlerle geçebilir.

Şu konuya bakabilirsin. 1 TB HDD'yi ilk sıraya alıp yapılan değişikliği kaydedeceksin. Cihazı yeniden başlattığında Windows'un açılışı nasıl, durumun değişip değişmediğini gözlemleyelim.

girmeyi denedim basardim ama ekranda suanda
reeboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key yazisi cikti noluyor

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
ram test edilmeli bence, eğer ram arızalı ise ve hdd de test edilmeli...

İlk sıraya 1 tb lık hdd yi getirdiğinden kesin olarak emin misin? foto atsan daha iyi anlaşılır.

bloodreina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
ram test edilmeli bence, eğer ram arızalı ise ve hdd de test edilmeli...

İlk sıraya 1 tb lık hdd yi getirdiğinden kesin olarak emin misin? foto atsan daha iyi anlaşılır.
1.jpg
2.jpg
3.jpg

boot menüsünde ilk sıraya 1 tb lık hdd getirildi mi ?
hayır emin değilim boot menüsü görseldeki gibi hangisi en başta olacak veya başta değilse nasıl alacağım

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
CrystalDiskMark 7 bu program ile ilk önce hdd hız testi yapalım bir...

Hard Disk Sentinel Professional (HDSentinel) ile hdd test edilmeli.
sonra da cpuz programı ile sterst testi yapalım, aynı anda hw monitör programı ile sıcaklık değerlerine bakalım, kaç derece oluyor en çok?

Her şey yolunda ise en son ram testi yaparız.

bloodreina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
CrystalDiskMark 7 bu program ile ilk önce hdd hız testi yapalım bir...

Hard Disk Sentinel Professional (HDSentinel) ile hdd test edilmeli.
sonra da cpuz programı ile sterst testi yapalım, aynı anda hw monitör programı ile sıcaklık değerlerine bakalım, kaç derece oluyor en çok?

Her şey yolunda ise en son ram testi yaparız.
yani bilgisayarı zorlayacağız diyorsunuz bu programların linkini atabilirseniz sevinirim ve nasil kullanacağımı ısı testine gerek varmı peki