Yardım Windows 10 Format

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Merhaba, şuanda bilgisayarıma format atiyorum ve windows u nereye yüklemek istiyorsunuz yazıyor bu yerde tüm sürücüleri sildim ve yeni bir sürücü oluşturdum ve 465GB lik olanı biçimlendirdim acaba doğru mu yaptım? Suanda 3 tane surucu gözüküyor

sürücü 0 bolüm 1 boyut = 100mb (sistem)

Sürucü 0 bölüm 2 boyut= 16mb (MSR ayrılmış)

Sürücü 0 bölüm 3 boyut = 465 GB (birincil)

Şuanda doğru mu yapiyorum?

Not:öncekinin önekinin yanlış olduğunu fark ettim simdi duzelttim

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Evet doğru gidiyorsun.
Bu şekilde devam edersen, Yerel disk C haricinde başka sürücün olmayacak haberin olsun. Ama herhangi bir yanlışın yok için rahat olsun.

Her şeyi silip, yeni dedikten sonra Birincili biçimlendirmene gerek yoktu. Ancak bir yanlışta yok.

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Evet doğru gidiyorsun.
Bu şekilde devam edersen, Yerel disk C haricinde başka sürücün olmayacak haberin olsun. Ama herhangi bir yanlışın yok için rahat olsun.
Bu zamana kadar c den başka disk kullanmadim zaten fakat ne faydası oluyor başka diskin? Ayrıca sadece 1 hdd var

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Bu zamana kadar c den başka disk kullanmadim zaten fakat ne faydası oluyor başka diskin? Ayrıca sadece 1 hdd var
Tercih meselesi. Örneğin D oluşturup oyun dosyaları, resim, video, belge gibi kişisel şeyleri oraya atarım. Formatlarken sadece C yi formatlarım. Steam, epic gibi platformları tekrar C ye kurduktan sonra oyun dosyalarını doğrulatıp geçerim. Boşuna oyunları tekrar indirmek zorunda kalmam.

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Tercih meselesi. Örneğin D oluşturup oyun dosyaları, resim, video, belge gibi kişisel şeyleri oraya atarım. Formatlarken sadece C yi formatlarım. Steam, epic gibi platformları tekrar C ye kurduktan sonra oyun dosyalarını doğrulatıp geçerim. Boşuna oyunları tekrar indirmek zorunda kalmam.
Hmmm guzelmiş aslında peki bu şeyi kaça kaç yapmalıyım? Yari yarıya mı böleyim

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Hmmm guzelmiş aslında peki bu şeyi kaça kaç yapmalıyım? Yari yarıya mı böleyim
Kullanacaklarına bağlı.
Bende de 480gb ssd nin 120gb ı C (sistem dosyası) kalanı D.
Yarı yarıya pek önermem. Örneğin 50 gb ihtiyacın var ikisinde de 49 49 kalır ihtiyacını göremezsen sıkıntı. Zaten diski tamamen doldurmak sıkıntı, güncelleme gelse yükleyemezsin.

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Kullanacaklarına bağlı.
Bende de 480gb ssd nin 120gb ı C (sistem dosyası) kalanı D.
Yarı yarıya pek önermem. Örneğin 50 gb ihtiyacın var ikisinde de 49 49 kalır ihtiyacını göremezsen sıkıntı. Zaten diski tamamen doldurmak sıkıntı, güncelleme gelse yükleyemezsin.
Ama bende ssd yok hdd var yavaş :/

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Bence hiç bölme çünkü 20-30 GB uçuyor :)
480 gb diskin 446-447 gb gözükmesinden mi bahsediyorsun ?
resim_2021-05-27_232944.png

C ve D 480gb SSD, E ise adı üstünde 500gb HDD.

Uçan kısmı göremedim de.
resim_2021-05-27_233248.png

2.PNG

Ama bende ssd yok hdd var yavaş :/
Farketmez. Dediğim mantık için hdd ssd farketmiyor.

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Aha yükleyemiyorum hata veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tercih senin. Disk bölündüğü için kaybolan bir boyut olmuyor.
Kuramiyorum ki

Windows, gereken dosyaları yükleyemiyor diyor

Tüh çekememişim bi saniye

Son düzenleme:

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
gerek yok bırakın windows kendi biçimlendirsin bütün oluşturduğunuz diskleri silin o alta sarı bir buton aktif olacak yeni diyin tamam diyin devamm edin kurulum oto olarak başlayacaktır

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
gerek yok bırakın windows kendi biçimlendirsin bütün oluşturduğunuz diskleri silin o alta sarı bir buton aktif olacak yeni diyin tamam diyin devamm edin kurulum oto olarak başlayacaktır
Msr yi sildim digerlerine hicbirsey yapamiyorum

Sanirim iyiye işaret değil bu :/

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
Msr yi sildim digerlerine hicbirsey yapamiyorum

Sanirim iyiye işaret değil bu :/
hepsini silin hocam disk kısmında dediğim sarı buton aktif olacak dediğimi yapın

Wab Sharan

Doçent
Reaksiyon puanı
422
Silinmiyor hocam tıkliyorum hiçbirşeybyanliyor sade e yenile ve sürucüyü yükle var digerleri yok
Hocam öncelikle USB'yi doğru hazırladığınızdan emin olun. Eminseniz şu adımları yapınız. Kurulum ekranında disk seçme bölümüne gelince tüm diskleri seçiniz ve hepsinizi siliniz taa ki HDD tek parça olana kadar. Sonra HDD sürücüsünün üstüne tıklayıp sağdaki ''Yeni'' butonuna tıklayıp hiçbirşeye ellemeden ''Uygula'' butonuna basın. Bastıksan sonra 3 bölüm olacak. Birinde ''Sistem ayrıldı'' birinde ''MSR ayrılmış birinde de ''Birincil'' yazacak. Sistem ayrıldı ve MSR ayrılmış bölümlerini kesinlikle silmeden birincil yazan sürücüye tıklayın ve kur tuşuna basın. Bu arada birincil yazan sürücüye gelince mutlaka altta ''Windows bu sürücüye yüklenemez'' hatasının olmadığından emin olunuz.

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Hocam öncelikle USB'yi doğru hazırladığınızdan emin olun. Eminseniz şu adımları yapınız. Kurulum ekranında disk seçme bölümüne gelince tüm diskleri seçiniz ve hepsinizi siliniz taa ki HDD tek parça olana kadar. Sonra HDD sürücüsünün üstüne tıklayıp sağdaki ''Yeni'' butonuna tıklayıp hiçbirşeye ellemeden ''Uygula'' butonuna basın. Bastıksan sonra 3 bölüm olacak. Birinde ''Sistem ayrıldı'' birinde ''MSR ayrılmış birinde de ''Birincil'' yazacak. Sistem ayrıldı ve MSR ayrılmış bölümlerini kesinlikle silmeden birincil yazan sürücüye tıklayın ve kur tuşuna basın. Bu arada birincil yazan sürücüye gelince mutlaka altta ''Windows bu sürücüye yüklenemez'' hatasının olmadığından emin olunuz.
Hocam yapiyorum birseyleri yukluyor sonra pc nin yeniden baslatilmasi gerek diyor kendi yeniden baslatiyor kuruma tekrar baştan basliyor ve hep aynisi oluyor ne yapmam lazim?

Wab Sharan

Doçent
Reaksiyon puanı
422
Hocam yapiyorum birseyleri yukluyor sonra pc nin yeniden baslatilmasi gerek diyor kendi yeniden baslatiyor kuruma tekrar baştan basliyor ve hep aynisi oluyor ne yapmam lazim?
Hocam USB’de bir sorun olduğu için verileri okuyamıyor ve bir kısmını yazamıyor olabilir. Bu arada, bu hata olduğu anda bir fotoğraf çekip atabilir misiniz ? Hata kodundan belki anlarız.

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Hocam USB’de bir sorun olduğu için verileri okuyamıyor ve bir kısmını yazamıyor olabilir. Bu arada, bu hata olduğu anda bir fotoğraf çekip atabilir misiniz ? Hata kodundan belki anlarız.
Merhaba ben çözdüm sorunu herkese teşekkür ederim :)

BIOS a girdim biraz bekledim sonra yeniden başlattım ve tüm sürucüleri silebildim daha sonrada kurulumu yaparken yeniden başlatirken usb yi cikartmak gerekiyormuş ama ben cikartmamisim o yuzden olmamis ama şuanda sorun yok :)