Windows 10 etkinleştirme hatası "0xC004F074"

Checal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba iyi günler,
Windows 10'u kurduktan birkaç ay sonra , ekranın sağ alt köşesinde "Windows'u Etkinleştir" şeklinde bir hata ortaya çıktı. Yaklaşık 5 aydır bu hatayı çözmeye çalışıyorum ne kadar yazı okusam da uygulasam da sonuç değişmiyor.

Daha önce uygulayıp sonuç alamadığım şeyler aşağıda vericem.

İlk önce CMD'yi yönetici olarak çalıştırdım ve ürün anahtarını kaldırdım. Daha sonra şu adımları uyguladım.

Kod:
slmgr.vbs -ipk <ürün anahtarı>

Sonra da şu kodu girdim
Kod:
slmgr.vbs -ato

ve böyle bir hata alıyorum kms sunucularına bağlanamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Checal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu şekilde yapınca windows korsan olmuyor mu (kmspico gibi) , bu konularda pek bilgim yok kusura bakmayın

Seyhoo

Dekan
Reaksiyon puanı
741
Evet korsan oluyor sizin istediğiniz neydi ? Kendi Lisans anahtarınız mı ?

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Kms ile uğraşan kadar Windows 7 yi etkinleştir sonra Windows 10a yükselt (yükseltme devam ediyormu bilgim yok) sonra aida 64 ile lisans anahtarını bul kağıda yaz. Windows 10 temiz kurulum yap.

Checal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet korsan oluyor sizin istediğiniz neydi ? Kendi Lisans anahtarınız mı ?
Bilgisayarı aldığımdam beri herahangi bir format işlemi uygulamadım , yani windows hep orijinaldi. Windows 8.1 den 10 sürümüne güncelledikten bir kaç ay sonra bu sıkıntıyla karşılaştım. Şuan elimde ürün anahtarım var ancak kms sunucuları yanıt vermiyor gibi bir hata var. Yani boşu boşuna orijinal bir windowsu korsan yapmak istemiyorum

Seyhoo

Dekan
Reaksiyon puanı
741
Bilgisayarı aldığımdam beri herahangi bir format işlemi uygulamadım , yani windows hep orijinaldi. Windows 8.1 den 10 sürümüne güncelledikten bir kaç ay sonra bu sıkıntıyla karşılaştım. Şuan elimde ürün anahtarım var ancak kms sunucuları yanıt vermiyor gibi bir hata var. Yani boşu boşuna orijinal bir windowsu korsan yapmak istemiyorum
Yinede belirteyim;

Korsan Windows ile Orijinal Windows arasında 1 tane bile fark yok. Yani orijinal olsun daha iyi olur diye bir olay yok. Her şey aynı. KMS VL 6.6.1 ile lisanslarsan zaten lisans asla bozulmaz o ayrı. UEFI format atarsan biosa gömülü keyini otomatik olarak tanır ve aktivasyonu yapar.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Aynı hata ile karşılaşmıştım. Windows 10 Home yükleyince olmuştu. Home Single Language ile değiştirince her şey düzeldi.

Not: Aktive olmamasının tek dezavantajı duvar kağıdını değiştirememen. Windows 10 bu gözle bakarsan hala ücretsiz :D

Yinede belirteyim;

Korsan Windows ile Orijinal Windows arasında 1 tane bile fark yok. Yani orijinal olsun daha iyi olur diye bir olay yok. Her şey aynı. KMS VL 6.6.1 ile lisanslarsan zaten lisans asla bozulmaz o ayrı. UEFI format atarsan biosa gömülü keyini otomatik olarak tanır ve aktivasyonu yapar.

Korsan'a karşı olan birisi olarak utanarak söylüyorum ki korsan Windows (özellikle 7 ve 8) orjinal Windows 10'a bin basar. Neden ?

1- Güncelleme derdi yok, bilgisayarın yeniden başlayacam diye tutturmuyor. Sana sormadan arka planda güncelleme yükleyip internetini harcamıyor. Özellikle sınırlı internet paketleri ile dersleri için internete girmesi gereken bir üniversite öğrencisine büyük darbe olur bu. Yada oyunun ortasında lag girmesine sebep olur. Belki acele bir şeye bakacaksındır yada bir şey indireceksindir ve Microsoft içine limon sıkar. Ama bütün bunlar Microsoft'un umrunda mı ? Değil tabii ki.

2- Zaten virüs ile dolu olduğunu biliyorsun, istediğini indir, kur, kurcala. Sadece yanına bir başka işletim sistemi (Tercihen Ubuntu) yükleyip şifrelerini, sosyal hesaplarını, banka işlemlerini bu işletim sisteminde yapman sana yeterli güvenlik sağlayacaktır. Sadece Windows'ta hiçbir şifre girme yeter :)

Daha artarlar bile...

Seyhoo

Dekan
Reaksiyon puanı
741
Aynı hata ile karşılaşmıştım. Windows 10 Home yükleyince olmuştu. Home Single Language ile değiştirince her şey düzeldi.

Not: Aktive olmamasının tek dezavantajı duvar kağıdını değiştirememen. Windows 10 bu gözle bakarsan hala ücretsiz :D

Korsan'a karşı olan birisi olarak utanarak söylüyorum ki korsan Windows (özellikle 7 ve 8) orjinal Windows 10'a bin basar. Neden ?

1- Güncelleme derdi yok, bilgisayarın yeniden başlayacam diye tutturmuyor. Sana sormadan arka planda güncelleme yükleyip internetini harcamıyor. Özellikle sınırlı internet paketleri ile dersleri için internete girmesi gereken bir üniversite öğrencisine büyük darbe olur bu. Yada oyunun ortasında lag girmesine sebep olur. Belki acele bir şeye bakacaksındır yada bir şey indireceksindir ve Microsoft içine limon sıkar. Ama bütün bunlar Microsoft'un umrunda mı ? Değil tabii ki.

2- Zaten virüs ile dolu olduğunu biliyorsun, istediğini indir, kur, kurcala. Sadece yanına bir başka işletim sistemi (Tercihen Ubuntu) yükleyip şifrelerini, sosyal hesaplarını, banka işlemlerini bu işletim sisteminde yapman sana yeterli güvenlik sağlayacaktır. Sadece Windows'ta hiçbir şifre girme yeter :)

Daha artarlar bile...
Ney virüs ile dolu anlamadım ? Sana kullandığım aktivasyonları atayım bakalım 1 tane zararlı yazılım tespit edebilecek misin ? Ayrıca ilk yazdığını bence kaldır çünkü onun Windows ayarlarıyla alakası var. Sahte lisans var diye güncellemeleri Windows sana zorla yükletmez. Sen Windows Update'yi servisten kapatırsan yada ince ayarını Windows updateden yaparsan arkaplanda güncelleme yapmaz. Lütfen bu konuda başkalarını yanlış bilgilendirme çünkü bu konuda yeterli bilgi sahibi olmadığın belli.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Ney virüs ile dolu anlamadım ? Sana kullandığım aktivasyonları atayım bakalım 1 tane zararlı yazılım tespit edebilecek misin ? Ayrıca ilk yazdığını bence kaldır çünkü onun Windows ayarlarıyla alakası var. Sahte lisans var diye güncellemeleri Windows sana zorla yükletmez. Sen Windows Update'yi servisten kapatırsan yada ince ayarını Windows updateden yaparsan arkaplanda güncelleme yapmaz. Lütfen bu konuda başkalarını yanlış bilgilendirme çünkü bu konuda yeterli bilgi sahibi olmadığın belli.

Aynen arkadaş haklı . Esed kullananlar lütfen yazmasın ya . Windows Update de kapatılabiliyor .

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Dediklerimin tamamen tersini anlamaya çaba göstermişsin baya :D Korsan Windows'ta kullandığın o crack dosyası virüstür zaten ve hiçbir antivirüs ona uyarı vermez.

Ayrıca;
"KORSANIN"

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Aynen arkadaş haklı . Esed kullananlar lütfen yazmasın ya . Windows Update de kapatılabiliyor .
Esedi bırak, Windows kullanmıyorum ki :D
Screenshot from 2016-08-14 23-40-16.png

Ayrıca antivirüs seçimi ile ne alaka ?

Seyhoo

Dekan
Reaksiyon puanı
741
Dediklerimin tamamen tersini anlamaya çaba göstermişsin baya :D Korsan Windows'ta kullandığın o crack dosyası virüstür zaten ve hiçbir antivirüs ona uyarı vermez.

Ayrıca;
Kardeşim sen ne dediğinin farkında mısın ? Onca antivirüs yazılımı aptal mı crack dosyası zararlıysa onu engellemeyecek ?

Seyhoo

Dekan
Reaksiyon puanı
741
Ben senin söylediklerinin tersini falan anlamadım. Orijinal Windows kursan da sorar crackli kursan da sana sorar Windows Update. İş ince ayarda bitiyor.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Aha temiz bir kürek dosyası buldum diye umut ettim. Ama @Seyhoo hocam, antivirüs ağlattı yine ortalığı bangır bangır :)

Bu arada illegal değil mi o paylaştığın şey. Sorun çıkmasın ?

Seyhoo

Dekan
Reaksiyon puanı
741
Aha temiz bir kürek dosyası buldum diye umut ettim. Ama @Seyhoo hocam, antivirüs ağlattı yine ortalığı bangır bangır :)

Bu arada illegal değil mi o paylaştığın şey. Sorun çıkmasın ?
Yıllardır teknik serviste kullanıyorum zararlı içerikli bir kod yok merak etme tertemiz. Antivirüs yazılımları cracklere sadece PUP uyarısı verir. Bunun sebebi kullanıcıyı olası sistem bozukluklarına karşı uyarır. Ayrıca bu olay asılsızdır. Asılsız bir şekilde teşhis koyarlar.

onerism

Asistan
Reaksiyon puanı
0
merhabalar,dün itibariyle windows etkinleştirme süresi iletisi alıyordum cmd den yanlış bir komut girdim scriptle alakalı ve 0xc004f074 bu hatayı alıyorum ne yapabilirim

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
merhabalar,dün itibariyle windows etkinleştirme süresi iletisi alıyordum cmd den yanlış bir komut girdim scriptle alakalı ve 0xc004f074 bu hatayı alıyorum ne yapabilirim

Selam,

Windows 8 ve üstündeki işletim sistemlerinde serial numarası anakarta gömülü olarak gelir. İşletim sistemini kurduğunuzda otomatik olarak etkinleştirilir.

1. Öncelikle Windows+R tuşuna basarak çalıştırı açalım.
  2. Çalıştıra CMD yazalım ve CMD'yi açalım.
  3. slmgr.vbs –ipk AAAA - AAAA - AAAA - AAAA - AAAA ( serial key varsa eğer yazın ve enterleyin )
  4. Sorun bu şekilde çözülmezse ise işletim sistemini recovery yöntemiyle sıfırlayın.

call your mama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
windows 10 kullanıyorum yeni pc de ama hiç beğenmiyorum eski bir sürümüde pc kabul etmiyormuş.Doğrumu bu bilgi acaba.?

Eyüp G.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba iyi günler,
Windows 10'u kurduktan birkaç ay sonra , ekranın sağ alt köşesinde "Windows'u Etkinleştir" şeklinde bir hata ortaya çıktı. Yaklaşık 5 aydır bu hatayı çözmeye çalışıyorum ne kadar yazı okusam da uygulasam da sonuç değişmiyor.

Daha önce uygulayıp sonuç alamadığım şeyler aşağıda vericem.

İlk önce CMD'yi yönetici olarak çalıştırdım ve ürün anahtarını kaldırdım. Daha sonra şu adımları uyguladım.

Kod:
slmgr.vbs -ipk <ürün anahtarı>

Sonra da şu kodu girdim
Kod:
slmgr.vbs -ato

ve böyle bir hata alıyorum kms sunucularına bağlanamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Merhaba;
1 - Yeni kurduğun WİN Sürümü Eski yüklü olan WİN sürümüyle uyuşmadığı için.(örn. ESKİ sürüm win10 single - Yeni kurduğun Win10 pro)
2- İnternet kısıtlaması veya firewall v.s varsa

Bunlardan olmadığını düşünüyorsan. Temiz bir FORMAT.