Windows 10 Ana Konu

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Okuldaki bilgisayarlarda da aynı sorun var. Üstelik bırak başlat menüsünü masaüstündeki kısayollar bile açılmıyor.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
O yüzden FOREVER WİN7 <3

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Milletin sorunlarına cevap ararken kendi sorunumu söylemeyi unuttum.
HP Pavilion dv6 6b06st kullanıyorum. Win10 Pro yükledim. Açılışta yaklaşık 40-45 saniye siyah ekranda bekliyor. Panelden ışık sızmasa kapandı diyeceğim yani o şekilde. Önce boot logosu çıkıyor, altında noktalar dönüyor sonra ekrandaki her şey kayboluyor, 40-45 saniye sonra geri gelip kaldığı yerden devam ediyor ve açılıyor. Bilgisi olan var mı? Nasıl düzeltiriz?

Ekran kartı sürücüsü güncel, tüm sürücüler güncel, bios vs her şey güncel.
Başlangıçta açılan uygulamaların çoğu devredışı.
Microsoft Visual C++ güncel.
.net Framework güncel.
Directx güncel.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
son birkez daha win 10'a yükselteceğim yine lisans etkinleşmez ise etkinleştirme aracı kullanacağım.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
son birkez daha win 10'a yükselteceğim yine lisans etkinleşmez ise etkinleştirme aracı kullanacağım.
Benim win8.1 Pro etkinleştirme aracı ile etkinleştirilmişti. Win10 Pro gönderdiler güncellemeyle. Onu da etkinleştirdim, sonra fabrika ayarlarına çevirdim. Bir daha etkinleştirme istemedi. Şuan orjinal sürüm görünüyor. Etkinleştirme istemiyor.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Benim win8.1 Pro etkinleştirme aracı ile etkinleştirilmişti. Win10 Pro gönderdiler güncellemeyle. Onu da etkinleştirdim, sonra fabrika ayarlarına çevirdim. Bir daha etkinleştirme istemedi. Şuan orjinal sürüm görünüyor. Etkinleştirme istemiyor.
nasıl? anlamadım!

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Gayet açık anlattığımı düşünüyorum. Ekleyecek detay göremedim yazıya.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
kabaca kmp spico mu ne? onunla şey ettim diyor...

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Madem orjinal sistem ile yükseltince etkinleşmiyor o zaman sende win 7 ultimate kurup ilaçla sonra da win10 a yükselt bir de böyle dene

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Madem orjinal sistem ile yükseltince etkinleşmiyor o zaman sende win 7 ultimate kurup ilaçla sonra da win10 a yükselt bir de böyle dene
öyle bir teknik bilgiye sahip değilim, ha yapamaz mıyım? yaparım ama kim uğraşacak?

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
öyle bir teknik bilgiye sahip değilim, ha yapamaz mıyım? yaparım ama kim uğraşacak?
Sonuçta bir kere uğraşacaksın :)
Benim pc de orjinal 8.1 home s.l sürümü vardı win 10 Home sürümüne yükselttim yetmedi pc ye win7 Ultimate kurup ilaçladıktan sonra win 10 pro ya yükselttim şimdi pc nin donanımına tanımlı iki win 10 lisansı var hem home s.l hemde pro sürümü :)

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Sonuçta bir kere uğraşacaksın :)
Benim pc de orjinal 8.1 home s.l sürümü vardı win 10 Home sürümüne yükselttim yetmedi pc ye win7 Ultimate kurup ilaçladıktan sonra win 10 pro ya yükselttim şimdi pc nin donanımına tanımlı iki win 10 lisansı var hem home s.l hemde pro sürümü :)
ikisini de dene tarafını seç twindowsx :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
ben de onu kullanacağım zaten! ama benim 8.1 lisans'ım orjinal 10'a yükseltince etkinleşmiyor sorun'um bu.
Onu da yeni duydum. Yalnız benim dediğim de aynı yola çıkıyor, tek farkı benim win8.1 de korsan idi. Win10'a yükseltip crackleyeceksin, sonra da fabrika ayarı çekeceksin, orjinal olacak. Benim öyle oldu.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Onu da yeni duydum. Yalnız benim dediğim de aynı yola çıkıyor, tek farkı benim win8.1 de korsan idi. Win10'a yükseltip crackleyeceksin, sonra da fabrika ayarı çekeceksin, orjinal olacak. Benim öyle oldu.
Bulacağım artık bir yolunu win10'dan sonra 8.1 kullanılmıyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Milletin sorunlarına cevap ararken kendi sorunumu söylemeyi unuttum.
HP Pavilion dv6 6b06st kullanıyorum. Win10 Pro yükledim. Açılışta yaklaşık 40-45 saniye siyah ekranda bekliyor. Panelden ışık sızmasa kapandı diyeceğim yani o şekilde. Önce boot logosu çıkıyor, altında noktalar dönüyor sonra ekrandaki her şey kayboluyor, 40-45 saniye sonra geri gelip kaldığı yerden devam ediyor ve açılıyor. Bilgisi olan var mı? Nasıl düzeltiriz?

Ekran kartı sürücüsü güncel, tüm sürücüler güncel, bios vs her şey güncel.
Başlangıçta açılan uygulamaların çoğu devredışı.
Microsoft Visual C++ güncel.
.net Framework güncel.
Directx güncel.
Bu sorunu çözebilecek biri var mıdır?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Uzun bir süre sona format attım ben de. :)

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımda bi' kurulum sıkıntısı vardı ve en sonunda onu çözüp W10 kurulumunu yaptım. Fakat 50GB'lık ayrılmamış alanı Yeni Birim yaparken hata veriyordu bende nette araştırdım ve Dinamik Diske çevirince düzeleceğini okudum. Hiç düşünmeden pat diye de Dinamik Diske çevirdim ve sorunum çözüldü. Şimdi şöyle bir sıkıntı var Dinamik diskin dezavantajları nelerdir? Format atarken sıkıntı çıkartır mı? Yanlış bişey mi yaptım yani? :)

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımda bi' kurulum sıkıntısı vardı ve en sonunda onu çözüp W10 kurulumunu yaptım. Fakat 50GB'lık ayrılmamış alanı Yeni Birim yaparken hata veriyordu bende nette araştırdım ve Dinamik Diske çevirince düzeleceğini okudum. Hiç düşünmeden pat diye de Dinamik Diske çevirdim ve sorunum çözüldü. Şimdi şöyle bir sıkıntı var Dinamik diskin dezavantajları nelerdir? Format atarken sıkıntı çıkartır mı? Yanlış bişey mi yaptım yani? :)
Tam olarak emin değilim ama bende o tarz bir şey yaptım ve birdahaki format atışımda o diski silmeden format atamadım yani format atarken o yeni disktekileri bir yere atın.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Tam olarak emin değilim ama bende o tarz bir şey yaptım ve birdahaki format atışımda o diski silmeden format atamadım yani format atarken o yeni disktekileri bir yere atın.
Verilerin silinmesi pek sorun değil aslında. Peki format atmadan bu şekilde kullansam sıkıntı olur mu ki? :)