Windows 10 Ana Konu

turkiyeli275

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar bir sorum var ama en başta demek istiyorum ki win10 iyi dediler diye güncelledim ve alışamadım bir türlü rezalet olan 8.1'i özledim resmen :(
gelecek olursak soruma yabancı dizileri ve filmleri internetten değilde hd olarak indirip yanına aynı isimde altyazı dosyası koyup windows media player üzerinden mutlu mesut izliyordum çok uzun zamandır(.mkv video formatıyla .srt altyazı formatıyla kısaca) fakat win10'a geçtiğimden beri hd videolarda altyazı gözükmüyor media playerda hatta windows 10'un kendi önerdiği video izleme programında da gözükmüyor(yani aslında mpc-hc x64 dışında hiçbiri göstermiyor) eski düşük kaliteli videolarda çalışıyor ama hd'lerde tık yok ve bunun çözümünü de bulamadım.her güncellemeyi de yapıyorum belki çözülür diye ama hala olmadı.çözümü hkkında bir fikri olan var mı acaba?
şimdiden çok teşekkür ederim :)

hlp.emre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar notebook um win10 ve bilgisayarda gizli dosyalar var ama görünüyor (silik). Bunların virüs olduğunu düşünüyorum. Sizce virüs mü ve nasıl üstesinden gelirim?

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
arkadaşlar bir sorum var ama en başta demek istiyorum ki win10 iyi dediler diye güncelledim ve alışamadım bir türlü rezalet olan 8.1'i özledim resmen :(
gelecek olursak soruma yabancı dizileri ve filmleri internetten değilde hd olarak indirip yanına aynı isimde altyazı dosyası koyup windows media player üzerinden mutlu mesut izliyordum çok uzun zamandır(.mkv video formatıyla .srt altyazı formatıyla kısaca) fakat win10'a geçtiğimden beri hd videolarda altyazı gözükmüyor media playerda hatta windows 10'un kendi önerdiği video izleme programında da gözükmüyor(yani aslında mpc-hc x64 dışında hiçbiri göstermiyor) eski düşük kaliteli videolarda çalışıyor ama hd'lerde tık yok ve bunun çözümünü de bulamadım.her güncellemeyi de yapıyorum belki çözülür diye ama hala olmadı.çözümü hkkında bir fikri olan var mı acaba?
şimdiden çok teşekkür ederim :)
Hocam VLC kullanın :)

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Arkadaşlar notebook um win10 ve bilgisayarda gizli dosyalar var ama görünüyor (silik). Bunların virüs olduğunu düşünüyorum. Sizce virüs mü ve nasıl üstesinden gelirim?
Görünüm ayarlarında gizli öğeleri göster kutucuğunda tik varsa kaldır

Monde55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
57
Beyler windows 10 Pro kullanıyorum. Nedense twitter ve facebookta bazı yerlerde i harfinde sıkıntı var ve aşağıdaki alıntıdaki gibi görünüyor. Güncellemelerle falan da düzelmedi. Var mıdır bilen bu sıkıntının nedenini acaba? Teşekkürler...

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
@Monde55 tarayıcı ayarlarını sıfırlamayı denedin mi? Büyük ihtimalle kullandığın tarayıcının yazı karakteri sorunudur.

Sh3kiL

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Beyler windows 10 Pro kullanıyorum. Nedense twitter ve facebookta bazı yerlerde i harfinde sıkıntı var ve aşağıdaki alıntıdaki gibi görünüyor. Güncellemelerle falan da düzelmedi. Var mıdır bilen bu sıkıntının nedenini acaba? Teşekkürler...

Windows 10’a geçişle birlikte bazı sorunlarda beraberinde geldi. Bunlardan biri de web sitelerinde i harfinin gözükmemesi sorunu, sitelerde i harfi gözükmüyor ise

Chrome’da sorun şu şekilde aşılıyor;
adres satırına chrome://flags/#disable-direct-write yazıp açılan sayfadan “DirectWrite devre dışı bırak”ı Etkinleştir diyoruz.

Yeniden başlatınca sorun düzeliyor.

Monde55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
57
Windows 10’a geçişle birlikte bazı sorunlarda beraberinde geldi. Bunlardan biri de web sitelerinde i harfinin gözükmemesi sorunu, sitelerde i harfi gözükmüyor ise

Chrome’da sorun şu şekilde aşılıyor;
adres satırına chrome://flags/#disable-direct-write yazıp açılan sayfadan “DirectWrite devre dışı bırak”ı Etkinleştir diyoruz.

Yeniden başlatınca sorun düzeliyor.

Eyvallah dostum halloldu. Çok teşekkürler ;)

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
windows 10'da en iyi tarayicilar edge>yandex>chrome tavsiyeleriniz var mi tarayicilar hakkinda

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Edge reklam eklentisi gelsin kullanmaya başlarım.
Şu an hosts ile engelliyorum fakat eklenti şart.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
kullanmadan nerden biliyorsun ben bile kullanmadım panelden sildim...

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Edge meyc hikaye firefox candır :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
en iyisi Chrome gerisi hikaye...
Screenshot at 2016-03-05 01:15:53.png

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
chrome sayfa gecisleri cok kasiyor edge gibi daha rahat bir tarayici varken chrome hayatta kullanmam

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
chrome sayfa gecisleri cok kasiyor edge gibi daha rahat bir tarayici varken chrome hayatta kullanmam
acele işe şeytan karışır sakin ol slow ol pc de fark ediyor benim ki chrome + fire fox açıkken biraz yamuluyor yani chrome bekletse ne olucak? ikisi de bekletiyor...