Windows 10 Ana Konu

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
valla windows 10 benim lisansımı yedi. temiz kurulum için iso olarak indirip kurdum, product keyimi kabul etmedi. ilkinde windows 10 pro indirmiştim, bu sefer home indirip kurdum yine kabul etmedi. gitti lisans:hammer::cursing:

Reaksiyon puanı
24
KDE ile Windows 10 birbirine ne kadar çok benziyorlar la? Microsoft'un oturup KDE'nin tasarımını çalacak hali yok herhalde. :mrgreen: Garibime gitti, sanki KDE kullanıyorum.

D4rkBB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla windows 10 benim lisansımı yedi. temiz kurulum için iso olarak indirip kurdum, product keyimi kabul etmedi. ilkinde windows 10 pro indirmiştim, bu sefer home indirip kurdum yine kabul etmedi. gitti lisans:hammer::cursing:

Kardeşim zaten Microsoft direk ISO ile aktivasyonda sıkıntılar olduğunu söylüyor ve ileride düzelteceğinide söylüyor.

İlk önce Windows Update üzerinden yükseltmen gerekirdi..

Eğer bilgisayarının altında, yanında vs. key yok ise ve recovery bölümünde yoksa geçmiş olsun.

Microsoft ile hemen iletişime geçip "Ben ISO ile direk yükseltince aktivasyonda sorun çıkaracağını bilmiyordum" diye anlatmaya çalış lakin sana keyini geri almana yardım edeceklerini düşünüyorum... ama tam terside olabilir :/

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
benim 10525 oldu iki üç gün açıldı şimdi küstü...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Kardeşim zaten Microsoft direk ISO ile aktivasyonda sıkıntılar olduğunu söylüyor ve ileride düzelteceğinide söylüyor.

İlk önce Windows Update üzerinden yükseltmen gerekirdi..

Eğer bilgisayarının altında, yanında vs. key yok ise ve recovery bölümünde yoksa geçmiş olsun.

Microsoft ile hemen iletişime geçip "Ben ISO ile direk yükseltince aktivasyonda sorun çıkaracağını bilmiyordum" diye anlatmaya çalış lakin sana keyini geri almana yardım edeceklerini düşünüyorum... ama tam terside olabilir :/

zaten ilk önce update şeklinde yükledim ve lisansım onaylandı. daha sonra sorunlar yaşadığım için temiz kurulup yapmak adına iso olarak indirip format atarak kurdum. leptopun altında product key yazıyor ama etkinleştirmeyi denediğimde kabul etmiyor.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
zaten ilk önce update şeklinde yükledim ve lisansım onaylandı. daha sonra sorunlar yaşadığım için temiz kurulup yapmak adına iso olarak indirip format atarak kurdum. leptopun altında product key yazıyor ama etkinleştirmeyi denediğimde kabul etmiyor.

update ten sonraki temiz kurulumda key girmeye gerek yok zaten. key girmeden kurulumu tamamlayıp internete bağlanınca otomatik etkinleştirilmesi lazım.
etkinleşmiyorsa MH ile bir görüşün :)

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Otturdu mu kursam yeri mi?

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Windows 7'den sorunsuz geçtim hiç bir sıkıntıda yok, sıfırdan kurulum yapayım diyorum ama sorun yaşanıyor sanırım?

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Windows 7'den sorunsuz geçtim hiç bir sıkıntıda yok, sıfırdan kurulum yapayım diyorum ama sorun yaşanıyor sanırım?
Hayır hocam yükseltme yaptıktan sonra kontrol et lisans etkinleşmiş mi diye ki bu kadar sürede büyük ihtimal etkinleşmiştir, kurabilirsin bir sorun olmaz.
Yükseltmeden sonra lisansın etkinleştiğinden emin olun ardından temiz yükleme yapın.
Ben yükseltmeden sonra 2 defa temiz kurulum yaptım, hatta ekran kartı değiştirdim bir sıkıntı çıkmadı.

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Hayır hocam yükseltme yaptıktan sonra kontrol et lisans etkinleşmiş mi diye ki bu kadar sürede büyük ihtimal etkinleşmiştir, kurabilirsin bir sorun olmaz.
Yükseltmeden sonra lisansın etkinleştiğinden emin olun ardından temiz yükleme yapın.
Ben yükseltmeden sonra 2 defa temiz kurulum yaptım, hatta ekran kartı değiştirdim bir sıkıntı çıkmadı.

Peki hangi parçaları değiştirdiğimizde sıkıntı çıkar ?

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Peki hangi parçaları değiştirdiğimizde sıkıntı çıkar ?
Aslında HWID tüm parçaların bütünü ile oluşur ama lisans anakarta gömülüyor, anakart dışında bir parça değişimi yaptığınız zaman sorun olmaması lazım, anakart değişirse sıkıntı.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Windows etkinleştirildi, yazıyor yapayım sıfır bir kurulum.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
11. sayfadan sonra okuyamadım, sürekli aynı şeylerden bahsedilmiş..

iso indirmek için MediaCreationToolx64 kullanıyorum. Başka PC için iso seçeneğini seçtim. Aklıma takıldı; bu inen iso da yapılan son büyük windows 10 güncellemesi de var mıdır içinde? İyi forumlar.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ayrıca Avira Antivir, USB ye iso yaparken bir dosyayı bloke ettiğinden 3. denememde programı snirlenip sildim. 4. denemedeyim yine olmazsa klasik DVD işine gireceğim gibi duruyo.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
outlook hesabını bağlamak iyimiş formatladım eski hali oluyor...

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Arkadaşlar hp stream x360 kullanıcısıyım win10 kurduğumdan bu yana ekranı katladığım zaman ne yatay ne de dikey olarak ekran dönmüyor eskiden tutuş yönüne göre otomatik olarak dönüyordu. Ayarları epey kurcaladım birşey bulamadım.

Yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkar mı acaba?

chuck

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Slmlar Windows 10 a geçmek istiyorum. Sistem kasma yapar mı? i5 2.5 Ghz işlemci, 4 GB RAM, 2 GB Ekran Kartı Harici özellikler bunlar

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148

lisansın neydi normalde?

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
[MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION]
Hocam 1 hafta kadar kullandın da, bu sırada keyin etkinleştiğine emin misin? Çünkü yükseltmenin esprisi windowsun makineyi okuyup keyi etkinleştirmesi, normalde hemen etkinleşiyor ama bir sorun olmuş olabilir.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
@topalsolucan
Hocam 1 hafta kadar kullandın da, bu sırada keyin etkinleştiğine emin misin? Çünkü yükseltmenin esprisi windowsun makineyi okuyup keyi etkinleştirmesi, normalde hemen etkinleşiyor ama bir sorun olmuş olabilir.

kullandığım süre içinde etkinleştiğini hiç açıp kontrol etmedim ama etkinleştiğine şuradan eminim, iso olarak kurduğumda ertesi gün ekranın sağ alt köşesine çakılı olarak "windowsunuzu etkinleştirin" uyarısı belirdi. hiç gitmiyor. önceki 1 hafta kullandığım süre zarfında hiç çıkmamıştı.

dün mikrosoftu aradım, eleman dedi ki yapacak bişeyimiz yok, daha önce kurulu olan windows 7 sürümünü kurun ve tekrar etkinleştirin dedi. ben de win 7 home premium'u yasal yoldan indirmek için mikrosoftun sitesine girip denedim ama indirmeye başlamak için istediği product keyimi kabul etmiyor. recovery olarak kurulmaya satın alınmış, o şekilde kurun diyor. ben recovey'i uçuralı asır oldu.

torrentten indirsem olur mu acaba?

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
İlginç valla. MS ile iletişime geçmeyi deneyebilirsin hocam.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
MSDN isosu indirmeni tavsiye ederim hocam temiz olur. Şu an bende indirme linki yok ama sanırım @__kadıköyRAP__ hocamda vardı.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ms bu neyin kafası? yokuşa sürüp windows 10'u satın almanı istiyor ki bu tip tavır bize özgü eski model takograf'ı olan vatandaşa yapardık...
bu ms bizi izliyormuş...