topalsolucan
Rektör
valla windows 10 benim lisansımı yedi. temiz kurulum için iso olarak indirip kurdum, product keyimi kabul etmedi. ilkinde windows 10 pro indirmiştim, bu sefer home indirip kurdum yine kabul etmedi. gitti lisans:hammer::cursing:
valla windows 10 benim lisansımı yedi. temiz kurulum için iso olarak indirip kurdum, product keyimi kabul etmedi. ilkinde windows 10 pro indirmiştim, bu sefer home indirip kurdum yine kabul etmedi. gitti lisans:hammer::cursing:
Kardeşim zaten Microsoft direk ISO ile aktivasyonda sıkıntılar olduğunu söylüyor ve ileride düzelteceğinide söylüyor.
İlk önce Windows Update üzerinden yükseltmen gerekirdi..
Eğer bilgisayarının altında, yanında vs. key yok ise ve recovery bölümünde yoksa geçmiş olsun.
Microsoft ile hemen iletişime geçip "Ben ISO ile direk yükseltince aktivasyonda sorun çıkaracağını bilmiyordum" diye anlatmaya çalış lakin sana keyini geri almana yardım edeceklerini düşünüyorum... ama tam terside olabilir :/
zaten ilk önce update şeklinde yükledim ve lisansım onaylandı. daha sonra sorunlar yaşadığım için temiz kurulup yapmak adına iso olarak indirip format atarak kurdum. leptopun altında product key yazıyor ama etkinleştirmeyi denediğimde kabul etmiyor.
update ten sonraki temiz kurulumda key girmeye gerek yok zaten. key girmeden kurulumu tamamlayıp internete bağlanınca otomatik etkinleştirilmesi lazım.
etkinleşmiyorsa MH ile bir görüşün![]()
Hayır hocam yükseltme yaptıktan sonra kontrol et lisans etkinleşmiş mi diye ki bu kadar sürede büyük ihtimal etkinleşmiştir, kurabilirsin bir sorun olmaz.Windows 7'den sorunsuz geçtim hiç bir sıkıntıda yok, sıfırdan kurulum yapayım diyorum ama sorun yaşanıyor sanırım?
Hayır hocam yükseltme yaptıktan sonra kontrol et lisans etkinleşmiş mi diye ki bu kadar sürede büyük ihtimal etkinleşmiştir, kurabilirsin bir sorun olmaz.
Yükseltmeden sonra lisansın etkinleştiğinden emin olun ardından temiz yükleme yapın.
Ben yükseltmeden sonra 2 defa temiz kurulum yaptım, hatta ekran kartı değiştirdim bir sıkıntı çıkmadı.
Aslında HWID tüm parçaların bütünü ile oluşur ama lisans anakarta gömülüyor, anakart dışında bir parça değişimi yaptığınız zaman sorun olmaması lazım, anakart değişirse sıkıntı.Peki hangi parçaları değiştirdiğimizde sıkıntı çıkar ?
Slmlar Windows 10 a geçmek istiyorum. Sistem kasma yapar mı? i5 2.5 Ghz işlemci, 4 GB RAM, 2 GB Ekran Kartı Harici özellikler bunlar
lisansın neydi normalde?
leptopun altında win 7 home pre yazıyor
yükseltme yapmış mıydın hocam?
@topalsolucan
Hocam 1 hafta kadar kullandın da, bu sırada keyin etkinleştiğine emin misin? Çünkü yükseltmenin esprisi windowsun makineyi okuyup keyi etkinleştirmesi, normalde hemen etkinleşiyor ama bir sorun olmuş olabilir.
denedim. edit üst mesaj![]()