Windows 10 Ana Konu

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Hocam setupa tıklıyorum hazırlanıyor sonra güncelleştirmeleri yükle seçenği geliyor ona basınca denetliyor sonra atla kısmı var be denesemde orayı atlasamda sonra gelen ürün anahtarı kısmı var ve orada atla kısmı yok

BEn de öyle bir şey olmamıştı. Home'a yükselten birisi baksın bence çünkü ben Home Single Language'de Microsoft'un aracıyla böyle bir şeyle karşılaşmadım...

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
BEn de öyle bir şey olmamıştı. Home'a yükselten birisi baksın bence çünkü ben Home Single Language'de Microsoft'un aracıyla böyle bir şeyle karşılaşmadım...

Hayda :S o zaman ben bide single olanı yüklemem lazm :S

muratkacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben rezervasyon yapmama ragmen gelmedi bana windows 8 var su anda acaba once 8.1 yapmam gerekli mi?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
şu lisans olayına çözüm bulan olursa beni etiketlesin lütfen :S

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Windows 10'a Yükseltme ve Temiz Kurulum

- İlk olarak bu adresten sisteminize uygun olan aracı indirin.
- Başka bilgisayar için yükleme medyası oluştur seçeneğini seçin, daha sonra sisteminize uygun olan sürümü ve biti seçin.

2kk78q.png

- ISO seçeneğini seçip inmesini bekleyin.
- İndirme bittikten sonra ISO kalıbını winrar ya da benzeri bir program ile açıp klasöre çıkarın.
- Klasöre çıkardıktan sonra "setup"u açın ve güncelleştirmeleri denetlemeden bilgisayarınızı yükseltin.
- Yükseltme tamamlandıktan sonra ayarlardan etkinleştirme kısmından Windows'unuzun etkinleşip etkinleşmediğini kontrol edin. Etkinleşmediyse bekleyin kısa süre sonra etkinleşecektir.
- Windows etkinleştikten sonra Win 7 USB/DVD tool ya da benzeri programlar yardımıyla indirdiğiniz ISO kalıbını flash diskinize yazın.
- BIOS'tan Cihaz Önceliğini flash diskinize verip temiz kuruluma başlayın. Kurulum sırasında lisans anahtarı soracaktır, atla deyip adımlarınıza devam edin.
- Kurulum bittikten sonra lisans kendi kendine etkinleşecektir.

Not: Dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın, D'yi silmeyecekseniz D'ye atın ya da başka bir yerde saklayın.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
İyice batırdı Windows yav, ayrıca update kapatamama özelliğini sevmedim o yüzden WİNDOWS 7

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Win 7 ara yüzü daha hoş

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Updateye gelmiyor iso olarak indiriyorum oda olmuyor ben daha napim benim günahım neydi Yarabbi

Updateye gelmiyor iso olarak indiriyorum oda olmuyor ben daha napim benim günahım neydi Yarabbi

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876

Win update kısmı değil, Windows'un aracı var onunla indiriyorsun

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Hayda :S o zaman ben bide single olanı yüklemem lazm :S

Şununla bununla hiç uğraşma, Aracı kullanarak "Bu bilgisayarı şimdi yükselt" seçeneğini seç. Daha pratik olur. Şu iso dosyasını falan başka zaman yine aynı araçla indirirsin.

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
8.1 pro lisanslı.rezerve ettim gelmedi. bende Microsoft tool la yükselttim.etkinleşti.sonra temiz kurulum için yine toolla cd ye iso yazdırdım ve temiz kurulum yaptım yine etkinleşti.Bu Windows 10 gerçekten çok iyi.Hala yüklemeyenler yüklesin çekinmeden etkinleşiyor.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
İyice batırdı Windows yav, ayrıca update kapatamama özelliğini sevmedim o yüzden WİNDOWS 7

Win 7 ara yüzü daha hoş

Bilgisayar/Özellikler/Sistem Koruması/Donanım/Aygıt Yükleme Ayarları.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Enterprise'da kapatılabiliyor. Home ve Pro da kapatılamıyor. Güncellemeden sonra yeniden başlatma zamanını ayarlayabiliyorsun.

Aden

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Böyle saçma özellik mi olur? Millet ne var ne yok güncelleyecek mi? Vınn dan ya da telefondan bağlandın, başlayacak güncellemeye.

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Haber çıkmıştı? Updateler kapatılmayacak deniyordu?

Bilemiyorum. Gerçi benim anlattığımda sürücü yazılımı yükleme diyor Windows Update demiyor.

Enterprise'da kapatılabiliyor. Home ve Pro da kapatılamıyor. Güncellemeden sonra yeniden başlatma zamanını ayarlayabiliyorsun.

Böyle saçma özellik mi olur? Millet ne var ne yok güncelleyecek mi? Vınn dan ya da telefondan bağlandın, başlayacak güncellemeye.

https://4sysops.com/archives/disable-windows-update-in-windows-10/

2'den fazla yolu var.

1-) Grup İlkesi ile
2-) Hizmetler ile
3-) Regedit ile

Bende 10 Home var ve ben hizmetler yoluyla kapattım :)

Erhan59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Daha Önce Cihazımdaki Olan İşletim Sistemimi ( Windows 7 Home Basic ) Windows 10 Home Sürümüne Güncelledim Fakat Eski Sistemim Daha Hızlı Bir Şekilde Açılıyordu Yeni Sürümde Bilgisayarı Açınca Windows Simgesi Geliyor Hemen Fakat Sonra Belli Bir Süre Siyah Ekran Çıkıyor Ve Bekliyorum Sonra Oturum Açma Ekranı Geliyor Ordada Belli Bir Süre Bekliyorum Bunun Sebebi Nedir Bilen Varmı ? Ayrıca Microsoft Hesabımla Açmıştım Şimdi Her Açılışta Benden Şifre Girmemi İstiyor Hesabımıda Kaldırıp Veya Silemiyorum Şifre Girmeden Açmanın Bir Yolu Yokmu ?

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
W10 da menü yazıları büyüdü nasıl küçültebilirim ?

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar Daha Önce Cihazımdaki Olan İşletim Sistemimi ( Windows 7 Home Basic ) Windows 10 Home Sürümüne Güncelledim Fakat Eski Sistemim Daha Hızlı Bir Şekilde Açılıyordu Yeni Sürümde Bilgisayarı Açınca Windows Simgesi Geliyor Hemen Fakat Sonra Belli Bir Süre Siyah Ekran Çıkıyor Ve Bekliyorum Sonra Oturum Açma Ekranı Geliyor Ordada Belli Bir Süre Bekliyorum Bunun Sebebi Nedir Bilen Varmı ? Ayrıca Microsoft Hesabımla Açmıştım Şimdi Her Açılışta Benden Şifre Girmemi İstiyor Hesabımıda Kaldırıp Veya Silemiyorum Şifre Girmeden Açmanın Bir Yolu Yokmu ?

1-) Bendede aynı sorun var, bende çözümünü bilmiyorum :(
2-) Microsoft Hesabınızla giriş yaptığınız için Kullanıcı Adınız hesabınızın kısaltması oldu ve bunu değiştirmenin tek yolu windows'u sıfırlamaktır. Ama Microsoft Hesabı yerine Yerel Hesap ile giriş yapmak isterseniz;
Ayarlar > Hesaplar > Girilş yapılmış hesabın hemen altında "Yerel bir hesap ile oturum açın" kısmından geçiş yapabilirsiniz.

W10 da menü yazıları büyüdü nasıl küçültebilirim ?

1-) Denetim Masası > Görünüm ve Kişiselleştirme > Görüntü > Buradan ya "Yalnızca Metin Boyutunu Değiştir" kısmından istediklerinizi ya da "Öğelerin Boyutunu Değiştir" kısmındaki "Özel Ölçeklendirme" kısmından değişiklik yapabilirsiniz. 2.kısımdan yaparsanız bütün heryer ona göre ölçeklenir. Varsayılan olarak 120% olarak geliyor ve bende bulanık bir şekilde görünüyordu bazı öğeler(Aygıt Yöneticisi vs.) ve bende onu 100% aldım sorun çözüldü

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Aynen bizde 16 Gb ttnet var şu an beta 10074 te, bağlasam hayvan gibi sömürecek o yüzden Win7 bulup geri döneceğim

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Beyler ben iso olarak yüklüyorum orda saklanacak şeyler var ben temiz kurulum istiyorum hiçbir şeyi seçerek yükselem bi sıkıntı çıkarmı yoksa yükledikten sonram sıfırlamalıyım?

yerge

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Windows 10'a Yükseltme ve Temiz Kurulum

- İlk olarak bu adresten sisteminize uygun olan aracı indirin.
- Başka bilgisayar için yükleme medyası oluştur seçeneğini seçin, daha sonra sisteminize uygun olan sürümü ve biti seçin.

2kk78q.png

- ISO seçeneğini seçip inmesini bekleyin.
- İndirme bittikten sonra ISO kalıbını winrar ya da benzeri bir program ile açıp klasöre çıkarın.
- Klasöre çıkardıktan sonra "setup"u açın ve güncelleştirmeleri denetlemeden bilgisayarınızı yükseltin.
- Yükseltme tamamlandıktan sonra ayarlardan etkinleştirme kısmından Windows'unuzun etkinleşip etkinleşmediğini kontrol edin. Etkinleşmediyse bekleyin kısa süre sonra etkinleşecektir.
- Windows etkinleştikten sonra Win 7 USB/DVD tool ya da benzeri programlar yardımıyla indirdiğiniz ISO kalıbını flash diskinize yazın.
- BIOS'tan Cihaz Önceliğini flash diskinize verip temiz kuruluma başlayın. Kurulum sırasında lisans anahtarı soracaktır, atla deyip adımlarınıza devam edin.
- Kurulum bittikten sonra lisans kendi kendine etkinleşecektir.

Not: Dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın, D'yi silmeyecekseniz D'ye atın ya da başka bir yerde saklayın.
Eve gidince deneyeceğim, sağolasın inşallah olur

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Beyler ben iso olarak yüklüyorum orda saklanacak şeyler var ben temiz kurulum istiyorum hiçbir şeyi seçerek yükselem bi sıkıntı çıkarmı yoksa yükledikten sonram sıfırlamalıyım?
Bende aynı yolla yaptım ama yinede windows.old diye eski windows sürümün ve C: deki bazı dosyalarım kaldı, o yüzden birde sıfırladım.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Bende aynı yolla yaptım ama yinede windows.old diye eski windows sürümün ve C: deki bazı dosyalarım kaldı, o yüzden birde sıfırladım.

Hocam ben şuan yükledim temiz kurulum istiyorum nasıl sıfırlayacağım herşeyi format gibi olsun istiyorum.

Beyler windows 10 u yükledim şuan temiz kurulum olmasını istiyorum iso şeklinde indirdim nasıl yapabilrim

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Hocam ben şuan yükledim temiz kurulum istiyorum nasıl sıfırlayacağım herşeyi format gibi olsun istiyorum.

Beyler windows 10 u yükledim şuan temiz kurulum olmasını istiyorum iso şeklinde indirdim nasıl yapabilrim

kuruluma başla orada soruyor , dosyalar korunsun gibi bişey diyor onu değil diğer seçeneği işaretlersin.

blue mc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 kutulu lisansım var. Şu an windows 10 yüklemesi yapip, makinede anakart, işlemci, vs degisikligi yaptigimda, lisanslı olarak yeniden windows 7, ya da windows 10 kurabilir miyim?

bandem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlat ayarlar güncelleme bolumunde var istediğin şey