Windows 10 Ana Konu

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Gençler EDGE acayip güzel , sayfaları çok hızlı açıyor , sekme geçişleri falan süper .sadece tek bir sıkıntısı var .Mesela yazı yazıcaksınız yazmak için tıklıyorsunuz algılamıyor takılıyor.Face'de yazarken ara sıra yazı sonradan gelliyor .Ama bunlar ufak şeyler.Bu sefer microsoft adam gibi bir tarayıcı yaptı .Chrome falan gerek kalmıyacak.(Eklenti İşini Bilemicem )

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Aynen donanıma atandı lisans, artık donanımımız lisanslı key girmeyeceğiz.
Teyit etmek için W10 iso indireceğim ve kurulum yapacağım, yazarım buraya.

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
76105a1e5538250735123cd9d34b2f89.jpg

Size verilen lisans şu sanirim. Suan bu anahtara heryerden ulasabiliyorsunuz ancak ne oldugunu cozemedim.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Arkadaşlar Windows 10'u Alın aracı ile yapılmayan yükseltmelerde MS genel key veriyor, lisans etkinleşmiyor. Lisansın etkinleşmesi için Windows 10'u Alın aracından yükseltmemiz gerekecek ki MS W10 güncellemesinin dalga dalga dağıtılacağını söylemişti. Yani keylerin etkinleşmesi için Windows 10'u alın aracına güncelleme gelmesini bekleyeceğiz.
Dalga dalga geleceğini söylemişlerdi oradan anlamalıydık bi çakallık olduğunu :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
3 mbit internetimizle giriştiğimiz işlere bakın, önce update'den indir, sonra iso'sunu indir, sürücüleri indir vs vs :D

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Hiç deme hocam yav, sabahtan beri uğraşıyoruz boşuna :D

Bir de sanırım lisanların etkinleşmesi için geri dönmek zorundayız orijinal sürüme, şu an yükleme ekranında yüklesem mi yüklemesem mi bilemedim :S

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
sen windows 7/8 içinden upgrade ile yüklememiş miydin? öyle yapmadıysan öyle yap :D

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Aynen şu an öyle yapıyorum yüklüyor bakalım hayırlısı :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
benim de kullandığım sistem 7 idi, yükseltmek için önce 8 kurdum oradan 10'a geçtim

7'den geldiğim içindir ki, la ben aero glass istiyorum yaa

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Al benden de o kadar be abi, aero glass bi başka

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
üstat eski lisansı mı kullanıyor yoksa yeni lisans mı atıyor?

lisans herkeste aynı gözüküyor, eski lisanstan bi iz yok ama yükseltme yapmadan kuranlar etkinleştiremiyor sanırım, bizim donanım artık yükseltme yapmıştır diye kayıtlı sanırım etkinleştirme yapabiliyoruz

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
lisans herkeste aynı gözüküyor, eski lisanstan bi iz yok ama yükseltme yapmadan kuranlar etkinleştiremiyor sanırım, bizim donanım artık yükseltme yapmıştır diye kayıtlı sanırım etkinleştirme yapabiliyoruz

desene microsoft iyi bir şey yapacaktı onu da batırdı :D

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Kimi yerde Windows 10'u Alın aracı olmadan yükseltirseniz eski lisans etkinleşmez deniyor, kimi yerde eski lisansı ayarlardan etkinleştirdim, aktivasyon butonu hata verse de sürekli uğraşmak gerekiyor deniyor. Müthiş bir bilgi kirliliği var. Neyse artık sabah ola hayrola.
Bonus;

Vista'ya yarıldım :mrgreen:

aRV1Xe5_460sa.gif

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlar 10'u indirip kurdum. Driverları sildim ve 10 için olanları kuruyorum şu anda. Windows'u etkinmi diye baktım fakat etkinleştir diyor. Etkinleştir diyorum ama olmuyor etkinleşmiyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Dc universe online'ı battlefield 4'ü falan açtı. Performans artışıda bulunuyor evet.

Arkadaşlar şu yerel disk C'de bir dosya var $Windows bt bilmem ne diye, 3-5 gb boyutu var. Bu dosyayı silmem gerekiyormu? ssd'ye kurulmuş çünkü ve ssd'de yer önemli benim için.

D'ye yani HDD'e taşısam sorun olmaz değilmi? iso dosyası gibi kullanabilirim içinden setup yaparak eğer formatlarsam vs?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Klasör açtığımda arada sırada açılmıyor ve alt çubuk vs gidiyor tekrar geliyor. Tekrar klasörü vs açmam gerekiyor. Böyle bir sorun var. Bide etkinleştirme işlemi yapamıyorum. Orjinal win 8.1 pro kullanmıyordum fakat aldığım bilgilere göre win 10'a geçince otomatik etkinleşiyormuş vs diyorlardı. Geçtim manual etkinleştir dedim işlemedi.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Beyler windows update çok yavaş indiriyordu ben de MS'nin sitesinden yükseltme aracıyla iso kalıbı indirdim, arşivden çıkardım daha sonra yükseltmeyi seçtim ama Güncelleştirmeler Alınıyor ekranında çok çok yavaş ilerliyor. Yani 3 GB isoyu indirmek çok daha az zaman aldı. Neden böyle yavaş bu, tekrar falan mı indiriyor nedir?

@mstfanar @tmt

Valla biraz geç görüp cevaplıyorum fakat bende de aynısı oldu. Ben de yüklemeyi iptal edip güncelleştirmeleri denetlemeden yükle dedim. :)
Zaten windowsu yükledikten sonra güncelleştirmeleri yaptım. :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Allah'ım tam bir başyapıt olmuş resmen. Kurulumdan sonra otomatik driver kurulumu yapması görsel iyileştirmeler hız her şey mükemmel. Microsoft yine klasını konuşturmuş. Tarayıcı konusunda bayağı iddialılardı ve şunu söyleyebilirim ki tarayıcı performansı gerçekten çok iyi. Açılış hızı kullanım kolaylığı chrome'dan vazgeçmem için gayet yeterli seviyede. Eklenti desteği şuan yok ama bir sonraki partta geldiğinde eksiksiz bir tarayıcı olacağı kesin. Toparlayacak olursak tasarım, hız, performans, kullanım kolaylığı ile Windows 10 eski serilerini aratmayacak benim için.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Microsoft Edge kullandım biraz ama sitelerdeki yorum alanlarına yazı yazmakta zorluk çektim.

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
8.1'de tüm sürücüleri elle kurardım w10 da hepsini kendi kurdu çok iyi

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Klasör açtığımda arada sırada açılmıyor ve alt çubuk vs gidiyor tekrar geliyor. Tekrar klasörü vs açmam gerekiyor. Böyle bir sorun var. Bide etkinleştirme işlemi yapamıyorum. Orjinal win 8.1 pro kullanmıyordum fakat aldığım bilgilere göre win 10'a geçince otomatik etkinleşiyormuş vs diyorlardı. Geçtim manual etkinleştir dedim işlemedi.

Özele bakarmısın bi. :)

Microsoft Edge kullandım biraz ama sitelerdeki yorum alanlarına yazı yazmakta zorluk çektim.
Sitelerdeki yorum alanları değil de, facebookta mesajlaşırken bazen geriden gelmesi sıkıntılı. Düzelir sanırım güncellemeler ile.

Allah'ım tam bir başyapıt olmuş resmen. Kurulumdan sonra otomatik driver kurulumu yapması görsel iyileştirmeler hız her şey mükemmel. Microsoft yine klasını konuşturmuş. Tarayıcı konusunda bayağı iddialılardı ve şunu söyleyebilirim ki tarayıcı performansı gerçekten çok iyi. Açılış hızı kullanım kolaylığı chrome'dan vazgeçmem için gayet yeterli seviyede. Eklenti desteği şuan yok ama bir sonraki partta geldiğinde eksiksiz bir tarayıcı olacağı kesin. Toparlayacak olursak tasarım, hız, performans, kullanım kolaylığı ile Windows 10 eski serilerini aratmayacak benim için.

Ben ekran çözünürlüğü ayarlayana kadar güncellemelerin yarısını inmiş görünce baya şaşırmıştım. PC açılır açılmaz güncellemiş driverları. :) İnterner (20-30 Mbit arası olunca öyle oluyor sanırım.) :D

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Dün kurunca biraz kurcaladım, kullandığım kadarıyla 8.1'in o ağırlığını hissetmedim gayet seri ve stabil çalıştı. Edge kullandım az, fena değil ama bana göre hala yeterli değil, gece modu, yazı yazma vs gayet hoş özellikler fakat eklenti desteği olmaması çok büyük bir eksiklik. Şu haliyle Chrome'u bıraktıramaz ama eklenti desteği gelirse neden olmasın.

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Microsoft edge de idm çalışmıyor mu ?

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Arkadaşlar eski keylerin aktive olması için orjinal sürüme geri dönüp yükseltmenin otomatik gelmesini beklemek gerekiyor sanırım. Aktif oluyor W10 fakat verdiği key genel key, bize ait olan değil. Kendi keyimi girince hata veriyor.

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
lisans yazmayın ATLA diyin. kurulumdan sonra internete bağlanınca otomatik etkinleştirilecekmiş :)

Ben dün yükselttim. Bugün sistemi açtığımda Etkinleştirildiğini gördüm.- 3V66T keyi ile etkinleştirilmiş. (8.1 update pro keyini MY arkadaşımdan temin etmiştim.)

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Windows 10 gercekten cok stabil ve hafif bir isletim sistemi olmus. Arkada bi dunya program acik ama ram kullanimi 1gb suan. Ama napicaksin lanet amd win10 driveri cikarmamis. Win7'e zorunlu gecis yapicam. Ama driver cikarsa dusunmeden windows 10'a gecerim.

Driverlari kontrol edin. Sorun yoksa dusunmeden win10'a gecin.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Beyler bu sistemin açılışı çok yavaş. Yani windows logosuna kadar normal hızda yükleniyor fakat ondan sonra siyah ekran çok uzun süre kalıyor ardından şifreyi girdikten sonra hoşgeldiniz ekranı da çok uzun süre kalıyor. 8.1'de çabucak oturum açma ekranı geliyordu ama bunda gelmesi çok uzun sürüyor artı hoşgeldiniz ekranı da uzun süre kalıyor. W8.1'de açılış da dahil 1 dakikadan kısa bir sürede pc hazır olurken w10'da açılışla birlikte 2-3 dakika sürüyor pcnin hazır hale gelmesi. Ondan sonra sorun yok gayet seri ama açılış acayip yavaş. Sebebi nedir? Açılışta program vs açılmıyor kapalı hepsi. Sizde durum nasıl?

MeOMaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lisans işini nasıl yapsak ^^

Geri dönmek sorun güncellemeler sorun bekle o değil

Kendisi kurcak dendi dün güncelleştirme geçmişinde gördüğüm

Kendisi win 10 kurmaya çalışmış gün içinde 5 kere hepsi hatatlıydı

Kendi kendine sistemim 10 na yukseldi diyen varmı ?

Onda lisans nasıl acaba ben sanmıyorum kendi yükselsin micro bişiler çeviriyo emin değilim.