Winchat ile Local Ağda Messenger Hizmeti

Olcay Kük

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windowsun local gruplar arasında messenger hizmeti sağlayan bir uygulaması mevcut tabi biz bunu pek ön plana çıkarıp ofislerimizde kullanmıyoruz.En önemli sebebi de biraz ilkel olması.Winchat ile aynı ağda bulunan bilgisayarlar arasında chat yapma imkanına sahip oluyorsunuz.Windows xp sp2 kurulu sistemlerde otomatik olarak bu devre dışı bırakılmıştır.Eğer bunu kullanmak istiyorsanız aktif duruma getirmeniz gerekir.

Bunun için yapmanız gerekenleri aşağıda belirttiğim adımları uygulayarak yapabilirsiniz. Bilgisayarım’a sağ tıklayın Yönetim’i seçin Hizmetler ve Uygulamalar seçin Hizmetler kısmından sağ taraftaki listeden Ağ DDE seçin ve sağ tıklayıp özelliklere girin Başlangıç türü kısmından otomatik olarak seçin ve tamam deyip tüm pencereleri kapattıktan sonra sisteminizi yeniden başlatın Winchat otomatik olarak devrede olacaktır.Winchati kullanmak için ; Başlat > Çalıştır a winchat yazın ve enterlayın aşağıdaki gibi bir görüntü ile karşılacaksınız

winchatup4jp9.jpg

Görüşme kısmından çevir i seçip ya da menudeki en baştaki simgeden çalıştırıp chat yapmak istediğiniz local grup üyelerinden birini seçip iletişime geçebilirsiniz.Mesaj gönderdiğiniz kişinin bilgisayarına bir çalan zil uyarısı gelecektir ve kişi uyarıyı kabul ettiğinde sohbetiniz başlayacaktır. Tüm bu işlemlerin gerçekleşmesi için iki bilgisayar içinde ilk kısımda anlattığım aktifleştirme olayının yapılmış olması gerekmektedir. Bu olayı dos tabanlı yapmak istiyorsanız aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz. Başlat > Çalıştır’a cmd yazıp enterlayın ve daha sonra net send Karşı Bilgisayarın IP Adresi Mesaj ya da net send Bilgisayar Adı Mesaj gibi yani örnek olarak net send 192.168.8.10 Merhaba ya da net send BilgisayarAdı Merhaba gibi deneyip iletişim sağlayabilirsiniz.Bu yol msn vs. İletişim araçlarının engellendiği yerlerde windowsun sunmuş olduğu bir hizmetten yararlanarak iletişim olanağı sağlıyor.

Olcay Kük

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Olcay Kük abimiz,SDN'nin yeni güvenlik ve yazılım editörüdür.Yani en azından ben öyle biliyom.

pcteknikservis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunun daha pratik ve arayüzü daha güzel olanı var winmessenger shareware sürümdür bir şirkkette bunu kullanıyorum winmessenger2,9 yazın ok

balbunar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya bu vakti zamanında Win98 de kullandığımız WINPOPUP benzeri mi bu program?
Eğer öyle ise işyerinde epey işe yarayacak ;D

Bende herhalde XP de bunu kaldırdılar diye düşünüyordum. :)