Win10 Defender Engelliyor

sahinarslantrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar , win10 format attıktan sonra kurulum yaptım daha sonrasında ''Kuruluşunuz bu uygulamayı engellemek için Windows Defender Application Denetimi kullandı'' hatası aldım.Ve bir çok çözüm yolu varken regedit.exe yada cmd komutuyla da çözümü olsa bile ben bunları da açarken aynı şekilde hatayla karşı karşıya kalıyorum.Benim pc secureboot özelliğini de desteklemiyor.Onu kapatacağım söylense de zaten desteklemediği için hiçbir şey yapamadım.Uygulama exe dosyaları yada .rar uzantılarının hiçbirini açamıyorum.Yardımcı olucak varsa sevinirim.​

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Çalıştır kısmından regedit yazarak kayıt defterine girebiliyor musunuz?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Çalıştır yerine gpedit.msc yazıp girebiliyor musunuz?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
evet ona girebiliyorum
Sol bölmede Yerel Bilgisayar İlkesine çift tıkladıktan sonra Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Defender yolunu izliyorsunuz. Windows Bileşenlerinden sonra Windows Defender’ı bulamıyorsanız ki biz rastlamadık işletim sisteminizin dilini İngilizce olarak ayarladıktan sonra Windows Defender’ın burada yerini aldığını göreceksiniz. Dili İngilizce yaptığınızda "Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Defender" yolunu izliyorsunuz ve sağ bölmede “Turn off Windows Defender”a tıklıyorsunuz.Karşınıza çıkan ekranda Enabled yaptıktan sonra OK butonuna tıklıyor ve sisteminizi yeniden başlattığınızda Windows Defender devre dışı kalmış oluyor.

Burada denilenleri yapar mısınız acaba?

Action ile View yazılarının arasında kalan alttaki simgeye tıklayacaksınız yani ilk olarak.

sahinarslantrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sol bölmede Yerel Bilgisayar İlkesine çift tıkladıktan sonra Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Defender yolunu izliyorsunuz. Windows Bileşenlerinden sonra Windows Defender’ı bulamıyorsanız ki biz rastlamadık işletim sisteminizin dilini İngilizce olarak ayarladıktan sonra Windows Defender’ın burada yerini aldığını göreceksiniz. Dili İngilizce yaptığınızda "Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Defender" yolunu izliyorsunuz ve sağ bölmede “Turn off Windows Defender”a tıklıyorsunuz.Karşınıza çıkan ekranda Enabled yaptıktan sonra OK butonuna tıklıyor ve sisteminizi yeniden başlattığınızda Windows Defender devre dışı kalmış oluyor.

Burada denilenleri yapar mısınız acaba?

Action ile View yazılarının arasında kalan alttaki simgeye tıklayacaksınız yani ilk olarak.

nJZy0l.jpg

Bunu daha önceden yapmıştım ben.Bir de bir çok seçenek var sadece defender'a ait bulunmamakta.

Ayriyetten ; Hizmetler seçeneğinde
lbm4AJ.jpg

Sağ tıklayıp durdurmak isterken işlem tamamlanamadı , erişim engellendi hatası geliyor. Durduramıyorum hiçbir şekilde.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Sistemin dilini ingilizce yapıp dener misiniz çünkü tam olarak aynı dosyaları karşılamıyor dediğim ile.Böyle bir seçenek olması gerek.
defender.png

sahinarslantrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Degisen hicbir sey olmadi oyle bir secenek yok alt klasorlere ayrilmislar
mJmN7V.jpg

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Windows Defender'dan sadece bunu dener misiniz?

defendeer.png

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
@sahinarslantrk öncelikle SDN Ailesine hoş geldiniz.

Sorununuza gelecek olursak. Windows Defender'i kapattığınızda sorun çözülecektir. Bunun için önce ayarlardan Güncelleştirme ve Güvenlik Sekmesine gelin. Daha sonra oradan Windows Defender bölümüne gelin. Bütün hepsini kapalı konuma alın. Bundan sonra regedite girebilirsiniz.
1-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender gelin.

2- Boş alanda sağ tıklıyor ve Yeni – DWORD (32-bit) Değerini seçiyorsunuz.

3- DisableAntiSpyware yazıyorsunuz. DisableAntiSpyware’e sağ tıklayıp değer verisini "1" olarak girmeniz yeterli olacaktır. Sisteminizi yeniden başlattığınızda Windows Defender devre dışı kalmış oluyor.

İyi forumlar...

TRMelih74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Moderatör abi o öyle olmuyor denedim yinede olmuyor ordan kapatınca başka yerlerden açık oluyor bu kadar kolay olsayıdı kşmse yaşamazdı bu sorunu ama bu sorunu çözümümnü bekliyorum başka bir yol denerseniz sevinirm Saygılarla Melih