Win To Flash(usb Ile Format)

inmetal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar usb ile format atmayı düşünüyorum. internette araştırırken "win to flash" programı ile format atmaya yarayan bir makale buldum. acaba bu yöntemle atan var mı? ve sonuç başarılı olur mu?
bulduğum yazıda bu şekildedir.
http://www.iyiblogcu.com/windows-7/flash-diskten-windows-kurma/

XP'ye format atıcam...

aylar sonra gelen edit: konuyu tekrar görünce sonucu söyleyeyim dedim. artık bu yolla formatlıyorum ve kesinlikle başarılı. :yes:

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Win 7 kuracaksan Microsoftun resmi usbden kurma tool'u var --> Tıkla

Başarılı olurmu ? Kesinlikle

inmetal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
xp ye format atıcam. bu arada "skynet" saol zaman ayırdığın için.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Win7'nin kendi özelliği zaten flash belleği ile boot olup format atmak :) winrar-7zip ile bile flash belleğe dosyaları çıkarsanız otomatik boot olur :) (tabi biosdan flash belleği seçmeniz lazım ) ama siz @SKYNET hocanın verdiği pro. kullanın :) sonuçta microsoftun programı :)

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Direk boot olmaz. Active , Primary ve bootable olması lazim.

adulger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet arkadaşım ben 3 bilgisayara kurdum. tek sorun oldukça yavaş kuruluyor yaklaşık 3 saat sürüyor bilgin olsun.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
xp için cok tool denedim başarısız oldu xp den üümidi kes win7 devam

---------- Post added at 15:49 ---------- Previous post was at 15:46 ----------

deniyelim

aLTuu

Asistan
Reaksiyon puanı
5
http://www.datafilehost.com/download-deec7fdd.html

ben her seferinde bu programla yapıyorum, en başarılısı budur arkadaşlar bugüne kadar hiç bir problem yaşamadım.

windows xp iso dosyasını bir klasöre çıkartın programın ana ekranında gördüğünüz windows 2000/xp/2003 setup bölümüne klasörü gösterin ve go butonuna tıklayın geri kalan herşeyi program hallediyor.

işlem bitince bilgisayar açılışında flash belleği boot ederek kuruluma geçebilirsiniz.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Flash bellek ile format kaç saat sürüyor ki? Arkadaş 3 saat felan demişte o kadar süre çok fazla gibi geldi bana.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Flash bellekle uzun sürüyor gerçekten ama ne hikmetse flash bellekten kurduğum sistemler daha hızlı çalışıyor :D

Bir diğer gariplik de flashtan kurulan sistemlerin zaman zaman garip takılmalar yaşaması

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Flash bellek ile format kaç saat sürüyor ki? Arkadaş 3 saat felan demişte o kadar süre çok fazla gibi geldi bana.

ben de 5dk atıyorum formatı :) uzun süren kısım win7 kurulumu 10dk :) program filan kurulumu şansına kalmış :D yarım saatte sürer 3-4saatte :D Format hızı daima flash belleğin okuma hızına bağlıdır :) dandik bir flash bellek ile tabi ki uzun sürer :) win7 boot etmek için daima microsoftun programını kullanın her zaman garanti olur :) dosya sistemini ntfs yaparsanız daha hızlı olur ve kısa sürer :)

metamet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar, vista çıktığından beri bunu kullanıyorum, çok sağlam bit yöntem, dandik diye nitelendirdiğiniz flash disklerden bir tane de bende var, 4 gb a-data marka fat dosya sistemli bir disk, 10 dakikada kurulum tamamlanıyor. sadece win7 ve vista için geçerlidir.

>cmd ( admin. olarak )
>diskpart
>list disk ( burada disklerin listesini göreceksiniz, hangisi flash diskniz ise onu seçeceksiniz, ben örnek olarak disk 1 kullanıyorum)
>select disk 1
>clean
>create partition prmary
>select partition 1
>active
>format fs=fat32 quick ( veya >format fs=ntfs quick flash diskiniz destekliyorsa ntfs yapın, daha hızlı olur )
>assign
>exit ( diskpart tan çıkış yapın )
>xcopy e:\*.* /s/e/f g:\ ( e: kaynak disk cd-dvd sürücü veya sanal disk sürücü harfidir, ben e olarak yazdım, sizde ne görünüyorsa onu yazacaksınız; g ise flash disk sürücü harfi -ben g olarak yazdım, sizde ne olarak görünüyorsa o harfi yazacaksınız. )

bundan sonra uzun bir kopyalama bekleyişi olacak ve sonunda kopyalama bittiğinde direk dos ekranını kapatın ve flash diskniz botable olacak ve bilgisayarınızı flash tan boot ederek windows yüklemesine başlayabilirsiniz.

win xp için ise win to flash programını (nette heryerden bulabilirsiniz) kullanarak birkaç tıklama ile bootable win xp önyükleme flash diski oluşturabilirsiniz. ben xp için de bunu kullanıyorum. çok sağlamdır. sadece yükleme yaparken flash tan boot ettiğinizde karşınıza çıkacak menüde kafanız karışmasın direk enter deyip hiçbir seçeneği değiştirmeden kuruluma devam edebilirsiniz.

skynet arkadaşın söylediği gibi flash diske atılan dosyalar direk boot olmaz ( en azından ilk bunu denemiştim kendi kendime çözmeye çalışırken ). diskin partitionu active , primary ve bootable olması lazim.

---------- Post added at 07:13 ---------- Previous post was at 06:54 ----------

>create partition prmary

düzeltiyorum, arada harf çıkmamış

>>create partition primary

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar, vista çıktığından beri bunu kullanıyorum, çok sağlam bit yöntem, dandik diye nitelendirdiğiniz flash disklerden bir tane de bende var, 4 gb a-data marka fat dosya sistemli bir disk, 10 dakikada kurulum tamamlanıyor. sadece win7 ve vista için geçerlidir.

>cmd ( admin. olarak )
>diskpart
>list disk ( burada disklerin listesini göreceksiniz, hangisi flash diskniz ise onu seçeceksiniz, ben örnek olarak disk 1 kullanıyorum)
>select disk 1
>clean
>create partition prmary
>select partition 1
>active
>format fs=fat32 quick ( veya >format fs=ntfs quick flash diskiniz destekliyorsa ntfs yapın, daha hızlı olur )
>assign
>exit ( diskpart tan çıkış yapın )
>xcopy e:\*.* /s/e/f g:\ ( e: kaynak disk cd-dvd sürücü veya sanal disk sürücü harfidir, ben e olarak yazdım, sizde ne görünüyorsa onu yazacaksınız; g ise flash disk sürücü harfi -ben g olarak yazdım, sizde ne olarak görünüyorsa o harfi yazacaksınız. )

bundan sonra uzun bir kopyalama bekleyişi olacak ve sonunda kopyalama bittiğinde direk dos ekranını kapatın ve flash diskniz botable olacak ve bilgisayarınızı flash tan boot ederek windows yüklemesine başlayabilirsiniz.

win xp için ise win to flash programını (nette heryerden bulabilirsiniz) kullanarak birkaç tıklama ile bootable win xp önyükleme flash diski oluşturabilirsiniz. ben xp için de bunu kullanıyorum. çok sağlamdır. sadece yükleme yaparken flash tan boot ettiğinizde karşınıza çıkacak menüde kafanız karışmasın direk enter deyip hiçbir seçeneği değiştirmeden kuruluma devam edebilirsiniz.

skynet arkadaşın söylediği gibi flash diske atılan dosyalar direk boot olmaz ( en azından ilk bunu denemiştim kendi kendime çözmeye çalışırken ). diskin partitionu active , primary ve bootable olması lazim.

---------- Post added at 07:13 ---------- Previous post was at 06:54 ----------

>create partition prmary

düzeltiyorum, arada harf çıkmamış

>>create partition primary

Madem konuyu hortlattın bari cevap verelim.
Ben o dediğin yöntemi önceden denemiştim. Windows 7 USB Download Tool'u da denedim. Ve kesinlikle Windows 7 USB Download Tool ile attığım format çok daha hızlı gerçekleşti :)
Bu program zaten belleği NTFS olarak formatlıyor, Win7 kuracaklar komutların içinde boğulmasın boşuna ;)

Cyber-Soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim emektar :D Usb ile boot özelliğini desteklemediği için Usb ile formatlayamadım. Fakat Usb ile boot özelliğini destekleyen arkadaşlara bu programla formatlamalarını tavsiye ederim. Başka arkadaşların PC'lerine bununla formatladım. Sorunsuz format :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ayrıntılı bir şekilde a-data flash bellek ileformat nasıl atılır bilen varsa anlatabilir mi? cd-rom bozuk flash belleğe boot ederek dosyaları atıyorum fakat biostan ayarları yapamıyorum?