Win 32 dynamer nedir?

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
arkadaşlar merhabalar sistemi detaylı tarattığımda win 32 dynamer trojan atı adı altında bir virüs buldu? bu nedir? ne işe yarar? nasıl bulaşmıştır ? bana bilgi verebilir misiniz ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Orijinal adı Win32/Alianos olan, 2013 yılının kasım ayında piyasaya sürülen rootkit tabanlı zararlı yazılım. Bu türevin genel amacı kendini flash player uygulamasıymış gibi gösterip kullanıcı dosyalarına ve kayıt defterine sızıp kullanıcı bilgilerini ele geçirmektir. Akıllıca yazılmıştır ve sistemden kaldırılması zordur. Bulaştığı anda gerçek zamanlı sistem korumalı yazılımlarla silinmez, ancak ek olarak Malwarebytes Anti-Rootkit, Combofix gibi araçlarla silebilirsiniz.

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Orijinal adı Win32/Alianos olan, 2013 yılının kasım ayında piyasaya sürülen rootkit tabanlı zararlı yazılım. Bu türevin genel amacı kendini flash player uygulamasıymış gibi gösterip kullanıcı dosyalarına ve kayıt defterine sızıp kullanıcı bilgilerini ele geçirmektir. Akıllıca yazılmıştır ve sistemden kaldırılması zordur. Bulaştığı anda gerçek zamanlı sistem korumalı yazılımlarla silinmez, ancak ek olarak Malwarebytes Anti-Rootkit, Combofix gibi araçlarla silebilirsiniz.
sizce bu nasıl bulaşmıştır? bugün cromu açtığımda bir anda sporthaber.net a kendi kendine girdi, daha sonra explorer ı açtığımda aynı şey çıktı, virüz bulaştığını düşünerek tarattığımda bu çıktı, şaşırdım kaldım, ama ben bu virüsün başka yerdeki wifi den girdiğini düşünüyorum, veya google cromun eklentilerinden girdiğini düşünüyorum ki 2 tane virüs proğramı olmasına karşın.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
İşletim sisteminiz xp ise bulaşmış olabilir.
İşletim sisteminizdeki güncellemeleri yapmıyorsanız bulaşmış olabilir.
İndirip çift tıklayıp yüklediğiniz programların birinden bulaşmış olabilir.
İndirdiğiniz eklentilerin birinden bulaşmış olabilir.
Internet Explorer kullanıyorsanız bulaşmış olabilir.
Windows Media Player kullanıyorsanız bulaşmış olabilir.
USB Flash Disk aracılığıyla bulaşmış olabilir.

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
win 7 kullanıyorum. son günlerde cromun eklentilerini yükledim aklıma sadece orası geliyor. explorer kullanmıyorum. media player kullanmıyorum. usb flash geçen ay ilk kez kullandım.
İndirdiğiniz eklentilerin birinden bulaşmış olabilir. kesin bu. çünkü belli etti.

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45

programı yukledım tarattım ama sonuç aynı silinmiyor

Ekli dosyalar

• Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    104 KB · Görüntüleme: 904

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Microsoft Security Essentials kötü bir antivirus çözümü.
8 yıl önce Antivirus kullanmayı bıraktım, Spybot programında immunization ile web tarayıcılara olası virüslere karşı injection yapıyorum o kadar.
Virüs girince de elle temizliyorum.
İstiyorsan nasıl elle silineceğini gösteririm.
Uğraşamam diyorsan Norton, Panda, Eset, Kaspersky gibi antivirüsleri dene.

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
İlk yorumumda belirttigim araclarla zararli yazilimi silebilirsin.
hocam zaten söylediğiniz proğramları yükleyip karantinaya hatta sonra sildiğini belirtti, pc yi kapattım, tekrar açtığımda windows securtiy ile tekrar özel tarattığımda sonuç aynıydı, yani o fotoğraf en son tarattığımın fotoğrafıdır. :((

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
8 yıl önce Antivirus kullanmayı bıraktım, Spybot programında immunization ile web tarayıcılara olası virüslere karşı injection yapıyorum o kadar.
hocam her şeye amennah fakat sadece internette işimiz olmuyor ki? bir bakmışsınız çok eski yıllardaki bir cd bulmuşsun müzik dinliyorsun, veya film, veyahut resimlerine bakıyorsun, flaş disk takıp exelden bir iş yapıyorsun, torrenten uygulama indiriyorsun, yani eset vardı şak diye kendi online olarak kendi siliyordu. uyarı veriyordu, internet pc çok geniş yelpaze, virüs programlarına bakınca hepsi 4 5 çeşit ayrılmışlar hepsinin farklı özellikle virüs bulma olasılıkları var, hepside farklı işler yapıyor, bizim hepsine de ihtiyacımız var, hepsini de yükleyemiyorsun pc engel oluyor. en son çare sanırım format olacak. :(

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,909
Sadece C diskini değil, D, ve varsa başka takılı hafıza taşıyıcıları, flash bellek gibi, onlarıda tarat ve hızlı tarama değil, tam tarama seç. Zararlı kendisini taranmamış bir disk bölümünden tekrar kopyalıyordur ve bu nedenle yeniden çoğalıyordur.

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Sadece C diskini değil, D, ve varsa başka takılı hafıza taşıyıcıları, flash bellek gibi, onlarıda tarat ve hızlı tarama değil, tam tarama seç. Zararlı kendisini taranmamış bir disk bölümünden tekrar kopyalıyordur ve bu nedenle yeniden çoğalıyordur.
zaten oyle yaptım kolay özel tam taramada, özel tarattım. tamda buluyor virüsü

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
pc yi tarattım 9 adet hata buldu, bir tanesi de benim kendi şahsi proğramım, onun dışında her şeyi temizledi, ve onardı. pc kendine geldi diyebilirim. sanırım işe yaradı teşekkürler hypraktif.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156

Birisi benim mesajımı az önce beğenmiş.
O beğenen kişiye şunu demek borcum..
Bunu yazdıktan birkaç ay sonra fidye virüsü girdi
Virüsü temizledim ama belgelerime ve dosyalarımı şifreleyip zarar verdi.
Allah'tan belgelerim harici hard diskte yedekliydi.
Bu olaydan sonra ransomware yani fidye virüslerine karşı başka bir yol olmadığı için Antivirus kullanıyorum.