sizce bu nasıl bulaşmıştır? bugün cromu açtığımda bir anda sporthaber.net a kendi kendine girdi, daha sonra explorer ı açtığımda aynı şey çıktı, virüz bulaştığını düşünerek tarattığımda bu çıktı, şaşırdım kaldım, ama ben bu virüsün başka yerdeki wifi den girdiğini düşünüyorum, veya google cromun eklentilerinden girdiğini düşünüyorum ki 2 tane virüs proğramı olmasına karşın.Orijinal adı Win32/Alianos olan, 2013 yılının kasım ayında piyasaya sürülen rootkit tabanlı zararlı yazılım. Bu türevin genel amacı kendini flash player uygulamasıymış gibi gösterip kullanıcı dosyalarına ve kayıt defterine sızıp kullanıcı bilgilerini ele geçirmektir. Akıllıca yazılmıştır ve sistemden kaldırılması zordur. Bulaştığı anda gerçek zamanlı sistem korumalı yazılımlarla silinmez, ancak ek olarak Malwarebytes Anti-Rootkit, Combofix gibi araçlarla silebilirsiniz.
Orijinal adı Win32/Alianos olan, 2013 yılının kasım ayında piyasaya sürülen rootkit tabanlı zararlı yazılım. Bu türevin genel amacı kendini flash player uygulamasıymış gibi gösterip kullanıcı dosyalarına ve kayıt defterine sızıp kullanıcı bilgilerini ele geçirmektir. Akıllıca yazılmıştır ve sistemden kaldırılması zordur. Bulaştığı anda gerçek zamanlı sistem korumalı yazılımlarla silinmez, ancak ek olarak Malwarebytes Anti-Rootkit, Combofix gibi araçlarla silebilirsiniz.
İlk yorumumda belirttigim araclarla zararli yazilimi silebilirsin.programı yukledım tarattım ama sonuç aynı silinmiyor
İlk yorumumda belirttigim araclarla zararli yazilimi silebilirsin.programı yukledım tarattım ama sonuç aynı silinmiyor
hocam zaten söylediğiniz proğramları yükleyip karantinaya hatta sonra sildiğini belirtti, pc yi kapattım, tekrar açtığımda windows securtiy ile tekrar özel tarattığımda sonuç aynıydı, yani o fotoğraf en son tarattığımın fotoğrafıdır.İlk yorumumda belirttigim araclarla zararli yazilimi silebilirsin.
hocam her şeye amennah fakat sadece internette işimiz olmuyor ki? bir bakmışsınız çok eski yıllardaki bir cd bulmuşsun müzik dinliyorsun, veya film, veyahut resimlerine bakıyorsun, flaş disk takıp exelden bir iş yapıyorsun, torrenten uygulama indiriyorsun, yani eset vardı şak diye kendi online olarak kendi siliyordu. uyarı veriyordu, internet pc çok geniş yelpaze, virüs programlarına bakınca hepsi 4 5 çeşit ayrılmışlar hepsinin farklı özellikle virüs bulma olasılıkları var, hepside farklı işler yapıyor, bizim hepsine de ihtiyacımız var, hepsini de yükleyemiyorsun pc engel oluyor. en son çare sanırım format olacak.Microsoft Security Essentials kötü bir antivirus çözümü.
8 yıl önce Antivirus kullanmayı bıraktım, Spybot programında immunization ile web tarayıcılara olası virüslere karşı injection yapıyorum o kadar.
Virüs girince de elle temizliyorum.
İstiyorsan nasıl elle silineceğini gösteririm.
Uğraşamam diyorsan Norton, Panda, Eset, Kaspersky gibi antivirüsleri dene.
zaten oyle yaptım kolay özel tam taramada, özel tarattım. tamda buluyor virüsüSadece C diskini değil, D, ve varsa başka takılı hafıza taşıyıcıları, flash bellek gibi, onlarıda tarat ve hızlı tarama değil, tam tarama seç. Zararlı kendisini taranmamış bir disk bölümünden tekrar kopyalıyordur ve bu nedenle yeniden çoğalıyordur.
son olARAK BUnuda deneyeceğim eğer ki olmazsa format atarımNPE ile silmeyi deneyebilirsiniz.
Norton Power Eraser | Free Tool | Easily remove scamware that traditional virus scanning can’t detect.
Microsoft Security Essentials kötü bir antivirus çözümü.
8 yıl önce Antivirus kullanmayı bıraktım, Spybot programında immunization ile web tarayıcılara olası virüslere karşı injection yapıyorum o kadar.
Virüs girince de elle temizliyorum.
İstiyorsan nasıl elle silineceğini gösteririm.
Uğraşamam diyorsan Norton, Panda, Eset, Kaspersky gibi antivirüsleri dene.