Yardım Wi-Fi simgesi bir anda kayboldu

EFSN61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Asus Tuf Gaming F15 model laptop var ve internetten video izlerken bir anda internet gidiyor wifi simgesi tamamen yok oluyor.
Bilgisayarı kapatıp açınca düzeliyordu ta ki bugüne kadar şimdi tamamen gitti yardımınızı bekliyorum.

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    294.9 KB · Görüntüleme: 14
  • 2.png
    2.png
    232.9 KB · Görüntüleme: 15
  • 3.png
    3.png
    269.4 KB · Görüntüleme: 13

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,793
Biz mi getireceğiz İnternet'i?
Servis sağlayıcını ara, bildir. Gelsinler baksınlar.

EFSN61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Biz mi getireceğiz İnternet'i?
Servis sağlayıcını ara, bildir. Gelsinler baksınlar.
hayır ben kendimi anlatamadım galiba modemimle veya evin internetiyle ilgili sorun yok ne oluyorsa laptopta oluyor ve anlamadığım için anlayan sizlere danışmak istedim hani

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,793
hayır ben kendimi anlatamadım galiba modemimle veya evin internetiyle ilgili sorun yok ne oluyorsa laptopta oluyor ve anlamadığım için anlayan sizlere danışmak istedim hani
O zaman bir virüs taraması yap.
Bir sonuç çıkmazsa, disk birleştirme, disk temizleme gibi işlerleri gerçekleştir.
Güncellemeler ile de ilgili olabilir. Yarım kalmış bir güncelleme varsa, tamamlanmasını bekle veya el ile güncelle, veya son en iyi duruma geri yükleyerek kaldır.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,674
Öncelikle ethernet kablosunu dizüstü bilgisayarınıza takıp aşağıdaki linkten Realtek Lan Driver olan sürücüyü indirin.

Sürücüyü kurarken onar seçeneği çıkacak. Sürücüyü onarınca yeniden başlat yapınca düzelmesi lazım.

EFSN61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Öncelikle ethernet kablosunu dizüstü bilgisayarınıza takıp aşağıdaki linkten Realtek Lan Driver olan sürücüyü indirin.

Sürücüyü kurarken onar seçeneği çıkacak. Sürücüyü onarınca yeniden başlat yapınca düzelmesi lazım.
Tamam söylediğinizi hemen deneyip geliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Denedim onarmayı hiç sormadı ama wifi geldi şimdilik tekrar eskisi gibi olur mu olursa ne yapmalıyım

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,674
Mesaj otomatik birleştirildi:

Denedim onarmayı hiç sormadı ama wifi geldi şimdilik tekrar eskisi gibi olur mu olursa ne yapmalıyım
Bir daha eskisi gibi olacağını sanmıyorum.
Ama olursa öncelikle indirdiğiniz Realtek sürücüsünü bilgisayarınızdan silmemiş olmanız gerekiyor.
Aygıt Yöneticisinden Realtek yazan ağ bağdaştırıcısını sağ tıklayıp kaldırın. Sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Ve indirdiğiniz sürücüyü yeniden kurun. Yeniden başlat çıkarsa bilgisayarınızı yeniden başlatın.

EFSN61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Bir daha eskisi gibi olacağını sanmıyorum.
Ama olursa öncelikle indirdiğiniz Realtek sürücüsünü bilgisayarınızdan silmemiş olmanız gerekiyor.
Aygıt Yöneticisinden Realtek yazan ağ bağdaştırıcısını sağ tıklayıp kaldırın. Sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Ve indirdiğiniz sürücüyü yeniden kurun. Yeniden başlat çıkarsa bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Tamamdır çok teşekkür ederim sayenizde çözüm bulmuş oldum
Konuyu kapatmadan bir şey daha sormak istiyorum youtube da yabancı bir video da şöyle bir şey gördüm
-aygıt yöneticisinde sürücüye sağ tıklayıp ayarlara giriyor
-ayarlarda güç yönetimi kısmına geliyor
-güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneğinin tikini kaldırıyor
bu adımların konumuzla bağlantısı olabilir mi

Serdar13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tamamdır çok teşekkür ederim sayenizde çözüm bulmuş oldum
Konuyu kapatmadan bir şey daha sormak istiyorum youtube da yabancı bir video da şöyle bir şey gördüm
-aygıt yöneticisinde sürücüye sağ tıklayıp ayarlara giriyor
-ayarlarda güç yönetimi kısmına geliyor
-güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneğinin tikini kaldırıyor
bu adımların konumuzla bağlantısı olabilir mi
Evet, büyük ihtimalle alakalıdır. Güç tasarrufu bazen adaptörü devre dışı bırakıyor, bu yüzden internet gidiyor olabilir.

EFSN61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
İlk olarak Sürücüyü güncelledim
sonrasında;
-Aygıt yöneticisinde sürücüye sağ tıklayıp ayarlara girdim
-Ayarlarda güç yönetimi kısmına girdim
-Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneğinin tikini kaldırdım
Sonuç Wifi sorunu çözüldü ama sürücü güncellemesinden mi yoksa yaptığım ayarlardan mı bilmiyorum.