Soru Wi-Fi Driver Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan obici
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

obici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Asus Vivobook Pro 14 OLED K3400PH-KM131W Ultrabook

Laptop bu arkadaşlar freedos olarak aldım ve win10 kurdum fakat driverlar kurulu olmadığından internete bağlayamıyorum
ürünün kendi sitesindeki driverları kurduysamda malesef wifi yazan ekran gelmiyor resmen laptop da wifi yok bağlanamıyorum
yardımcı olurmusunuz daha önce bu sorunu yaşayıp sonuca ulasan varmı
not: ethernet kablosu vs giriş yeri yok telefonda bağlayamıyorum......

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255

Laptop bu arkadaşlar freedos olarak aldım ve win10 kurdum fakat driverlar kurulu olmadığından internete bağlayamıyorum
ürünün kendi sitesindeki driverları kurduysamda malesef wifi yazan ekran gelmiyor resmen laptop da wifi yok bağlanamıyorum
Wi-Fi kartınızın donanım kimliğini telefonunuza atın. Sonra internetten arayıp, bulup, indirin ve PC'ye atıp kurun. İnşAllah olur.

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114

Doğru bios ve windows sürümünü seçtikten sonra networking olanı başka bir pc den indirip flash belleğe atın. Dosyayı kendi bilgisayarınıza attıktan sonra klasör/winrar' dan çıkarın. Sonrasında aygıt yöneticisine girip ethernet olan kısımdan sürücüyü güncelleştire basıp bilgisayarınıza attığınız dosya konumunu seçin.

obici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Wi-Fi kartınızın donanım kimliğini telefonunuza atın. Sonra internetten arayıp, bulup, indirin ve PC'ye atıp kurun. İnşAllah
Mesaj otomatik birleştirildi:

donanım kimliğine nasıl bakıcam hocam wifi alakalı hiç bir şey yok yönette

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255

donanım kimliğine nasıl bakıcam hocam wifi alakalı hiç bir şey yok yönette
Aygıt yöneticisinden Wi-Fi'a çift tık yap. Ayrıntılara gel. Donanım kimliklerini seç ve kopyala.

obici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Doğru bios ve windows sürümünü seçtikten sonra networking olanı başka bir pc den indirip flash belleğe atın. Dosyayı kendi bilgisayarınıza attıktan sonra klasör/winrar' dan çıkarın. Sonrasında aygıt yöneticisine girip ethernet olan kısımdan sürücüyü güncelleştire basıp bilgisayarınıza attığınız dosya konumunu seçin.
hocam doğru bios ve sürücüyü indirdim hem setup olarak hemde rar lı olarak asus kendi sitesine koymus marka model girince geliyor sizin dediğinz ethernet sürücüsü mevcut değil zaten laptop da ethernet çıkış yeride yok.. başka nasıl yapabilirim

Aygıt yöneticisinden Wi-Fi'a çift tık yap. Ayrıntılara gel. Donanım kimliklerini seç ve kopyala.
aygıt yöneticisinde Wİ-Fİ yok hocam :)))

obici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
açılmıyor link hocam 404

Ekli dosyalar

• 1ed60e41-f3ba-4524-83d0-2ff6335fd817.jpg
    1ed60e41-f3ba-4524-83d0-2ff6335fd817.jpg
    114.1 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Windows arama kutusuna wi-fi yazınca, "wi-fi ayarlarını değiştir" vs. çıkıyor mu??

obici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
hiç bir şey gelmiyor . BU CİHAZDA KABLOSUZ AYGIT BULAMADIK. bu geliyor wifi ile alakalı hiç bir şey yok

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Telefon usb kablo ile bağlanınca, internetini kullanabildiniz mi?
Benim bigisayarda da wi-fi yok. Ama aramada ayarlarda vs. çıkıyor, ilginç.. ?

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Bir de şunu deneyin:
Görev yöneticisini açıp, hizmetler sekmesinden alttaki Hizmetleri Aç'a tıklayın. Açılan pencerede A dan Z ye sıralayıp "Ağ" ile başlayan tüm hizmetleri açın, otomatiğe alıp kaydedin.
Ekleme: İşlev bulma'ları da açın kapalıysa..
Ve kablosuz Yerel ağ'ı da kapalıysa açın.

Son düzenleme:

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
açılmıyor link hocam 404
Ağ denetleyicisi orada işte. Donanım kimliğini kopyalayıp yukarıda anlattığımı yapın.

obici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bir de şunu deneyin:
Görev yöneticisini açıp, hizmetler sekmesinden alttaki Hizmetleri Aç'a tıklayın. Açılan pencerede A dan Z ye sıralayıp "Ağ" ile başlayan tüm hizmetleri açın, otomatiğe alıp kaydedin.
Ekleme: İşlev bulma'ları da açın kapalıysa..
Ve kablosuz Yerel ağ'ı da kapalıysa açın.
denedim hocam malesef hala yok wifi

GÜNCEL DURUM :
USB den ETHERNET dönüştürücü alıp internet kablosu takım denedim fakat onuda görmüyor bilgisayarda ağ bağdaştırıcısı yok diyor kafayı yememe ramak kaldı

Son düzenleme:

obici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
GÜNCEL DURUM :
Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için sorunu USB den ETHERNET dönüştürücü alıp internet bağlayıp yazılım güncelleştirmelerini kurarak çözdüm.
not: tak çalıştır cihazlarda bile usb2.0 farketmez aldığınız ürünün driver ını kurmanızı istiyor.
BÜYÜK NOT: ASUS sitesinde verdiği realtek driver yanlış olduğunu tespit ettim. Media tek isimli donanım kodu gözüküyor wi-fi de. adamlar yanlış ürünün driver ını koymuşlar kendi sitelerine bunun yüzünden 2 gündür çıldırıyordum...

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
GÜNCEL DURUM :
Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için sorunu USB den ETHERNET dönüştürücü alıp internet bağlayıp yazılım güncelleştirmelerini kurarak çözdüm.
not: tak çalıştır cihazlarda bile usb2.0 farketmez aldığınız ürünün driver ını kurmanızı istiyor.
BÜYÜK NOT: ASUS sitesinde verdiği realtek driver yanlış olduğunu tespit ettim. Media tek isimli donanım kodu gözüküyor wi-fi de. adamlar yanlış ürünün driver ını koymuşlar kendi sitelerine bunun yüzünden 2 gündür çıldırıyordum...
iPhonlar ve bazı androidler USB üzerinden internet yansıtılabiliyordu. Umarım bir daha başınıza gelmez fakat gelmesi durumunda harici donanım almadan bu şekilde çözebilirsiniz geçici olarak.