Whatsapp Bu Kadar İzinle N’apıyor ?

Bu konuyu okuyanlar

heptasarim

Öğrenci
Katılım
28 Ağustos 2012
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
BjMwJ2y.jpg


Keyif yapıyor, n’apıcak. Akıllı telefonlardaki bütün milyonlarca uygulama içinden tam 33 tane erişim iznini ben alsam eve bile uğramazdım.

Ya arkadaş birazdan aşağıda tek tek göreceğiniz gibi bir uygulama 33 tane erişim iznini niye ister programı kullandırtmak için. Yok mu bunun parası, verelim özgürce kullanalım. Evimize resmen kendi elimizle casus yerleştirmek ne demek ?

Tamam teknolojinin müptelasıyım, çok seviyorum teknolojiyi ama biliyorum ki günümüzün büyük biraderi teknolojiyle gerçek oluyor. Doğru, Facebook’tan falan kaçış yok; hiç birimiz de gizli işler yapmıyoruz ama her adımını dünyaya duyurmanın anlamı nedir ? Benim özel hayatım özel. Başkasının bilmesi gereken şeyleri paylaşırım ama özel bilgilerim benimdir. Böyle diyenler çoğunlukta ama maalesef bu özel bilgilerimizi korumak artık imkansız gibi. Çünkü Facebook hadi neyse de whatsapp gibi uygulamalar senin telefon rehberinden tut da sms’lerine kadar erişiyor. Bunu yapmışken istediği gibi ses kaydı alıp istediği şekilde kullanıyor tabii ki.

Whatsapp galiba önceleri sadece IOS cihazlarda yani Iphone’da falan kullanılıyordu. Blackberry’nin BB’mine rakip olarak mı geliştirdiler bilmiyorum. Bugün Android işletim sisteminde de kullanılıyor. Blackberry’de var mı bilmiyorum.

Benim dandik Maxiplus 5′te uygulamaları indirirken veya güncellerken kafaya taktım, niçin bu kadar izin istiyor, n’apıyor bunları diye az araştırdım. Hangi izinleri istediğini, bunların ne anlama geldiğini tek tek yazıcam.

Şunu not ediyorum: bu izinler tek tek toplanıp uygulamanın arka planındaki şirket sahiplerine falan gidiyor. Onlar da bı bilgileri reklamcılara, şirketlere ve devletin istihbarat ajanlarına (CIA) satıyor veya veriyorlar. CIA benim aşk mesajlarımla mahalle arkadaşlarımın numaralarını n’apıcak diyenler bundan sonrasın okumayabilir.

Son not : Bu izinleri sadece whatsapp istemiyor. Başka uygulamalar da biraz daha azını uygulamayı kullanmanız için istiyor.

En son not : Aşağıdaki izinlerin yorumları bana aittir. %100 doğrudur diyemem.

33 Adet Whatsapp İzini


  1. Telefon numaralarına doğrudan çağrı yap :
    Uygulama size sormadan sağı solu arayabilir. Arama yaparken ruhunuz bile duymaz. Yani siz birisini ararken karşınıza çıkan arama ekranı çıkmaz bir uygulama bu izne sahip olduğunda. Çağrı kayıtlarından da o kaydı siler, olur biter.
  2. Telefonun durumunu ve kimliğini oku :
    Telefonunuzun numarasını öğrenmekle başlar bu izin. Yani whatsapp veya başka bir uygulama, kendisini kullanan kişilerin her şeyiyle birlikte telefon numarasını biliyor. Dediğim gibi bu bilgilerle istediğini yapabilir. Başka bir yazının konusu var burada. Tüyo vermiyorum.
    Ayrıca telefonun modelini ve özelliklerini, çağrı yapıp yapamadığınıza kadar her bilgiye erişir.
  3. Kısa mesajları al (SMS) :
    Kısa mesaj alır, okur, ister siler isterse de başkasına gönderir. Sizden habersiz gelen sms’leri de okuyabilir tabii. Kısa mesaj geldiğinde hemen okuyup silmek boşuna, uygulama siz daha sms uyarısı almadan okuyor o kısa mesajı ! (titreşimi ve zil sesini kısıtlayarak)
  4. SMS mesajları gönder :
    İyi ki sadece sms alma izni varmış demeyin. Çünkü whatsapp veya başka uygulama sizden habersiz sms de gönderebilir. Benim derdim sms ücreti değil, benim derdim Whatsapp sms’lere erişim hakkını niye istiyor ? (diğerlerini niye istiyorsa ondan)
  5. Ses kaydet :
    Hadi bunu anlarım. Çünkü uygulama üzerinden ses kaydı da gönderebiliyorsunuz. Ses kaydını da önceden yapmış olmayanlar programın içinden başlatarak halledebiliyor. Tüm bunlar hep bizi düşündüğü için.
  6. Hassas konum :
    Yani senin koordinatlarına kadar santimetrekareye kadar nerede olduğun bu izne sahip uygulamaların elinde. Ama buna erişmek için cihazınızda gps açık olması gerekir. Nihayet bizim müdahele edeceğimiz madde deyip sevinmeyin çünkü gps açık değilse baz istasyonu ve kablosuz bağlantı (herhalde IP adresinden) saptama yapabiliyor.
  7. Yaklaşık konum :
    Yukarıda da yazdığım gibi gps yoksa diğer kaynaklardan konumunuzu öğrenebilir. Eğer o anda internet bağlantısı yoksa ama whatsapp’ta mesajı internet yokken gönderip internet varken karşı tarafa iletildiğini hatırlatayım. Yani offline sunucuları da bulunuyor whatsapp’ın. Emin değilim ama konumunuzu kaydedip daha sonra sunucuya gönderme ihtimali var. Bu durum her izin geçerli olabilir.
  8. Çağrı günlüğüne yaz :
    Gelen çağrı, giden çağrı kayıtlarında değişiklik yapabilir. Yukarıda da yazdım, birisini arayıp aranmamış gibi gösterebilir. Bunu yapmaz tabii ama durum daha vahimdir belki, bu şekilde yorumluyorum siz gereken yorumu yapın.
  9. Çağrı günlüğünü oku :
    İşte sorun sadece yazması veya okuması değil, ikisini de yapıyor. En çok konuştuğunuz kişiyi belirleyip ona “şu arkadaşın whatsapp kullanıyor, sen de kullan” diye mail gönderemez mi ? Gönderir. Ha iyiymiş, bi şey olmaz be demeyin. Bu daha buzdağının görünen ufak kısmı.
  10. Kişilerimi değiştir :
    Rehberinizdeki kişilerle ilgili değişiklik yapabilir. O kadarını da yapmaz diyenler Whatsapp kankanız mı ? Nerden biliyorsunuz ? Ben de biliyorum yapmayacağını ama bu izni istiyor işte. Ayrıca rehberinizdeki kişileri görüntüleyip değiştirirken başka istatistikleri de topluyor (iletişim sıklığı gibi).
  11. Kişilerimi oku :
    Kaç telefon var, hangi isimde hangi firmanın numarası var. Bunları okuyabiliyor.
  12. Kendi kişi kartımı oku :
    Hani her telefonda vardır bu, telefon numaranı ve ismini cismini yazarsın o kısma. Whatsapp bu izinle birlikte eğer o kısmı doldurmuşsan bu bilgilere de sahip oluyor.
  13. USB belleğimin içeriğini değiştir veya sil :
    Uygulamayı telefonun hafızasına değil de usb kartına (flash bellejk değil) kurabilmesi için galiba. Belki whatsapp değil ama usb belleğinin içine casus yazılım kurup başka telefona taktığında iletişim almaya devam edebilir. Bunlar komplo teorileri değil. Herşey gözümüzün önünde. Zaten her gün olan biten şeyler bunlar.
  14. Bu cihazdaki hesapları kullan :
    Hesap derken benim bildiğim mail hesaplarından bahsediyor. Çünkü uygulamaları kullanmak için size onay kodu (jeton, token) gönderiyor. Peki, Twitter kullananlar bilir, hesabınıza başka bir uygulama erişmek istediğinde (tweet adder, masaüstü prog.) önce sizden onay istemiyor mu ? Peki Twitter olmasa da Gmail hesabınıza ve maillerinize erişemez mi ? Mümkün.
  15. Cihazdaki hesapları bul :
    Diğer uygulamaların oluşturduğu hesapları (kayıtları) öğrenebilir.
  16. Hesap ekle veya kaldır :
    Bu hesap olayını anlayamadım. Mail hesabı mıdır, uygulama kullanıcı hesabı mıdır tam emin değilim ama bu izne sahip olan uygulama hesapların şifrelerini bile değiştirebilir.
  17. Hesap oluştur ve şifre ayarla :
    Telefonda başlı başına eşkıya oluyor yani. Siz izin vermeseniz bile kafasına göre hesap oluşturuyor, şifre belirliyor, onayı da kendi veriyor. Yani hem yasama, hem yürütme hem de yargı. Telefon içinde paralel devlet anasını satıyım.
  18. Ağ bağlantılarını görüntüle :
    Hattının internete bağlı olup olmadığını araştırıyor.
  19. Google Play faturalandırma hizmeti :
    Bildiğim kadarıyla Whatsapp ilk yıl ücretsiz. Ondan sonraki her yıl bir kaç lira vermeniz gerekiyor. Herhalde kimse işkillenmesin diyedir. O kadar izini alıp satıp hem zengin ol hem de bizden 1-2 lira dilen. Eğer vermezseniz herhalde Google Play’ı borçlu çıkarıyor. O da sizden bir şekilde alır nasıl olsa. Kötü niyetli uygulamalar (Whatsapp melek ya) ücretli program satın alabilir sizin haberiniz olmadan.
  20. İnternetten veri al :
    Dışardan cihaza veri gönderilip alma izni. Bu genelde uygulamanın son sürümünün yüklü olup olmadığını tespite yarıyor herhalde. Ama asıl amaç bu, diğer amaçları bilemem.
  21. Kablosuz bağlantıları görüntüle :
    Wifi bağlantılarından bahsediyor. Çevrenizdeki kablosuz ağları görüntüleyebiliyor. Ha şifrelerini kıramıyor henüz. O kadar büyümedi abisi. Hatırlayın Google’ın street map özelliği için gezici kamyonetleri evlerdeki kablosuz ağları tespit ediyordu aynı zamanda. Bu da Google abisinin yolunda.
  22. Tam ağ erişimi :
    Ağ bağlantısı ve kablosuz bağlantı yetmedi bir de tam ağ erişimi istiyor. Al lan sen kullan telefonu. Ben bile bu kadar şeye hakim değilim. Özel ağ protokolleri oluşturabiliyor bu izinle ki pek bilgim yok bu konuda. DNS, IP, TCP/IP deyip hiç karıştırmayalım.
  23. Başlangıçta çalıştır :
    Allah için bunu whatsapp yapmıyor. Ama yapıyor da olabilir. Çünkü telefon açılıp internete bağlandığında direk sana okunmamış whatsapp mesajlarını bildiriyor. Ama bu izni “Facebook sayfalar” uygulaması kullanıyor.
  24. Çalışan uygulamaları al :
    O anda çalışan, arka planda duran veya son olarak kullanılan uygulamalar hakkında bilgi alır. Bizi izlediği yetmedi başka uygulamalara el atıyor bir de.
  25. Telefonun uykuya geçmesini önle :
    Hani donan insanların uykuya geçtiğinde ölme riski var ya bu da onun gibi. “Aman sen uykuya geçme, daha ne eğlenceler yaşayacağız seninle” deme izni. Bu konuda hak veriyorum.
  26. Titreşimi denetle :
    Mesaj geldiğinde titreşim olsun veya olmasın diye ayarlama izni. Bu da normal.
  27. Senkronizasyon ayarlarını oku :
    Bu bilgiyi alıp ne yaparlar hiç bilmiyorum. Hani mesela Kişiler (yani rehber) uygulaması veya Takvim uygulaması diyelim Gmail Takvim özelliğiyle senkronize hareket ediyor ya, o bilgiye erişebiliyor.
  28. Senkronizasyon istatistiklerini oku :
    Takvim etkinliklerini başka hangi uygulamayla (Google Takvim gibi) ne kadar senkronize ettin gibi diğer ilgili istatistikleri okur.
  29. Senkronizasyonu aç/kapat :
    Bu senkronizasyon Whatsapp’ın kendisi için de geçerli. Çünkü adres defterine yeni bir kişi eklediğin zaman Whatsapp o kişinin uygulamayı kullanıp kullanmadığını bilmesi lazım. Her şeyi biliyor, bunu da bilmesi lazım tabii.
  30. Kısayolları kaldır :
    Rakip bir uygulamanın kısayolunu mu kaldıracak n’apıcak bilmiyorum ama rekabet kurallarına aykırı olurdu bu. Kendisiyle ilgiliyse bilemem tabii.
  31. Kısayolları yükle :
    Bir üstteki maddenin tam tersi.
  32. Korumalı depolama birimine erişimi test et :
    Gelecekte yeni bir mantıktaki ve sürümdeki cihazda yeni ve düşünülen bir iznin hafıza kartında nasıl tepki vereceğini test ediyor. Tabiri caizse maymuna çeviriyor bizi. Yani ileride parmak iziyle çalışan bir telefon çıktığında parmak izimizden DNA testi yapması mümkün bile olabilir (yazın bunu kenarı. Gökay yazmıştı dersiniz).
  33. Sistem ayarlarını değiştir :
    Herşeyi yapıp bunu yapmasaydı darılırdım zaten.
    Gördüğünüz gibi Whatsapp olsun başka uygulamalar olsun bırakın yatak odamıza kadar girmesini hiç ummadığımız özel bilgilerimize bile erişebiliyor. E tabii bazılarımız bundan rahatsız olmayabilir ama ben en azından “bu kadar bilgi reklam için satılmaz, ne yapıyorlar” diye merak ediyorum.

    [video=youtube;HcWyvWBzyLQ]http://www.youtube.com/watch?v=HcWyvWBzyLQ[/video]

    Kaynak
 

remaz3442

Asistan
Katılım
26 Eylül 2013
Mesajlar
376
Reaksiyon puanı
51
Puanları
28
Başka forumda da görmüştüm sanırım bu haberi whatsapp'ın bir kısmına ihtiyacı var gerçekten gereksiz bir şey istediğini veya kötü emelleri olduğunu düşünmüyorum
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
İyiki telefonum desteklemiyormuş, yanlışlıkla kuracaktım bir de.
 

Ahbârî

Müdavim
Katılım
6 Ekim 2009
Mesajlar
6,274
Reaksiyon puanı
345
Puanları
83
Hiç kullanmadım. Ama rootlu yapıp telefonu izinleri kısıtlamak lazım manuel olarak.
 

ProRat`

Müdavim
Katılım
12 Şubat 2013
Mesajlar
2,968
Reaksiyon puanı
11
Puanları
38
1 Kuruş bile vermedim Whatsaap'a. :D Yıldan yıla kendi kendine kendini yeniliyor. :devil: Whatsaap'sız telefon olmaz da o kadar izin de gereksiz.
 

Rint

Müdavim
Katılım
8 Nisan 2013
Mesajlar
1,654
Reaksiyon puanı
360
Puanları
83
Benim gibi bankacılık işlemlerini yapan birisi için çook tehlikeli! Açıkçası bu sadece bu program için geçerli değil... Hepsi gereğinden fazla izin istiyor!
 

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Kardeş sen bu izinleri çok yanlış anlamışsın.
1. İzinden sonrasını okumadım bile. Sebep mi?
Eğer o 1. İzin olmazsa sen whatsapp'ta konuştuğun kişiyi aramak için whatsapp'ı kapatıp rehberi açıp aramak zorunda kalırsın. Kısacası
esenanug.jpg

Bu özelliği kullanamazsın. Programlar bu izinleri, siz o özelliği kullanmak istediğinizde geçiş köprüsü olarak kullanır. Kendi kendilerine iş yapmazlar yani.
 

Rint

Müdavim
Katılım
8 Nisan 2013
Mesajlar
1,654
Reaksiyon puanı
360
Puanları
83
Valla bu konunun ehli kişileri varsa yorum yapabilir mi ! Eğer böyle durumlar söz konusu ise bugün satarım note 2 :D
 

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Mesela 33. Sistem ayarlarını değiştirme olayı. Benim gibi ledli telefon kullanıyorsanız led ışığı ayarlarıyla oynuyorsunuz ya da bildirim ayarlarıyla vs. Bunları sistemden çekiyor. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Ne kadar paronayaksınız kardeşim...
 

heptasarim

Öğrenci
Katılım
28 Ağustos 2012
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Başka foruma da ekledim yazıyı. Ama dün akşamdan beri yazılan yorumlara baktım da valla gece gözüme uyku girmedi. Hatta 2 kişi küfür bile etmiş :) Sanki whatsapp'ın rakibinin oğluyum.

Yani halinden o kadar memnun ruh gibi kişi var aramızda.

En doğru yorum senin hocam. Whatsapp'sız telefon olmaz ama o kadar izin gereksiz.

Ağzımı bozmak istemiyorum o arkadaşlara karşı ancak bıdı bıdı yapan şu arkadaşlar whatsapp'ın dünyada en çok özelliğe sahip uygulama olmadığını ancak buna rağmen Android uygulamaları içinde en çok izine sahip uygulama olduğunu bilmeleri gerekir.

Benimkisi mizahi bir yazı gibiydi. Maksat sohbet, muhabbet olsun. Bırakın whatsapp'ı, Google'ı kullandığımız zaman 33 değil 330 bilgi veriyoruz haberimiz yok. :)
 

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Ya hu anlıyorum da millete yanlış bilgi verme kardeşim. Bu yazdıkların mizah falan değil. Resmen yanlış bilgi..
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
Yetki ile Bilgi farklı şeyler. Birileri hakkınızda bilgi edinebilir ve o bilgiyi kendisi için iyi ama sizin açnızdan belki kötü amaçlı kullanabilir. Yetki isteyen bir uygulamaya onay verdiğiniz an durum değişir. Cihazınızı hiç tanımadığınız birisiyle paylaşıyor olabilirsiniz. Siyasetten bir örnek vereyim, geçen aylarda Almaya Başbakanı Angela Merkel Amerikaya gidip, Obamadan kendi telefonunun dinlenmemesi için yazılı bir garanti istemiş. Ve alamamı tabii ki, sadece bir sözlü güvenceyle geri dönmüş. Acab o da mı WhatsApp kullanıyormuş ? sorusu şimdi aklıma takıldı.

Tabii CİA'nide NSA'nında çok umrunda, sizin kız arkadaşınızla ne konuştuğunuz, ama, başkaları için öyle olmayabilir.
 

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Katılım
12 Mayıs 2013
Mesajlar
11,559
Reaksiyon puanı
344
Puanları
83
Kardesim sorma Pentagon da sen konusuluyorsun :D
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sululuğun alemi yok. Efendi gibi yorum yazmasını bilin. Ortada başından sonuna kadar cia, pentagon falan filan konusu yok. Güvenlik, gizlilik, internet yasası, güvenlik yasası, büyük birader gibi konları açın okuyun ondan sonra gelin bıdı bıdı yapın.

İnsanlara araştırıp kendi bildiklerimi ekleyerek bilgi vermeye çalıştım. Bütün dünyanın dilinde bu konular. Google, Facebook, Whatsapp, Twitter... bunlar nasıl para kazanıyor sanıyorsunuz ?

Hiç bağımlısı olduğunuz internette Google gibi bir firma 1 kuruş para almadan veya whatsapp yıllık komik bir rakam alarak ücretsiz hizmet verdiğini araştırdınız mı ? Kalkıp tüm internete elveda deyip veya karbon fiberle evimizi kaplyıp dış dünyadan yalıtalım kendimizi demiyorum. Biraz saygınız olsun yazılan çizilen şeylere, emeklere.

Meşhur hikayedeki gibi hayatınızda fil görmemiş birine karanlık bir odada filin bir yanını elletip artık adam filin neresine denk gelirse fili öyle tanımlaması gibi büyük resmi görmeden gelip yorum yapıp adamın canını sıkmayın.

Kullanırsın kullanmazsın bana ne. Ben rakip firmanın oğlu değilim. Gizlilik benim için önemli, telefon rehberimdeki telefonlar benim için önemli, mail adreslerim benim için önemli... gibi. Siz kafaya takmıyorsanız gidin sabahtan akşama kadar kullanın ama buraya gelip saçma sapan yorumlar yapmayın.

Varsa bir yanlışımız konu da kilitlensin, mesajlarım da silinsin, üyeliğimiz de silinsin bir daha bir şey paylaşmayalım.

Ayıptır be.
 

heptasarim

Öğrenci
Katılım
28 Ağustos 2012
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Tüm dünyada konuşulan bir veri güvenliği / gizliliği konusunu yazdık şurada. Efendi gibi okumayı, anlamayı bilmiyorsa bazıları kalkıp forumu da konuyu da kirletmesin. Gizlilik benim için önemlidir, mail adresim benim için önemlidir, bunun gibi şeyler benim için önemlidir. Yazıda baştan aşağı cia, pentagon mentagondan bahsetmedim. Gizlilikten bahsettim, aç interneti biraz bak neler yazılıyor sonra gel burada bıdı bıdı yap.

Bağımlısı olduğun interneti hiç araştırıp düşündün mü Google, Facebook, Whatsapp veya Twitter nasıl para kazanıyor. Yıllık milyar doları bulabilecek masrafları nasıl karşılıyorlar. Kişisel bilginle ödemeyi yapıyorsun. Bu senin umuruna gelmiyorsa hassasiyetleri olan, bir şeyleri düşünen insanların yaptıklarına burnunu sokma.

Kalkıp tümden interneti iptal edelim Google veya Facebook'u kullanmayalım, fiberglassla evi komple yalıtalım demedim. İnsanların bilgisi olsun diye yazdık burada da paylaştık.

Ayıptır be. Çoluk çocuğun tavrına bak. Varsa yanlışımız silsin yönetim mesajımızı veya üyeliğimizi bizde kalkıp bir daha yazmayalım.
 

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Katılım
12 Mayıs 2013
Mesajlar
11,559
Reaksiyon puanı
344
Puanları
83
Tüm dünyada konuşulan bir veri güvenliği / gizliliği konusunu yazdık şurada. Efendi gibi okumayı, anlamayı bilmiyorsa bazıları kalkıp forumu da konuyu da kirletmesin. Gizlilik benim için önemlidir, mail adresim benim için önemlidir, bunun gibi şeyler benim için önemlidir. Yazıda baştan aşağı cia, pentagon mentagondan bahsetmedim. Gizlilikten bahsettim, aç interneti biraz bak neler yazılıyor sonra gel burada bıdı bıdı yap.

Bağımlısı olduğun interneti hiç araştırıp düşündün mü Google, Facebook, Whatsapp veya Twitter nasıl para kazanıyor. Yıllık milyar doları bulabilecek masrafları nasıl karşılıyorlar. Kişisel bilginle ödemeyi yapıyorsun. Bu senin umuruna gelmiyorsa hassasiyetleri olan, bir şeyleri düşünen insanların yaptıklarına burnunu sokma.

Kalkıp tümden interneti iptal edelim Google veya Facebook'u kullanmayalım, fiberglassla evi komple yalıtalım demedim. İnsanların bilgisi olsun diye yazdık burada da paylaştık.

Ayıptır be. Çoluk çocuğun tavrına bak. Varsa yanlışımız silsin yönetim mesajımızı veya üyeliğimizi bizde kalkıp bir daha yazmayalım.

Sakin ol sampiyon hakaret etmedigi surece isteyen istedigi şeyi yazar kaldiramiyorsan o da senin sorunun bu arada senin mantikla zaten internete giren herkes izlenebilir
 

heptasarim

Öğrenci
Katılım
28 Ağustos 2012
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Önce efendi olma nedir öğren sonra isteyen istediği gibi yazar dersin. İsteyen istediği gibi yazar demek sana lakayt ve laubali konuşma hakkını vermez. Hala bu şekilde konuşmak istiyorsan konuyu daha fazla kirletme, pm'e gel.
 

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Katılım
12 Mayıs 2013
Mesajlar
11,559
Reaksiyon puanı
344
Puanları
83
Önce efendi olma nedir öğren sonra isteyen istediği gibi yazar dersin. İsteyen istediği gibi yazar demek sana lakayt ve laubali konuşma hakkını vermez. Hala bu şekilde konuşmak istiyorsan konuyu daha fazla kirletme, pm'e gel.

Arkadasim uzatma istediğim gibi konusurum daha fazla tartismiycam
 

heptasarim

Öğrenci
Katılım
28 Ağustos 2012
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Uzatma dedik ben nasil davrancagimi bilirim konuyu acip durma

Arkadaşım seninle mi uğraşıcam sabaha kadar, tartışmak istemiyorsan çek git o halde, niye çemkirmeye devam ediyorsun. Konuyu kirleten sensin. Elim kadar yaşın var, daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Hadi güle güle.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
anlayamazsınız...(biri yazacaktı kusura bakmayın :) )

iyice paranoyaklaşmışsınız. bütün arkadaşlarımda var, hepsiyle de whatsapp aracılığıyla görüşüyoruz. grup konuşmaları var. bu tip şeyleri eleştiren kesim facebooku da kullanmayın diyor. ne yapalım tele-konferans mı açalım? konuşma zaten çok ücretli bir şey, hadi o olsun da sms e gidecek masrafın hepsinden kurtarıyor whatsapp ki sms yanında mms işlevi de görüyor.
 

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
İlla bana bütün maddeleri açıklatacaksınız. Ama ben yine sadece bir maddeyi açıklayayım.
6. Madde "Hassas Konum izni"

Bu iznin istenme sebebi, siz konuştuğunuz kişiye konumunuzu bildirmeniz için gerekli olmasıdır. Yani:
amematud.jpg

Bu fonksiyonu kullanmak için program sizden bu izni almak zorundadır. Aksi halde karşı tarafa konum bilginizi hassas bir şekilde aktaramaz.

Sizin konum bilgileriniz sadece whatsapp tarafından alınmıyor..! Hava durumu, kamera, facebook, twitter, google earth vs gibi uygulamaların hepsi konum bilginizi istiyor. Bunun önüne geçmek için ise:
apuresym.jpg

Bu ayarların tümünü kapatırsanız WHATSAPP DAHİL, hiçbir uygulama konumunuza erişemez.. Orada özellikle wifi veya mobil ağ üzerinden konum bilgisini kapatma ayarı da konulmuştur bu yüzden..

Eğer bunları kapatırsanız "whatsapp'ta konum paylaşma" özelliğini kullanamazsınız..

Önemli not: Whatsapp hiçbir izni keyfi kullanmak için istemez, sadece size maksimum hizmet verebilmek için ister. Ve bu izinleri kendi kendine kullanmaz, SADECE SİZ İSTEYİNCE KULLANIR..! Çünkü whatsapp kötü amaçlı bir yazılım değildir..
 

heptasarim

Öğrenci
Katılım
28 Ağustos 2012
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Konu kapanmıştır. Yeter artık kurcalamayın yoksa kırıcı konuşmalar başlayacak.

İyi forumlar.
 

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Sebep? Yazdıklarınızın doğrusunu ortaya çıkarıyoruz diye mi? Az önce üsluptan bahsediyordunuz?
 

Tükenir Kalem

Doçent
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
767
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
İki tarafında haklı olduğu yerler var.Şimdi bu uygulama bu bilgileri şu an kullanıyor olabilir,sonra kullanacak olabilir,hiç kullanmayacak olabilir.Bu uygulama kötü amaçlı değil,kötü amaçlılar bu uygulamanın merkezine erişip bilgileri kullanacak olabilir.Tartışacak birşey yok,insanın olduğu yerde kesinlik yoktur.Herşey olabilir :D
 
Üst