Herkes iyi niyetli değil. Tedbirli olmak suç mu... Bence asıl siz "kim ne yapsın" paranoyasına(!) tutumuşsunuz...
Sululuğun alemi yok. Efendi gibi yorum yazmasını bilin. Ortada başından sonuna kadar cia, pentagon falan filan konusu yok. Güvenlik, gizlilik, internet yasası, güvenlik yasası, büyük birader gibi konları açın okuyun ondan sonra gelin bıdı bıdı yapın.
İnsanlara araştırıp kendi bildiklerimi ekleyerek bilgi vermeye çalıştım. Bütün dünyanın dilinde bu konular. Google, Facebook, Whatsapp, Twitter... bunlar nasıl para kazanıyor sanıyorsunuz ?
Hiç bağımlısı olduğunuz internette Google gibi bir firma 1 kuruş para almadan veya whatsapp yıllık komik bir rakam alarak ücretsiz hizmet verdiğini araştırdınız mı ? Kalkıp tüm internete elveda deyip veya karbon fiberle evimizi kaplyıp dış dünyadan yalıtalım kendimizi demiyorum. Biraz saygınız olsun yazılan çizilen şeylere, emeklere.
Meşhur hikayedeki gibi hayatınızda fil görmemiş birine karanlık bir odada filin bir yanını elletip artık adam filin neresine denk gelirse fili öyle tanımlaması gibi büyük resmi görmeden gelip yorum yapıp adamın canını sıkmayın.
Kullanırsın kullanmazsın bana ne. Ben rakip firmanın oğlu değilim. Gizlilik benim için önemli, telefon rehberimdeki telefonlar benim için önemli, mail adreslerim benim için önemli... gibi. Siz kafaya takmıyorsanız gidin sabahtan akşama kadar kullanın ama buraya gelip saçma sapan yorumlar yapmayın.
Varsa bir yanlışımız konu da kilitlensin, mesajlarım da silinsin, üyeliğimiz de silinsin bir daha bir şey paylaşmayalım.
Ayıptır be.