Webmaster olmak istiyorum

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaşlar ben daha önceden neden bilgisayara bağlı olduğumu anlatmıştım forumun takipçileri biliyordur ben şu an 17 yaşındayım ama ileride kendime bakmam gerekecek bunun için de para kazanmam lazım ben webmaster olmak istiyorum nerden neyle başlamam gerekiyor internetten bu işler öğrenilir mi bana yardımcı olursanız belki de geleceğin büyük webmasterlerinden birine olmuş olursunuz cevaplarınızı bekliyorum:rolleyes:

roy_mclean

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aslında netten öğrenmek istersen çoğu şey sana bağlı.canlı olarak sorabileğin bir kişi yok.yazacaksın cevabını bekleyeceksin.

sağlam bir firmada bu eğitimi alsan belki daha iyi olur diye düşünüyorum fakat yanlış anlama oraya gidince bu işi kesin olarak öğreneceksin diye bir şey yok...yine her şey sana bağlı.

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Hiç bulaşma dicem , ama beni dinlemicen.

Php , css , javascript , html falan bu kodlama dillerini silip süpür.

Parasız kalmazsın ;)

CieM

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ßiz boşuna mı okuLunu okuyoz koLay deqiL.. xD

Reaksiyon puanı
189

emin ol okulda gördüğün hiçbir şey. Gerçek hayatta kazanacağın deneyim ile aşırı hızlı öğrenilen bir şey kodlama. Okuldaki teorik şeyler buna yetersiz maalesef...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
öncelikle bolca merak gerekli. meraksız yürümüyor. eğitim konusunu internetden edinebilirsin. devlet okullarında öğretmenlerde kaynaklarını internetten ediniyorlar zaten. eğer meraklıysan çaba gösterip öğrenebilirsin.

başlangıç olarak html ve css'i öğrenip sonra asp yada php'yi öğrenebilirsin. ardından proje geliştirmeye başlarsın.

ne yazıkki okulda öğretilen yetersiz kalıyor. bu sebepten meraklı olmanız ve bolca araştırmanız gerekli.

Ferrycan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Html ve Css ile başla. Yanına birazda Photoshop ekle. Gerisi zaten gelir :) Bir webmaster tavsiyesi :)

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
aklım olsa ilkokuldan sonra liseyi okumaz direk kodlama öğrenmeye başlardım :D

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17

Aman güzel kardeşim sakın biz, okullulların düştüğü o hataya düşme..
Ona bakarsan bizde okulunu okuyoruz ama TECRÜBE bambaşka bir kavram..
Göz ardı etmemeni tavsiye ederim.

Öneriler doğru...Bu iş tamamen Eğitim ( Kendi kendini eğitmek de dahil ) ve Uygulama Tecrübelerine bakar. Bol bol pratik yapmak gerekiyor.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Okul okuyorsun, sanırım ana sınıfındasın hala. :)
:D:D

Koşmaya başlamadan önce yürümeyi öğrenmelisin html ile başla php ile devam et sonrası sana kalmış çok sabırlı olman lazım. Eğitimini almakda her zaman iyidir.

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bişey demiyorum sen ol kardeşim sende ol. Biz boşuna 4 yıl okumuşuz. Her ne kadar şu anda profosyonel işler yapsakta. Hukuk var Mühendislik var nedir bu milletin web master olma isteği. işine gelmeyen web master oluyo. Ne diyim. bizim emeğimize yazık. 4 sene.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Arkadaşlar ortamı neden geriyorsunuz?

Türkiye'deki en büyük sorunlardan birisi budur, birisi bir işi yapıyorsa başkasının o işi yapmasını istemez, tekerine çomak sokmak olarak algılar, gücü yettiğince engeller ve kendisi o işi yapan kişi olarak kalır. Sonuç nedir? TEKEL...

Aynı işi yapan kişilerin artması, rekabetin dolayısyla da KALİTE'nin artması demektir. Yani başkası da aynı işi yapıyorsa onu engellemek değil, müşterinin onu değil de seni seçmesi için NEDENler oluşturmalısın.

işine gelmeyen web master oluyo
Bu sözde sanırım iş bulamayan webmaster oluyor demek istedin.
Ben öyle düşünmüyorum.

Ne web tasarımı, ne de programlama dersi aldım ama şu anda büyük bir üniversitede web tasarım ve programlama derslerine giriyorum.

Başkalarından endişe duymak yerine kendinize güvenin ve daha iyisini yapmaya çalışın...

SAYGIYLA...

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bişey demiyorum sen ol kardeşim sende ol. Biz boşuna 4 yıl okumuşuz. Her ne kadar şu anda profosyonel işler yapsakta. Hukuk var Mühendislik var nedir bu milletin web master olma isteği. işine gelmeyen web master oluyo. Ne diyim. bizim emeğimize yazık. 4 sene.

Bazı şeyleri önceden kestirmek lazım.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar ortamı neden geriyorsunuz?

Türkiye'deki en büyük sorunlardan birisi budur, birisi bir işi yapıyorsa başkasının o işi yapmasını istemez, tekerine çomak sokmak olarak algılar, gücü yettiğince engeller ve kendisi o işi yapan kişi olarak kalır. Sonuç nedir? TEKEL...

Aynı işi yapan kişilerin artması, rekabetin dolayısyla da KALİTE'nin artması demektir. Yani başkası da aynı işi yapıyorsa onu engellemek değil, müşterinin onu değil de seni seçmesi için NEDENler oluşturmalısın.

Bu sözde sanırım iş bulamayan webmaster oluyor demek istedin.
Ben öyle düşünmüyorum.

Ne web tasarımı, ne de programlama dersi aldım ama şu anda büyük bir üniversitede web tasarım ve programlama derslerine giriyorum.

Başkalarından endişe duymak yerine kendinize güvenin ve daha iyisini yapmaya çalışın...

SAYGIYLA...

yurt dışı çalışmalarınıda söyleyebilirsin. tebrikler kaberdey

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
yurt dışı çalışmalarınıda söyleyebilirsin. tebrikler kaberdey

Teşekkür ederim:thumbup1:
Sadece örnek vermek istedim.
Yaşanan örnekler, nasihatlardan daha etkili olabilir

"Bir musibet bin nasihattan iyidir"

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Tekelcilik değil benim isteğim ayrıca ortamı germeye niyetimde yok ben yapma desemde kafasına koymussa yapar. iyi yapar kötü yapar beni ilgilendirmez kötü yapar rezil olur iyi yapar kral olur. Türkiyede nedense okuduğu şey üzerine değil başka işler üzerine yöneliyor. Sonra işssizlık sonra ara eleman açığı çıkıyor. Sonrada deniliyorki bu ülkede neden işsizlik var. Böyle olucağını bilseydim başka konularda yoğunlaşırdım. Hukuk, Mimarlık vs.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27

Birol Bektaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir çok yorum yapılmış ama pek de yol gösterici olunabildiğini düşünmüyorum. Genç dostum eğer çevrende bu konuda sana yol gösterebilecek kimse yoksa internet kaynaklarını araştırmalısın. Ancak bu kaynakların birçoğu dağınık ve düzensiz olabilir. Seçici olmalısın. Yinede üniversitelerin ilgili bölümlerinden birine girmen senin için en doğrusu olur. Orada hocaların sistemli bir şekilde bu işi sana öğretirler. Ama okul bu işin başlangıç kısmıdır. Teoride bilmek yapmak demek değildir. Bu işi de yapa yapa öğreneceksin...

serious

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eğer gerçek bi kariyer düşünüyorsan bu konuda ikisi de gerekli. Kimse sadece tecrübe, sadece diploma demesin. İkisi de olmazsa olmaz artık.
Ayrıca başlangıcı internetten yapacaksan gerçekten çok seçici olmalısın. Eğer hiç bir fikrinin olmadığını da hesaba katarsan saatlerin geçer ne olduğunu anlamazsın pc başında. Etrafında tanıdığın bir webmaster veya bununla ilgilenen ve para kazanan var ki örnek almışsın :):) Ondan yardım isteyebilirsin mesela başlangıç olarak. Sonra da imkanların ölçüsünde bu işin ciddi eğitimini veren bi yer tercih edebilirsin. kolay gelsin:)