Webhosting olmazsa ne olur ki be abi ?

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
sevgili arkadaslarim saygi deger buyuklerim , evvela cehaletimi bagislayin diye konuya giriyorum sorum su ola ki ;

1- kendime ait bir websitesi kurmak istiyorum ama once haliyle bir domain name almam gerekiyor farkindayim , sonra bu siteye kendi calismalarimi yuklemeyi planliyorum haliyle basta php,html,java olmak uzere bir cok degisik formatlar olacaktir icinde asp cart curt haric tabii ki, ee bunun icin de bir ocntrol panelimin olmasi da lazim, onun icin varsa bir site onerin domain name olayini ordan halledeyim mumkunse turkiyem den bir site olmasin zaten yurt disinda yasiyorum....
2- haliyle webhosting olayi da olmasi lazim galiba ve ben bu noktayi anlamadim simdi webhosting olayina girmeden sadece domain name alsam nelerden yararlanamayacagim? kaldi ki ben sitemin sql islemlerini, mail adresleri dagitimlari dahil herseyini kendim yapmak istiyorum , galiba bu durumda webhosting sart oluyor (mu ?).

bildiginiz iyi bir site varsa hem domain hem webhosting islemleri icin rica ediyorum , yoksa tabii ki ben de google kullanabiliyorum..:helpsmilie:

MCD-qT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Web hosting ve domain name birer bütündür. 2 GB Alan 50 GB trafik sınırsız özellik + 1 domain name 40 Dolar'a veriyorum. Amerika lokasyonlu. Uygunsa yaz bana mcdvcglu @ gmail.com (boşlukları sil)

Ayrıca Joomla, Wordpress, vBulletin tarzı sistemlere uyumludur ve benden sürekli yardım alabilirsin.

globy7

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Web hosting ve domain name birer bütündür. 2 GB Alan 50 GB trafik sınırsız özellik + 1 domain name 40 Dolar'a veriyorum. Amerika lokasyonlu. Uygunsa yaz bana mcdvcglu @ gmail.com (boşlukları sil)

Ayrıca Joomla, Wordpress, vBulletin tarzı sistemlere uyumludur ve benden sürekli yardım alabilirsin.
şirket ismi alabilirmiyim acaba ?

konuyu açan arkadaşa not: kurumsallığı olan bir şirketten almanı öneririm daha önceden bu tarz bi arkadaştan aldığım domainimi şuan uzatamıyorum düşmesini bekliyorum tekrar almak için :hammer:

siriusian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım eğer bi web sitesi kurmak istiyosan php çalıştırcam ve mysql veritabanım olsun diyosan bir web domain almak zorundasın yada kendi bilgisayarını internete açmak zorundasın sadece domain name yeterli olmaz.Yani eğer kendi bilgisayarını web e açmıyacaksan ocontrol panelin olacaktır çünkü genelde eğer iyi bir yerden domain alıyosan sana plesk v.b. panel sağlıyacaklardır.Yurt dışındayım demişsin kendi bulunduğun bi yerde web hosting ararsan daha iyi olur veya forum sitelerini biraz araştır kendine uygun bişeyler bulabilirsin..

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Tek domain alsan hiç bi işe yaramaz.. hostingde alacaksınki yaptığın siteyi içine atacan :P
Yoksa nere yüklücen dosyaları ..

oguzkahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Domain:Sitene girilebilmesi için gereken adres(.com,net,org)
Host:Sitenin Harddiski ;)

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://www.byethost.com bu adres ücretli ücretsiz hosting+domain vermektedir..
ücretsiz(free) hosting de php+mysql+html+ftp+vista panel yani full içerikli işine mutlaka yarar... girip deneyebilirsin...

kolay gelsin

ProJest

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar yıllar önce ilk domain adresimi turkticaret.net ten aldım. Zamanla çok pişman oldum. Çünkü; hostingi başka siteden alacaksan ayrıca para istiyorlar. Hostingde de sınırsız alan adı verdiklerini söylüyorlar ama bant genişliği çok az, bundan bahsetmiyorlar. Hosting almaya kriweb le başladım. Daha sonra çok pahalı olduğunu anladım. Çok kaliteli hizmet veriyorlar ama çok pahalı hizmet satıyorlar. Şu anda 5 yıllık bir tecrübem var diyebilirim. Domain konusunda; Natro, ihs, vit.com.tr, com.tr veya gen.tr için nic.tr adreslerini tavsiye ederim. Hosting konusunda; Bende vit.com.tr nin linux bayi paketim mevcut. Çok memnunum. Ayrıca, natro, ihs, sadecehosting, doruk.net.tr de kaliteli firmalardır. Bu konuda referans olarak Geçtiğimiz ayın en iyi web hosting firmaları - Hostbul.net adresine bakabilirsin. iyi çalışmalar. :) Muhabbetle...