Web Tasarımla İlgili Bir Yazılım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan c0lin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

c0lin

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Acaba Webtasarımla İlgili Bİr Yazılım Önerebilirmisiniz artık bir şeyle ogrenmemim zamanı geldi diye düşünüyorum ^^

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
Tasarım olarak Photoshop/Fireworks kullan.. siteyide Dreamweaver'da oluştur..

c0lin

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Dreamweaver Sürüm felan önerin :)

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
Freworks, Dreamweaver 8 veya CS3 kullan.. Photoshop CS2 yeterlidir.. ;)

c0lin

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Önerileriniz Dikkate Alımcam SAolun :)

c0lin

Profesör
Reaksiyon puanı
5
RadoN dedi ki:
niye webtasarım ?.. :)

neden mi çünkü sevdim bizim iş yeirnde abi yapıyordu bende dedim gelipte anca msn başına geçiyorus bi şey ogrendigimiz yok en iyisi bir yerden başlamak dedim ve web tasarımı tercih etttim radon :)

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
eywallah teşekkürler yanıtlaman için..
şunun için sordum ; bu işi profesyonel olarak mı ? hobi olarak mı ? yapacaksın.. malûm ortalık webmaster(!) kaynıyo.. en basitinden 6-7 yaşındaki çcuk forum kurabliyo.. hazır sistemler var, kitaplar var artık her hekes webtasarımı kolayca öğrenebilir.. ancak bu işte profesyonel olmak gerekir.. müşterinin isteklerini yerine getirmek gerekir.. yetmediği yerde kodlama yaparak geliştirici olmak gerekir..
işte bunlar olmadıktan sonra o çakma wbmaster durumuna düşmek kötü oluyo ..

Reaksiyon puanı
189
RadoN dedi ki:
şunun için sordum ; bu işi profesyonel olarak mı ? hobi olarak mı ? yapacaksın.. malûm ortalık webmaster(!) kaynıyo.. en basitinden 6-7 yaşındaki çcuk forum kurabliyo.. hazır sistemler var, kitaplar var artık her hekes webtasarımı kolayca öğrenebilir.. ancak bu işte profesyonel olmak gerekir.. müşterinin isteklerini yerine getirmek gerekir.. yetmediği yerde kodlama yaparak geliştirici olmak gerekir..

aynen katılıyorum kodlama bilmek çok önemli

bu arada program için Adobe CS3 Master Collection kullan fazla fazla işini görür...

oztechin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kodlama yapıcam diyorsan ASP.NET seni bekliyor bak Bill amcan çağırıyor ;D

c0lin

Profesör
Reaksiyon puanı
5
RadoN dedi ki:

Aynen artık önünnegelen forum sitesi kuruyor :)

Reaksiyon puanı
189
oztechin dedi ki:
Kodlama yapıcam diyorsan ASP.NET seni bekliyor bak Bill amcan çağırıyor ;D

asp güzel fakat sorunlu. neden derseniz asp çok fazla taşınabilir bir şey değil. yok dll ler kayıt olmadı. yok sunucuda permission problemi çıktı falan kastırıo biraz. ayrıca asp de yapmak istenilen bazı şeylere birkaç dll gerekiyo fakat php bu konuda daha esnek kolay taşınabilir sorunsuz ve çok fazla özellik barındırdığı için ek hiç bir şeye ihtiyaç olmuyor.

bence kişisel fikrim PHP...

mTanriverdi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Frontpage'de var :) kolay kullanım html için çok işe yarıyor

TeArS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Fireworks/Dreamweaver ;)

sadece Tasarım diyorsan. tabi

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
WEB PAGE MAKER kullanmanı öneririm :) siteyi kod bilmeden yapabiliyorsun :)

ErkanPur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bence tasarım için Fireworks 8 ve Dreamweaver 8 kodlama için ASP.NET yeter B)

ErkanPur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
RadoN dedi ki:

bencede her işin olduğu gibi web masterkığında okulunu okumak lazım
kendimi övmek gibi olmasın ben şuan okulunu okumaktayım:D

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
hangi dil üzerinde çalışıyosunuz ?.. asp, php ..

c0lin

Profesör
Reaksiyon puanı
5
banamı diyon bana diyosan daha kara vereedim yaa :)

yaa bide cs3 nasıl indircaz kandi sitewsinde yaa tek link olaraktan

Özgür Hoca

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer iyi bir web master olmak istiyorsan ilk bilmen gereken HTML dili. Bu oldukça basit bir döküman biçimlendirme dili. Şu an kullanımda olan son versiyonu 4.01. HTML ile web sayfası hazırlamayı anlatan binlerce site mevcut. Google ile ufak bir arama yaparak bulabilirsin.

HTML kodlarını kullanırak web sayfası hazırlarken kullanmak için PSPad (ücretsiz) veya Alleycode (ücretsiz) editörlerini öneririm.

HTML ile web sayfası oluşturmak aslında hamallık olarak görülebilir. Ancak bu dili iyi öğrenmen ilk başlarda gerekli.

HTML'ye hakim olduktan sonra WYSIWYG (what you see is what you get - ne görürsen onu alırsın) tarzı editörle web sitesi tasarlayabilirsin. Dreamweaver (lisanslı) veya MS Frontpage (lisanslı) editörlerini önerebilirim.

Görsel editörler html editörlerine göre oldukça hızlıdırlar fakat sayfa içeriği kabardığında kafaları karışabilir. Böyle durumlarda ancak html kodlarına müdahale ederek sayfanı düzeltebilirsin.

Buraya kadar sadece statik web sayfası tasarımı vardı. Bundan sonraki aşama programlama dilllerinin olaya dahil olmasıyla etkileşimli web siteleri tasarlamak.

Web sitelerinde iki temel tür programlama kullanabiliriz: İstemci tabanlı ve sunucu tabanlı. İstemci tabanlı programlama dillerine Javascript ve Java'yı örnek olarak verebiliriz. Hiç olmazsa hazır Javascript kodlarını internetten bulup sayfana yerleştirecek kadar javascript bilmende fayda var. Örneğin tarih-saat uygulamaları gibi...

Sunucu tabanlı programlama dilleri ise işin daha ileri boyutu. Tercihin ASP veya PHP'den yana olabilir. ASP çalıştırılmak için Microsoft sunucu makinelerine ihtiyaç duyar. PHP ise Linux veya Windows üzerinde çalışabilir. Artık birini seçip kodlarını iyice öğrenmen lazım.

Gerçek bir webmaster olmak için oldukça zahmetli ve çetrefilli yollardan geçeceksin. Diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi piyasada bir sürü çakma webmaster var. Adam 50 YTL'ye web sitesi tasarlıyor. Ama sadece IE'de çalışıyor diğer tarayıcıda doğru düzgün görüntülenmiyor. Neyse...

Sana kolaylıklar diliyorum. ;)

bekirbarut1986

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence bunu iş,para,pul veya sadece öyle görünmek için değil birşeyler başarmak yeni projeler geliştirmek yapılmalıdır.Eğer gerçekten istiyorsan geriye kalan azimle çalışmak.Bazen sıkıcı gelebilir ama bu içinde varsa eminim bu engelin de hakkından gelebilirsin.
Son söz olarak bunu hayatının anlamı gibi görmeyi dene.
Başarılar.........

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
screenshot.jpg

WYSIWYG Web Builder 6.5 (3.26 MB)

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Php 5 öğren. Asp.net te çok sıkıntı çekersin. Türkçe kaynak ve hazır kodlar bulmak php ye göre daha zor. PHP ile başla derim... Piyasadaki en iyi portal ve forumlar hep php de.

ShiftDelete' in alttapısıda php den oluşuyor.

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Kod öğrenmek istiyorsan HTML ile başlaman şiddetle tavsiye olunur diğer dillere göre daha kolay. Zaten HTML, web sitelerinde kullanılan en temel dildir. sonra CSS öğrenebilirsin sonra ne öğreneceğine kendin karar verirsin. Eğer kod bilmeden site yapmak istiyorsan en basitinden Front Page ama kod öğrenmek istersen biraz sitelerin kaynak kodlarını kurcala. Kod yazmak için en basit araç Not Defteri.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Gerçekten öğrenmek istiyorsan, zamanı geldiğinde gururla ben biliyorum demek istiyosan; not defteri ve benzeri programlar kullanmalısın. Çizim ile değil her şeyi kodlar ile yapmalısın. Çok yararı olacaktır.

Windows kullanıyorsan gelişmiş bir not defteri yazılımı olan notepad++ yazılımını öneririm. Zamanında a kullanmadım.

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Anlamıyorum biz boşuna mı okuyoruz ?

Önüne gelen Web Tasarım & Programlama diyor. Herkes kendi işini yapsın. Biz kaç yılımızı verip okuyoruz öğreniyoruz. Gelen geçen web tasarımcı oluyor. Herkes kolay gelen işi yapıyor kendi okuduğu işi yapmıyorki. Sonrada işssizlik meydana geliyor. Söz meclisten dışarı. Madem okumayıp öğrenmek istiyon. w3school diye bir site var ordan örnekli olarak öğrenebilirsin. Tasarım yapmak istiyosan Photoshop kullan. Asp yazıcaksan Visual Studio. Php yazcaksanda dreamweaver kullan. Kolay gelsin...

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Anlamıyorum biz boşuna mı okuyoruz ?

Önüne gelen Web Tasarım & Programlama diyor. Herkes kendi işini yapsın. Biz kaç yılımızı verip okuyoruz öğreniyoruz. Gelen geçen web tasarımcı oluyor. Herkes kolay gelen işi yapıyor kendi okuduğu işi yapmıyorki. Sonrada işssizlik meydana geliyor. Söz meclisten dışarı. Madem okumayıp öğrenmek istiyon. w3school diye bir site var ordan örnekli olarak öğrenebilirsin. Tasarım yapmak istiyosan Photoshop kullan. Asp yazıcaksan Visual Studio. Php yazcaksanda dreamweaver kullan. Kolay gelsin...

Burda önemli olan işi iyi yapmaktır okumş okumamış olmak değil. Adam okumadan kendini iyi geliştirirse okuyanlardan daha iyi iş yapabilir.