Web Tasarım ve Müşteri İlişkileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Web tasarımcısı nasıl olmalıdır, Ne yapmalıdır şimdi bu konulara değinelim...

1- İyi bir web tasarımcısı olmak için Frontpage'le 2 buton yapmak yetmez. Kaliteli bir web sitesi için Dreamweaver, Photoshop ve Flash tavsiye ederim.Bu programları bilmedikten sonra ziyaretçiye hitap edemezsiniz.

2- Eğer kendi işini kuracaksan, yani ticari bir amac olarak görüyorsan bu işi, asp veya php gibi bir kodlama diline ileri derecede sahip olmalısın. 100 terim HTML ile bu iş yürümez.

3- Eğer müşterine web sitesi yapcaksan sorun yaşamayacak yerlerden hosting ve domain alacaksın. 1 ay sonra seni arayıp vay efendim sitem kapandı demiyecek.

4- Müşterine işini sağlam yapmak için, kodlama derecenin iyi olması lazım. Eğer normal ise müşteriye siteyi yazmaya kalkışma, hazır portal kullan.

5- Müşteri ile sürekli irtibat halinde olmalısın, günün sadece 1 saatinde online olmayacaksın. Boyle yaparsan o müşteri sana sadece 1 kez site yaptırır.

6- Evinde internetin yoksa bence bu işlerle uğraşma, çünkü çok masraf edersin.

7- Elinden geldiğince site yazmak yerine hazır portal kullan ve temalarına, eklentilerine ve portalına hakim ol. Bir sorunçıktığı zaman hesap vermen kolay olsun.

8- Eğer müşterin hostunu sana aldırdıysa, evinde serverın olsun. Başkalarıyla sorun yaşama.

9- Müşteri kazanmak için reklam ver, bunlar sayesinde adın duyulur. Onları karşılayan etkileyici bir site yap.

10- Mümkün olduğunca referans bulmaya çalış bu sana müşterinin güvenini artırır.

Kaynak

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
7- Elinden geldiğince site yazmak yerine hazır portal kullan ve temalarına, eklentilerine ve portalına hakim ol. Bir sorunçıktığı zaman hesap vermen kolay olsun.
6- Müşterine işini sağlam yapmak için, kodlama derecenin iyi olması lazım. Eğer normal ise müşteriye siteyi yazmaya kalkışma, hazır portal kullan.

Bunlara katılmıyorum bunlar dışındakiler bence doğrudur. Fakat web tasarımla uğraşıyorsan kod yazmayı bilecek ve hazır portallardan kaçınacaksın...Herşeyin özgün olanı değerlidir.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bunlara katılmıyorum bunlar dışındakiler bence doğrudur. Fakat web tasarımla uğraşıyorsan kod yazmayı bilecek ve hazır portallardan kaçınacaksın...Herşeyin özgün olanı değerlidir.

Bilmeyenler için ilerde sorun olmaması için Abi Bunlar :)
Hazır bişeyler kullansın ki hani sorunlarını da o portalları daha önceden kullanmış kişilerden yardım alarak halledebilsin ve müşteriye rezil olmasın diye yani :donatello:

Reaksiyon puanı
189
8- Eğer müşterin hostunu sana aldırdıysa, evinde serverın olsun. Başkalarıyla sorun yaşama.

türkiye gibi bir yerde bu maddeye uymak biraz zor. astarı yüzünden pahalı çıkar...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
eheh biraz intihara iter olmuş bu yazı özelliklie 7 ve 6. maddeler
mesela wordpress kullandın kullandığın verisyonda açık bulundu siteyi hacklemek isteyen wordpress hack diye arattığında güzel güzel hackliyecek.

ayrıca webmaster ve müşteri ilişkileri konusundaki bir yazıda neden 2 kere hazır kullan şeklinde bir emir cümlesi var onu hiç anlıyamadım.

bence müşteri çok geniş bir kavram 1001 türlü(şimdilik keşvedilen bu kadar) insan var bazısı hız ister bazısı kalite bazısıda herşeyi fakat değişmiyecek bir gerçek var ki ilk aşamada müşteriye iyi bir demo sunmak birçok yükü hafifletir güven arttırır

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11
En Önemlisi Müşteri Ne İsterse "Yapabilirim" Diyecek Seviyede Olman.. Tabi Gerçekten Bu İşten Geçinmek İstiyorsan

Neuro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

olan madde şu şekilde olursa daha doğru olur.

8- Eğer müşterin hostunu sana aldırdıysa, Ucuza kapatıcam diye güvenilir olmayan yerlerden alma yoksa host aldığın yer çekip giderse müşterine rezil olursun . Hele hele yıllık 10 lira olan hostlardan uzak dur :)

Not: Yazıda emir kipi kullanıldığı içim emir kipi kullandım.Maksat ahenk bozulmasın.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
En Önemlisi Müşteri Ne İsterse "Yapabilirim" Diyecek Seviyede Olman.. Tabi Gerçekten Bu İşten Geçinmek İstiyorsan

bu kriz ortamında bunu dediğin halde bile istediğin miktara iş bağlayamıyorsun.
öte yandan ödemeler gecikiyor istekler artıyor vb.

bence en önemlisi nabza göre şerbet vermek bunun içinde insanları tanımak gerekli zaten pazarlık aşamasında konuşmasından tavırlarından kendini ele vericektir.

tecrübelerime dayanarak(çok iddalı girdim cümleye hayırlısı) kolay beğenen ve elibol müşteri iyidir fakat böyle bir müşteri henüz görmedim genelde zor beğenen - elibol yada kolay beğenen - cimri tipinde oluyorlar.

ağırlıklı olarak müşterinin webci arkadaşı çıldırtma eğilimde olması sebebiyle daha pazarlık aşamasında en ufak ayrıntıya kadar konuşulmasında fayda var.

mekanrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu maddeler az bile..

Türkiye de ttnet altyapısıyla bunu yapmak çok zor. Bunun yerine kaliteli, güvenilir bir firmadan sunucu kiralayın ya da kendi sunucunuz için barındırma hizmeti alın.

Söylediğiniz şeyleri anlamıyorsa sağlığınız için (hangi internet tarayıcısını kullanıyorsunuz? sorusuna XP cevabı veren bir müşteri için) kendinizi hiç yormayın ve bir daha konuşmamak üzere irtibatı koparın :)

Bu işin çocuk oyuncağı olmadığını bilen müşteri olması gerekiyor. Yoksa aşağıdaki diyalogla karşılaşmanız mümkün. (ben karşılaştım)
+ Emlak sitesi yaptırmak istiyorum maliyeti ne olur?
- 300TL'ye yapabilirim.
+ Siz siteyi kaç günde yapacaksınız da bu kadar fazla para istiyorsunuz
- 1 haftada yapabilirim.
+ 1 hafta uğraşacaksınız, 100TL'ye yapacaksanız yapın.
- Size iyi çalışmalar, bu fiyata yapacak birini bulursanız hiç beklemeden yaptırınız.

:pinch:

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
bu konu hakkında tek altın kural vardır :) anlamayan adama müşteriye iş yapmayacan

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
Bu maddeler az bile..

Türkiye de ttnet altyapısıyla bunu yapmak çok zor. Bunun yerine kaliteli, güvenilir bir firmadan sunucu kiralayın ya da kendi sunucunuz için barındırma hizmeti alın.

Söylediğiniz şeyleri anlamıyorsa sağlığınız için (hangi internet tarayıcısını kullanıyorsunuz? sorusuna XP cevabı veren bir müşteri için) kendinizi hiç yormayın ve bir daha konuşmamak üzere irtibatı koparın :)

Bu işin çocuk oyuncağı olmadığını bilen müşteri olması gerekiyor. Yoksa aşağıdaki diyalogla karşılaşmanız mümkün. (ben karşılaştım)
- 300TL'ye yapabilirim.
- 1 haftada yapabilirim.
- Size iyi çalışmalar, bu fiyata yapacak birini bulursanız hiç beklemeden yaptırınız.

sen 300 tl ye emlak sitesimi yapıyorsan seninlede muhattap olmamak lazım :razz:

mekanrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen 300 tl ye emlak sitesimi yapıyorsan seninlede muhattap olmamak lazım :razz:

Bu krizde orta gelirli bir emlakçıya 500tl/750tl fiyat vermek sence ne kadar doğru olur? Sonuçta bu emlak sitesi çok abartılı özelliklere sahip bir şey değil. Bu minimum fiyatı istenilen özelliklere göre fiyatı yükselir.

Neyse konu "web tasarım ve müşteri ilişkileri" konuyu kişiselleştirmeyelim;)

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
:razz: yinede 300 çok ucuz bir emlakcı kiraya verdiği bir daireden iki katını kazanırken 300 liraya web sitesi yaptırması dengesiz bir durum gerçekten ihtiyacı varsa 1000 ytl verir çok iyi birşeye ihtiyacı varsa 2500 ytl verir sitesini eline alır ( sunucu domain yan masraflar hariç )

meksus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu maddeler az bile..

- 300TL'ye yapabilirim.
- 1 haftada yapabilirim.

birde neden müşteri bana gelmiyor daha ucuza başka yere yaptırıyor kazanamıyorum diye yırtınıyorsunuz 300 TL'ye emlak sistemimi olur, olur da nasıl olur editlememi yoksa marezmi ?
sırf müşteri kapmak için piyasayı düşürüyorsunuz ondan sonra sizlerin bu tutumundan dolayı piyasa da kriz çıkıyor ve müşteri kazanıyor.300 tl ye bırak emlak sistemini en 250 tl onun tasarımı olur.:cursing::cursing: