Web Sitesi Kurmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan knightx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Merhaba arkadaşlar
ben bi websitesi açmayı düşünüyorum ve içinde forumda olacak bununla ilgili size bazı sorular soracağım
1)Ücretsiz forum açılırmı açılırsa sonradan bi sorun çıkarmı bunu neden sordum çünkü normal bi forum pahalı bizdede o kadar kaynak yok zaten işimiz tutarsa lisans falan alırız...
2)Sitenin ana sayfası için tasarım yapabileceğimiz programlar nelerdir ama kodsuz olacak direk tasarım yapabileceğimiz bir program varmı
3)Önereceğiniz host ve domain firmaları nelerdir

Not :site tasarımını ben yaparım diyen arkadaş varsa anasayfa forum falan
ister ücretsiz ister paralı onada yaptırabilirz olur ya belki hayrına yapar :D:D tabi makul bi fiyata.....
şimdiden teşekkürler....

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ücretsiz forum kuracaksan SMF Forumu tavsiye ederim.vbulletin hepsinden iyidir ama Vbullettin lisans almak zorundasın oda biraz pahalı seni aşar o yüzden smf forum ücretsiz ve diğerlerine göre ideal hem güvenlik hem seo açısından

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Site kurmaya karar verdiysen yapacağın şeyleri sırasıyla yazıyorum.

1.Bu en önemlisi ne sitesi yapacağına karar ver. Forum mu kurmak istiyorsun? Yoksa Blog mu yazacaksın? Ya da bi portal mı? vs.. Uzar gider bu.. İlk önce buna karar ver.

2.Forum kurmak istiyorsan yüzlerce bedava forum veren servis var. Ama bu forumlar o kadar saçma oluyor ki anlatamam. Şahsen ben böyle bir forumda maksimum 15 sn dayanabiliyorum. Parana kıyıp ücretli (SDN- Forum gibi) kurmak istiyorsan aslında bu daha da zordur. Çok yoğun bir emek ve zaman ister ve bu iş tek başına yapılmaz. Ve neredeyse şu an her alanda işini çok iyi yapan forumlar olduğu için başarılı olmak çook çook zordur.

3.Blog yazmak istiyorsan wordpress kullanabilirsin kendisi ücretsiz bir blog scriptidir. Fakat ücretsiz verilen hostinglerde çalışmaz. Çalışsa da çok yavaştır ve istenen performansı göstermez. Ücretsiz blog servisleri de mevcut hatta ben denedim gayet başarılı.. (Blogger, Blogcu vs.. )

4.Bi de Portal sitesi açma durumunu göz önünde bulunduralım. Portal nedir? -Portal böyle bi siteye girersin ya sol tarafta Anasayfa, haberler, resimler, videolar gibi bir sürü abuk sabuk bir sürü butonun bulunduğu genelde her tarafında reklamların bulunduğu her türlü amaca hitap eden bir site türüdür. örnek bi kaç site vereyim incele( Mynet, SDN) Bu tür site yapmak için bazı şeyleri bilmen gerekir. Çok basit bir şey yapmak istiyorsan sadece html bilgisi gerekir. Hatta ''mic. office frontpage'' sayesinde bunada gerek yok ;) biraz daha kaliteli bir şey yapmak istiyorsan dreamweaver programını kullanabilirsin. Ya da hiç biri... Hazı bir script kullanabilirsin. Şu an bildiğim kadarıyla bu işi en iyi joomla yapıyor onu da kullanabilirsin

biraz hayal gücü ve emekle gerçekten çok mükemmel işler çıkarılabilir. Hadi kolay gelsin.. Yazıyı bir solukta yazdım mutlaka imla hataları ve devrik cümleler vardır. Kusura bakmayın.)

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
serkannd abicim benim isteiğim tam portal gibi bişey aslında portal da değilde ona yakın bişey ve bide forum olacak işte kesinlikle blog gibi bişey değil daha çok öğrencileri ilgilendirecek bi yer olacak benim istediğim site

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
tmm işte siteni hazırla belki benimde işime yarar :)

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
tamam o zaman bana şimdi iyi bir host sitesi lazım hem yugun fiyatlı hem kaliteli :

bykhus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
mochohost ile dreamhost a bi bak istersen ;)

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
acilhost.com var. Fiyatları cazip. En hoşuma giden tarafı adamların MSN si nerdeyse 24 saat açık. istediğin an yardım alabiliyorsun. Turkticaret net ten domain aldım burnumdan geldi. Sistemleri arap saçı gibi :)

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
internette 1 saatlik gezinme ile herşeyü kolaylıkla öğrenip forumunu bile acarsın

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
benim dedğim gibi bir program yokmu abiler kodsuz tasarım yapmak için

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
benim dedğim gibi bir program yokmu abiler kodsuz tasarım yapmak için
Kodsuz tasarım benim işim. :D Frontpage ile çok rahat site yapabilirsin. Word, Excel v.s. ofis programlarını biraz bilsen yeter. Dreamvaver var profesyonellerin işi, yabancı dil bilmiyorsan çok zorlanırsın. Başlangıç için dediğim gibi, kodlarla uğraşmayım dersen mutlaka Microsoft Frontpage ile yaparsın. Bak ben mysql,php,asp yada o ayarda bişey bilmediğimden hala Frontpage kullanıyorum.

Menü yapmak için : Sothink DHTML Menü kullanabilirsin..
Flash yapmak için : Swish 1,51 (Başlangıç için)
Gif yapmak için : MS Gif Animatör( İlerde imageready ile yaparsın)
Site Görselleri için : Mutlaka Adobe Photoshop kullan. Bunu öğrenmen sitenin tasarımının çoğu aşamasında lazım olacaktır, göreceksin.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
frontpage le kodsuz nasıl yapabiliriz ki kopyala yapıştır şeklindemi?....

Ama sitenin tasarımını büyük ihtimal le Abdurrahman yapacak......

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
abicim frontpageyle çok uğraşırsın :D siteyi her güncellemede bida bida değiştircen ftp ye atcan sonra eksik olcak bida atcan .. bence uğraşılmaz en iyisi hazır sistem :)

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Joomla kullan bence.
Forum da var Joomla'da.
Herşeyi ücretsiz.

benim yaptığım forumlu joomla siteler;
www.pdr-tr.com
http://bayi.kokyayincilik.com.tr/ (adres çubuğundan www'yi silmen gerekiyor açılması için)

Joomla! kullanmaya karar verirsen de benim sunucudan hosting ve domain satın alabilirsin.
Sadece Joomla! için sunucu hizmeti veriyorum.

www.joomlasunucu.com

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Bedava hosting önermem. 3-4 MB dosyayı 15-20 dakikada koymak insanı deli ediyor ki bahsettiğimiz şey 3-4 MB. En iyisi parasını verip güvenilir bir firmadan kiralamak.

Forum için ise hazır phpbb3 araştır.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
artık bakcaz durumu göre Abdurrahmanla halledecez

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bensana site yapmak için söylemedim zaten. Hazır sistem herkesin yapacağı birşey. Biraz aş kendini. Çirkin olsun senin fikrin olsun :D ben html ile 200 sayfa içerikli site yaptım. aslında beklentilerimi karşılamıyor. Veritabanı destekli işlemler yapmak istiyorum ama, php mysql bilgim yok. Sen ilerisi için kendini geliştirmek ve daha güzeline sahip olmak istiyorsan hazır sitelerden uzak dur. Önce bu konuda kendini ikna etmen lazım. Yoksa binlerce hazır TEMPLETE ve HAZIR SİTE var. Editle editle gitsin :) Ben büyük düşünmeni öneririm. Kolay gelsin

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
2 dk gelemdik hemen reklam lamışlar ortalığı:D

*Rorschach*

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Portal istiyorsan, kesinlikle PHP Fusion diyorum. Kurulumu ve kullanımı çok kolay. Forum eklentisi de mevcut ve gayet yeterli. Rap sistemine dayalı dandik forum sitesi açacağım diyorsan işini görmez, ama bir forum sitesinde olması gerekeni fazlasıyla verir.

Portal yönünden modüllerin ve blokların kullanımı gayet kolay, birçok yerli ve yabancı kaynaktan kolaylıkla ulaşıp, bilgisayarına indirebilirsin. Öte yandan sürekli desteklenir, yeni gelişmelerle güncellenir.

buraker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
forum işi yaş. artık insanlar forumlarda takılmaktan sıkıldı. değişik olaylar bekliyorlar. teknoloji yükseldikçe ve insanların internet bilgisi arttıkça beklentileri de yükseliyor. siz forum yerine sağlam bildiğiniz konular hakkında bir blog açın. tasarım konusuna gelince forum yapmak istiyorsunuz ve kodla uğraşmadan tasarımını yapmak istiyosunuz. diyelimki tasarımınızı çizdiniz. bunu sisteme entegre etmek hakkında bilginiz yok sanırım bunu entegre etmek için aşırı derecede kodlarla boğuşacak ve işten soğuyacaksınız. size tavsiyem forum istiyorsanız mybb öneririm vbulletine yakın bir sistemdir. joomla sizin gibi bir acemeyi baya zorlar ama bana üşengeçmişsiniz gibi geldi o yüzden joomlaya bulaşmayın şimdilik. blog açın wordpress sistemli binlerce tema dolanıyor internette. bumak zor olmasa gerekli hosting konusunda size sponsor olurum 100, 200mb dan batmam sanırım siz yeter ki hevesli olu. iyi çalışmalar.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
fikrin için teşekürler ama benim düşüncemde forumun olması mecbur gibi bişey ....