WD My Passport 1TB'ın ultra diye bir modeli varmı?

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar iyi günler. Bir süredir 2.5" taşınabilir hard disk almaya karar verdim. Araştırmalarım sonucu ve arkadaşımında kullandığı WD'in hard diski kafama yattı. Kısa bir araştırma yaptıktan sonra şu anda WD'in en iyi modellerinden biri olan "WD My Passport" modelini araştırdım ama sonunda birde ultra yazan modeli var. Mecidiyeköyde hangi bilgisayarcıya sorduysam ultra modeli diye birşey duymadıklarını ve sadece "WD My Passport" modelinin olduğunu ve 200TL civarı olduğunu belirttiler. Ama bu HDD 2004 yılında çıkmış. Acaba bu ultra modeli yeni revizyon olabilir mi? Yada daha Türkiye ye gelmemiş olabilir mi?
Ultra yazan model gerçekten varmı? Yok mu? Hayır zaten olsada "WD My Passport" de usb 3.0 hızında çalışıcak "WD My Passport Ultra" da usb 3.0 hızında çalışacak. Lakin bazı modellerin yazma yada okuma hızında farklılık oluyor. Onuda geçtim hiç yoksa şekli değişiyor.
Mesela benim arkadaşımdakinin modeli "WD My Passport" yani ultra ibaresi yok.
p0446.jpg

p0441.jpg

p043v.jpg

Ama internette görsellerde arattırdığım da ultra modeli bariz göze çarpıyor lakin satıldığı bir yer bulamadım.
p044f.jpg

p044j.jpg

p044r.jpg

Bilgisayarcı arkadaşın biri "bu ultra dediğin amerika da yeni çıkmış bi model olabilir ama daha biz böyle birşey duymadık" dedi. Acaba ultra modeli gerçekten var mı? Yoksa direk "WD My Passport" olarak mı geçiyor? Hayır eğer varsa Ultra modelinin grisini alacağım lakin normal passport modelinde sadece siyah var. Yardımcı olursanız sevinirim.

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
p0844.jpg

Dikkatimi çekti WD'nin kendi sitesinde resmen ultra modelinin olduğu belirtiliyor ama Türkiye'de ultra modelinin satıldığı tek yere rastlamadım.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
15 mayısta satışa çıktığı için daha Türkiye'ye gelmemiştir

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
O zaman ultra modeli Türkiye ye gelene kadar beklemekten başka çare yok. İlgin için teşekkürler.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
yazma okuma hızlarında fark olurmu bilmiyorum ama yukarıdaki listeye göre tek + sı bulut depolama gibi gözüküyor diğerinden..

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>> 1 senedir WD 1tb 2,5 inç lik My passport kullanıyorum.
>> 1 kez arıza yaptı. Vatanbilgisayar dan almıştım 1 haftada değiştirdiler ama...
>>ben memnun değilim. Çünkü blok olarak 120 gb lık bir klasörüm var ve pc ye yada pc den harici diske kopyalarken zaman zaman sorun yaratıyor yarıda kalıyor ve saçmalıyor...Bu başıma bir çok kez geldi...
>>Yani bir kere olmuş bir durum değil...
>>Şuanki aklım olsa seagatec alırdım...

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
>> 1 senedir WD 1tb 2,5 inç lik My passport kullanıyorum.
>> 1 kez arıza yaptı. Vatanbilgisayar dan almıştım 1 haftada değiştirdiler ama...
>>ben memnun değilim. Çünkü blok olarak 120 gb lık bir klasörüm var ve pc ye yada pc den harici diske kopyalarken zaman zaman sorun yaratıyor yarıda kalıyor ve saçmalıyor...Bu başıma bir çok kez geldi...
>>Yani bir kere olmuş bir durum değil...
>>Şuanki aklım olsa seagatec alırdım...

Senin şansına bunlar olmuş sanırım zira hdd olarak 2 markadan şaşmam. Samsung ve WD; Bilgisayarı ilk topladığım günden bugüne 7 yıldır çatır çatır kullandığım 250GB'lik samsung hdd var. 4 yıllık da bi süre kullandıktan sonra sadece 1 kere arıza verip garantiden sıfırı ile değiştirdiğim 1tb WD Cavier Black hdd var. Tabi bu değişimden sonra WD'den soğumadım. Tam aksine WD'nin 3.5" lik hdd'i "benim şansıma" dedim. Taşınabilir hdd'ide WD'den almaya karar verdim. Bu WD'in My Passport Ultra modelinin Türkiye'ye gelmesini bekleyip fiyatına göre almayı düşünüyorum. Oda beni bi 5 sene götürür umarım.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Daha geçenlerde bir öğrencim laptobına bakmamı istedi..
(Format atılması gerekiyordu..)
>>3 yıllık bir pc miş.. Ve format atarken kötü sektör hatasından dolayı format yarıda kaldı..
>>linux-xp- vista- 7 ve hatta 8 için epey bi uğraş vermeme rağman düzelmedi..
>>Özetlersek 320 gb 2,5 inçlik WD hdd si arızalıydı...
>>vatandan Toshiba 500GB aldırdım... Ve Win-7 64 bit ultimate kurup verdim...
>>Ayrıca okulumuz da 4 labaratuarımızda toplam 70 tane masaüstü pc bulunmakta..
>>En son 2 labaratuarımız yenilendi.. Ve bir çok makinanın sorunu harddisktendi Üzerlerinde ki hdd lerin bir çoguda Samsung...
>>O nedenle Samsung veya Wd bir daha hayatta almam ve aldırtmam..
>>Bugüne kadar bir çok öğrencime hep tavsiyem
1.seçenek Toshiba,
2.seçenekte seagatec(Ayrıca seagtec 4k yı kullanan ilk firmalardan birisidir) olmuştur..

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
>>Daha geçenlerde bir öğrencim laptobına bakmamı istedi..
(Format atılması gerekiyordu..)
>>3 yıllık bir pc miş.. Ve format atarken kötü sektör hatasından dolayı format yarıda kaldı..
>>linux-xp- vista- 7 ve hatta 8 için epey bi uğraş vermeme rağman düzelmedi..
>>Özetlersek 320 gb 2,5 inçlik WD hdd si arızalıydı...
>>vatandan Toshiba 500GB aldırdım... Ve Win-7 64 bit ultimate kurup verdim...
>>Ayrıca okulumuz da 4 labaratuarımızda toplam 70 tane masaüstü pc bulunmakta..
>>En son 2 labaratuarımız yenilendi.. Ve bir çok makinanın sorunu harddisktendi Üzerlerinde ki hdd lerin bir çoguda Samsung...
>>O nedenle Samsung veya Wd bir daha hayatta almam ve aldırtmam..
>>Bugüne kadar bir çok öğrencime hep tavsiyem
1.seçenek Toshiba,
2.seçenekte seagatec(Ayrıca seagtec 4k yı kullanan ilk firmalardan birisidir) olmuştur..

Bir zamanlar çalıştığım güvenlik sistemleri firmasında, 12 li hdd yuvası olan (2 adet raid kart vardı ve hdd'leri 6-6 konfigüre ediyordu) kayıt çihazlarının hard diskleri hep seagate idi (250gb,500gb,750gb,1tb,2tb) ve bu cihazlar bize her sene hard disk arızası yüzünden geri gelirdi, firmamız da seagate ile anlaşmalı olduğu için bu cihazlara ısrarla seagate takmaya devam ederdi. Lakin bir süre sonra arızalardan bıkan müşterileri memnun etmek için WD ile anlaşıldı ve toplu olarak WD ile anlaşıp alıp takmaya başladık. Seagate de her sene gelen cihazlar WD'den sonra tek tük olarak 2,3 yılda bir gelmeye başladı. Orada seagate den soğumuştum. Samsung'unda hdd'ini kendim 7 yıldır kullandığım için sağlamlığından eminim. Yada benim şansıma iyi dayandı.

Toshibayı bilmiyorum zira daha kullanmadım.

Firmaların ürünlerinde hangi teknolojiyi ilk çıkardıklarından çok, piyasaya koydukları ürünlerin kullanılabilirliği ile o çıkan teknolojileri kimin daha iyi kullanıp, geliştirip ileriye taşıdığı ayrı bir konu.

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Ve sonunda beklediğim güne son bir adım kaldı :clap: D My Passport 1TB ultra modeli, 2 farklı renk seçeneği ile vatan da satışa sunulmasa da ürün girişleri yapılmış. Lakin vatanın, ürün gelmeden sanki satışa sunmuşlar gibi göstermesini de anlayamadım. İnsanı boş yere heveslendiriyorlar :biggrin: Vatan yetkililerini aradığımda "ürünün elimize ne zaman ulaşacağını bizde bilmiyoruz" cevabını aldıktan sonra gülmeyle karışık bi şok yaşamam, telefonda ki bayana da farklı bir şok yaşattı :blink: Zira yurt dışı kaynaklı yeni çıkan çoğu bilgisayar parçaları ve diğer elektronik ürünlerini, Türkiye ye ilk olarak vatanın getirdiğini düşünürsek, bu ürünlerin vatan da stoklara girmesini beklemekten başka çare yok gibi.
rmt4g.jpg

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Sonunda ultra modelini bugün itibari ile vatandan %33 indirim ile 225TL'ye almış bulunmaktayım.

Kutu içeriği de bu şekilde;

rzl0u.jpg

rzl54.jpg

Umarım bir arıza vermeden uzun yıllar tepe tepe kullanırım :)

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Hayırlı olsun. Diğer firmalarda ortalama olarak 240 tl civarında satışa sunulmuş.