Vps nedir Fiyatları ne kadardır

ßLaCkЯiDeЯ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ben bu Vps adını duydum kullananları gördüm ama nedir tam olarak bilmiyorum fiyatları ne kadardır mesela oradan indirdiğimiz dosyayı pc'ye nasıl aktarırız bunlarla ilgili ayrıntılı bir bilgi verebilirmisiniz

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Öncelikle VPS 1 sunucunun çeşitli yazılımlar vasıtasıyla bir den fazlaya ayrılmasıdır. Ayrılmış her kullanıcı sunucuya root erişimlidir. Dedicated dan pek bi farkı yoktur görüntüde. Misal p4 3.0ghz bir sunucuyu ikiye bölersek 2 kullanıcıda cpu yu ortak kullanır. Esas sorunda burada başlıyor zaten, bazı programlar cpu yu limitli ayırabiliyor, fakat bu yazılımlar ücretli olduğu için pek tercih edilmemekte. Fakat ücretsiz olanlar ise CPU yu ortak kullandırmakta. Yani biri cpu nun hepsini harcamaya kalksa sizin siteleriniz veya işlemleriniz felç olmakta . VPS tercih edecekseniz aldığınız firmaya çok özen göstermelisiniz Kimi firmalar cpu yu limitlendirilmemiş dağıtması size avantajda olabilecekken üstte bahsettiğim gibi dezavantajda olabilmekte. Limitlendirilmişler ise asla bir dedicated tadı vermemektedir Kısacası VPS yi küçük çaplı proje ve sitelerimizde tercih edebiliriz, limitlendirilmiş olması yararımızadır.

Windows ve Linux vps bulabilrisin. Fakat aldığın yere göre eğer pek kurulu bir yazılım gelmiyorsa hosting hizmetinde çalışan bir çok şey senin vps sunucunda çalışmayacaktır, bunları senin tek tek kurman gerekecektir.

ßLaCkЯiDeЯ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle VPS 1 sunucunun çeşitli yazılımlar vasıtasıyla bir den fazlaya ayrılmasıdır. Ayrılmış her kullanıcı sunucuya root erişimlidir. Dedicated dan pek bi farkı yoktur görüntüde. Misal p4 3.0ghz bir sunucuyu ikiye bölersek 2 kullanıcıda cpu yu ortak kullanır. Esas sorunda burada başlıyor zaten, bazı programlar cpu yu limitli ayırabiliyor, fakat bu yazılımlar ücretli olduğu için pek tercih edilmemekte. Fakat ücretsiz olanlar ise CPU yu ortak kullandırmakta. Yani biri cpu nun hepsini harcamaya kalksa sizin siteleriniz veya işlemleriniz felç olmakta . VPS tercih edecekseniz aldığınız firmaya çok özen göstermelisiniz Kimi firmalar cpu yu limitlendirilmemiş dağıtması size avantajda olabilecekken üstte bahsettiğim gibi dezavantajda olabilmekte. Limitlendirilmişler ise asla bir dedicated tadı vermemektedir Kısacası VPS yi küçük çaplı proje ve sitelerimizde tercih edebiliriz, limitlendirilmiş olması yararımızadır.

Windows ve Linux vps bulabilrisin. Fakat aldığın yere göre eğer pek kurulu bir yazılım gelmiyorsa hosting hizmetinde çalışan bir çok şey senin vps sunucunda çalışmayacaktır, bunları senin tek tek kurman gerekecektir.

Öncelikle bilgi için sağolunda ben mesela bu oyun uploadlarında kullanılıyor ya o tür bir vps'i sordum siz baya ayrıntılı anlatmışınız ve hostingden pek anlamıyorum

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
25-30 lira civarı fiyattan başlıyor hemen hemen Vps' in özelliğine göre fiyat artıyor.
Uzak bağlantı yapıp normal bir bilgisayar gibi kullanıp yüksek hızda upload- download yapmanıza olanak sağlar.

ßLaCkЯiDeЯ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sağlam iş yapacaksan mutlaka dedicated al derim. ben şu anda buradan sunucu kiraladım (dedicated). 16 çekirdek 24 gb rame sahip.

Türk satış sorumluları bile var . şaşırdım ama süper :)

http://www.leaseweb.com/en

pingi felan cok iyi avrupada oldugu icin. web sitemden bakabilirsin http://www.monstermmorpg.com/

Dedicated dediğinizin fiyatlar çok yüksek

25-30 lira civarı fiyattan başlıyor hemen hemen Vps' in özelliğine göre fiyat artıyor.
Uzak bağlantı yapıp normal bir bilgisayar gibi kullanıp yüksek hızda upload- download yapmanıza olanak sağlar.

Sağolun teşekkürler

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hazır konu açılmışken sorayım peki Vpn ile tam olarak farkı ne biri network diğeri server ama merak ettiğim vpn ile kendi ağları haricinde yükse hızda download upload yapabiliyor muyuz.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ben size VDS öneririm. + her yerden almayın, ucuz etin yahnisi güzel olmuyor. Ben aldım, parayı alıp kaçtılar.

ßLaCkЯiDeЯ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben size VDS öneririm. + her yerden almayın, ucuz etin yahnisi güzel olmuyor. Ben aldım, parayı alıp kaçtılar.

O nasıl oluyor ben hızlı indirme ve yükleme yapabileceğim bir sistem arıyorum ve çokda tuzlu olmaması gerekiyor sizin bahsettiğiniz VDS fiyatları ne kadar

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
ßLaCkЯiDeЯ;1841574 dedi ki:
O nasıl oluyor ben hızlı indirme ve yükleme yapabileceğim bir sistem arıyorum ve çokda tuzlu olmaması gerekiyor sizin bahsettiğiniz VDS fiyatları ne kadar

Şimdi VDS vps'nin daha iyisi, vps de size ayırılan alanı siz kullanmazsanız,başkası kullanabiliyor. Ama VDS 'de sadece siz kullanırsınız. Bi 10 tl fark ediyor. Ama daha iyi performans alırsınız.

ßLaCkЯiDeЯ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Şimdi VDS vps'nin daha iyisi, vps de size ayırılan alanı siz kullanmazsanız,başkası kullanabiliyor. Ama VDS 'de sadece siz kullanırsınız. Bi 10 tl fark ediyor. Ama daha iyi performans alırsınız.

evet peki bunu nerellerden temin edebilirim sizin önerdiğiniz bir VDS firması var mı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm arkadaşlar ben okey sitesi açıp satış yapmak istiyorum bu konuna neler almam gerekiyo kısaca bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi lütfen okey +sitesi+ açımak için gereken neler yani simdiden tşkler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
vpn, bir tunel gibi dusun, cikisin ayarlarinda ne ise o sekilde, amerika dan bir ip adresin olabilir mesela vpn kullandigin zaman, vps ise, kendi it departmani olmayan sirketler icin, kolay yoldan server servisi. aldigin bir vps e vpn server kurup bir tasla iki kus vurabilirsin, genelde vps lerin aylik 1tb gibi bir limit oluyor giris paketlerinde, ayda 1 tb dan fazla da kulllanma ihtimalin cok dusuk...

canerturk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arkadaşlar ben okey sitesi açıp satış yapmak istiyorum bu konuna neler almam gerekiyo kısaca bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi lütfen okey +sitesi+ açımak için gereken neler yani simdiden tşkler

sizin ilk olarak windows vps alıp kullanmanız lazım. Okey sistemlerinde .dll dosyası kullanılır. Aynı sistemi ben VPS olarak alıyorum. Sanada önerebilirim.