VPN İle muhasebe programı çalıştırmak.

temahayati

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.

İş yerinde servera uzak masaüstü ile bağlanıp ETA V8 SQL muhasebe programını kullanmaktayız.

Bunun VPN ile sağlanımı mümkün müdür ?

Farklı alternatif çözüm önerileriniz var mıdır ?

Server

[TABLE="width: 463"]
[TR]
[TD]Windows Sürümü :[/TD]
[TD="colspan: 4"]Windows Server 2008 R2 Foundation[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşlemci :[/TD]
[TD="colspan: 4"]Intel® Xeon ® CPU X3430 @ 2.40 Ghz 2.39 Ghz[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ram :[/TD]
[TD="colspan: 3"]12 Gb (Kullanılabilir Miktar 8 Gb)[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sistem Türü[/TD]
[TD="colspan: 3"]64 Bit İşletim Sistemi[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

iyi forumlar.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
TTNetin düşük upload hızları sebebi ile uzak masaüstü bağlantısı kullanarak çalışmak daha verimlidir. Uzaktan bağlandığınız yerin internet hızı ne kadar yüksek olursa olsun, serverin bağlı olduğu internetin upload hızı sizin bağlantı hızınız olacaktır. 2 Mbit'i geçmeyen hızlar için, muhasebe programınızı yerel networkte kullanır gibi kullanamazsınız. Çünkü yaptığınız her işlem, sorgu, raporlama ve yazdırma işlemleri bu 2 Mbit lik hız üzerinden size ulaşmaya çalışacaktır. Bu durumda da programınızda istediğiniz verimi alamayacaksınız. (tabi aynı anda birden fazla kullanıcı bağlanırsa o zaman bu 2 mbiti de paylaşmak zorundasınız, hızınız daha da düşecek bunu unutmayın)

Ancak serverin bağlı olduğu internet upload hızı 20 Mbit ve üzeri bir bağlantıya sahip ise, o zaman vpn ile rahat kullanabilirsiniz.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ayrıca vpn bağlantısına gerek yok diye düşünüyorum. Programınız SQL üzerinde çalışıyor. Bu durumda modemden port yönlendirmesi yaparak SQL in kullandığı portu (TCP 1433) nat edebilirsiniz. Bunun için SQL serverin uzak bağlantılara açık ve güvenliğinin sağlanmış olmasına dikkat etmek gerekir. Tabi bu durumda da upload hızı için söylediklerim değişmez. Vpn den farkı yalnızca veritabanına bağlanırsınız. Vpn olur ise bağlandığınız yerdeki diğer pc ve paylaşımlara da erişebilirsiniz. Karar sizin..

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=398455]temahayati[/MENTION]

temahayati

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın moderatörüm

Aslına bakarsanız Uzak bağlantı ile verimli bir şekilde bağlanabilmekteyiz.

Kullanıcı artıracağımız zaman uzak masaüstü lisansı alıyoruz her defasında (260+KDV)

yaklaşık 10 kullanıcı daha gerekli şu an :) yok mu bunun bi çözümü

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Sayın moderatörüm

Aslına bakarsanız Uzak bağlantı ile verimli bir şekilde bağlanabilmekteyiz.

Kullanıcı artıracağımız zaman uzak masaüstü lisansı alıyoruz her defasında (260+KDV)

yaklaşık 10 kullanıcı daha gerekli şu an :) yok mu bunun bi çözümü

Şu an fiyatını bilmiyorum ancak ben 2012 de en son 182+kdv den almışım 2008 için uzak masaüstü lisansları. Bu konuda yapacak birşey yok maalesef.

Ancak,

Eğer vpn ile bağlanırsanız, bu durumda servere ayrı x bir bilgisayardan bağlantı olacağından, bu lisansınıza ilave olarak

her bir bağlanan bilgisayar için;

- sql server cal - 348+kdv
- windows 2008 server cal - 60+kdv

(fiyatlar güncel değil. bilgi olması açısından yazıyorum.2012 tarihli faturadan bakıyorum)

ilave lisansa ihtiyacınız olacak.

Uzak masaüstü bağlantısında, Aynı bilgisayarı kullandığınız için bu iki ekstra lisansa ihtiyacınız olmuyor.

temahayati

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın moderatörüm

Server bağlantının başka bir yolu yokmudur ?

çok uzun zaman önce gördüğüm bir cihaz vardı. Sadece Monitör vardı Monitörün arkasında modem gibi ufak bi cihaz vardı (ismini bilmiyorum) cihaza lan kablosu klavye mouse vb. çıkışları vardı. direk server a bağlanıyordu sanırım o sistem nasıldır ?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Thin clientlerden bahsediyorsun. Üzerlerinde genelde linux veya windows ce vardı. Şimdi daha da geliştiler, w7,w8 yüklü olanları var. Ancak, çalışma sistemi aynı çok güçlü olmadıkları için onlar da güçlü uygulamalarda remote desktop kullanıyorlardı.

Microsoft rdp alternatifi olan programlar mevcut ancak onlar da lisans ücretleri konusunda pek microsofttan aşağı kalır yanları yok.

thin_clients_021.jpg

alican özcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En iyi yol ilk başta g shdsl hat kiralaman sonra bir frewall alıp sunucuyla l2 tipi bir vpn bağlantı kurman.Bu bağlantı türünde g.shdsl hat kullancan içiğin paket kaybı yaşamassın.2 yol ise yine g.shdsl hat alıp noktadan noktaya bağlantı kurarsın.maliyet olarak biraz daha fiyat düşürür.Yanlız çok kullanıcı olacaksa kesinlikle firewall alacan. g.shdsl modemler noktadan noktaya fazla kullanaca bağlanamaz.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Alternatif terminal server-client uygulamalarini dusunebilirsiniz.