Volvo xc90 airbag kontrol

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
İyi forumlar herkese.2006 model volvo xc90 araç kullanıyoruz.Kapı içinde 2016 Kasım Ayında Aracın bütün airbaglerinin kontrol edilmesi gerektiği ile ilgili bir yapıştırma var.Çok önemli bir şey mi?Yetkili servis kaç para alır,güvendiğimiz bir özel serviste aynı Kontrolü yaptırabilir miyiz?

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Eğer bir uyarı mevcut ise bunu değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyorum, sonuçta elektronik bir ürün.. Tabii bu bir hava yastığı olunca daha da dikkat etmek gerek diye düşünüyorum.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Eğer bir uyarı mevcut ise bunu değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyorum, sonuçta elektronik bir ürün.. Tabii bu bir hava yastığı olunca daha da dikkat etmek gerek diye düşünüyorum.
İnternette bununla alakalı hiç bir şey yok.Kafam karıştı.Şimdiye kadar kullandığımız hiç bir araçta yoktu böyle bir uyarı ama bunda kapı içine yapıştırmışlar.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Passat da iyidir Volvo çok mu masraflı ?
Aslında abartı bir durum yok.Biz geçen sene aldık.Bundan önceki sahibi aracı uzun yol için kullanmış fakat çok temiz kullanmamış.Plastik aksamlardan çatırtı sesi falan geliyor.Biz aracı alır almaz İvedik organize sanayide sadece Volvo araçlara bakan bir özel servise götürdük.Kayış ha koptu ha kopacak durumdaydı.Öncelikle o değişti.Sonra şanzıman vuruntu yapıyordu şanzıman yağı eklendi.Ve bir kaç keyfi yenilemeyle beraber 85.000 tl'lik araç oldu bize 95.000 :) Km az olduğu için sıkıntı etmedik biz de.

turknavy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Olay şu hocam şimdi araç 2006 model hava yastıklarımın ömrüde ortalama 10 yıl olarak kabul edilir sizin servise gittiğinizde bilgisayardan hava yastıklarının durumuna bakacaklar eğer sıkıntı yoksa daha ileri bir tarih verip devam edin diyecekler yok bir sıkıntı varsa değişim önerecekler bu olay aslında tüm hava yastıklı arabalar için geçerlidir ha 10 yıldan sonra çalışmazmı çalışır ama çalışmama durumuna karşı kontrol edilmesini gerektiğini söylüyorlar zaten bütün firmalar 10 yaşını geçmiş arabada hava yastığı açılmaması durumunda hak idda edemiyorsunuz

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Olay şu hocam şimdi araç 2006 model hava yastıklarımın ömrüde ortalama 10 yıl olarak kabul edilir sizin servise gittiğinizde bilgisayardan hava yastıklarının durumuna bakacaklar eğer sıkıntı yoksa daha ileri bir tarih verip devam edin diyecekler yok bir sıkıntı varsa değişim önerecekler bu olay aslında tüm hava yastıklı arabalar için geçerlidir ha 10 yıldan sonra çalışmazmı çalışır ama çalışmama durumuna karşı kontrol edilmesini gerektiğini söylüyorlar zaten bütün firmalar 10 yaşını geçmiş arabada hava yastığı açılmaması durumunda hak idda edemiyorsunuz
Teşekkürler yardım için.Aslında götürmek sıkıntı değil ama yüksek fiyat verebilirler diye korkuyorum.Şu sıralar maddi olarak biraz sıkışığız.