Voltaj değerlerim düşük mü ?

kotbalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar. corsair vs 550 watt psum var. ilk öncelikle sistemim için yeter ve artar diye düşünüyordum

(core duo 2 e6750 2.66 ghz, hd 4870 gddr5, 250 gb seagate hdd, 3 adet kasa fanı, 3 gb ddr2 800 mhz ram)

ama bilgisayar sürekli kısa devre yaptı. açmaya çalıştığımda fanlar 1 saniye döndü ve güç gelmedi. şimdi açabildim sistemi ama kapanıp kapanmıyacağı belli olmaz.

1121incit5148958.jpg

resimde de voltaj değerlerim var. +12V arasıra 11,72 ye çıkıyor. sizce voltajda bir eksiklik var mı ? ve bu psu donanımımı kağıt üstünde kaldırmasına rağmen neden böyle yetersizmiş gibi davranıyor.

not: psu yeni alındı sıfır.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
merhabalar. corsair vs 550 watt psum var. ilk öncelikle sistemim için yeter ve artar diye düşünüyordum

(core duo 2 e6750 2.66 ghz, hd 4870 gddr5, 250 gb seagate hdd, 3 adet kasa fanı, 3 gb ddr2 800 mhz ram)

ama bilgisayar sürekli kısa devre yaptı. açmaya çalıştığımda fanlar 1 saniye döndü ve güç gelmedi. şimdi açabildim sistemi ama kapanıp kapanmıyacağı belli olmaz.

1121incit5148958.jpg

resimde de voltaj değerlerim var. +12V arasıra 11,72 ye çıkıyor. sizce voltajda bir eksiklik var mı ? ve bu psu donanımımı kağıt üstünde kaldırmasına rağmen neden böyle yetersizmiş gibi davranıyor.

not: psu yeni alındı sıfır.

PSU nun tam modelini yazabilirmisiniz?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
4870 ekran kartı İki adet 75 W 6 pimli güç konektörlü bir psu ister.
550 de olsa akımı hangi kanallardan sağladığı gibi önemli ayrıtılarda var.
Konuyu inceleyebilirsiniz;
http://forum.shiftdelete.net/donani...enler-guclu-sistemler-fermi-psu-ihtiyaci.html

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Model olarak sorun yok. Evde kullandığınız hat topraklamamı? Başka odada yada komşunuzda deneyin eğer topraklama hattınız yoksa.
Benim önerim bir bilgisayarcıya gidip voltaj testi yaptırmanız. Küçük bir alet ile voltajın çıkış gücünü göstererek yeterli olup olmadığını görebilirsiniz. PSU'da arıza olup olmadığını o şekilde anlarsınız. Psunun gereksinimi ve gücü sisteme yetecek durumda, orda bir sıkıntı yok.

kotbalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evdeki hat topraklama ama benim odamdakinden şüpheliyim pcyi ilk orada denedim ve 2 saat sonra kısa devre koramasına geçmişti. şimdi ise diğer odadan uzatmalı kabloyla çekiyorum kasaya elektrrği ve şuana kadar bir kapanma söz konusu değil ve voltaj değerleri görüldüğü gibi. hatta psu da arıza olabilir diye servisine geri yolladığımda psuda arıza tespit edilmediğini sorunun evin hattından olabileceğini söylediler.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
evdeki hat topraklama ama benim odamdakinden şüpheliyim pcyi ilk orada denedim ve 2 saat sonra kısa devre koramasına geçmişti. şimdi ise diğer odadan uzatmalı kabloyla çekiyorum kasaya elektrrği ve şuana kadar bir kapanma söz konusu değil ve voltaj değerleri görüldüğü gibi. hatta psu da arıza olabilir diye servisine geri yolladığımda psuda arıza tespit edilmediğini sorunun evin hattından olabileceğini söylediler.

Sorun muhtemelen odur. Kısa devre korumasına geçme sebebi arıza yoksa budur ama evin diğer odalarında kullanın bir süre. odaların bazılarında olup olmama durumu var topraklama hattın. Başka bir dairede komşuda denemek en garantilisi. Topraklamamı sıfırlamamı hattın durumunuda öğrenin. bir elektrikçi 10tl ye yapar.