PSU sürekli kısa devre korumasına geçiyor.

kotbalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar. Geçen gün Corsair VS 550 (sıfır) psu aldım. İlk kullandığım gün bilgisayar aniden kapandı ve bir daha açılmadı. Ben de psu sorunudur (daha ilk günden :( ) diyerek aldığım firmaya geri yolladım. Firma testlerini yapmış ve hiçbir soruna rastlanmadığını sadece kendini kısa devre korumasına aldığını söyledi. Sorunun evdeki elektrik hattından kaynaklanabileceğini çoklu prizlerden bile olacağını söyledi. Neyse ben geri aldım PSUyu takar takmaz çalıştı sistem. 5 saat açık kalmasının ardından yine sistem kapandı ve kısa devre korumasına geçti. Ben de fişleri çıkarttım gücü kestim bi 10 saat öyle bıraktım kasayı. Sonra yeniden bilgisayarı açmaya çalıştım ama fanlar hafif döndü ve yine kısa devre korumasından çıkmamıştı. Tuttum kasayı arkadaşımın odasına götürdüm ki onun odasında 750 watt PSU var ve hiç böyle bir problem yok. Neyse ve bilgisayar çalıştı orada. Sonra benim odada taktım çalışmaya devam etti. Böyle 2 saat çalıştıktan sonra ( kasa direk duvardaki prize bağlı arada çoklu fiş yok ) yine aynısı oldu sistem kapandı ve kısa devre korumasına geçti. Neden böyle yapıyor yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem;

Intel Core Duo 2 E6750 2.66 Ghz
Sapphire HD 4870 512 MB
Samsung 250 GB SATA HDD
Corsair VS 550 watt PSU
2+1 GB DDR2 800Mhz Ram

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
taktığın prizde topraklama varmı eğer yoksa sorun bundan olabilir. bir de taktığın prizi değiştirmeyi dene. çünkü söylediğine göre başka bir prizde sorunsuz çalışıyor.

yapabileceğin bir diğer şeyse:
powerı kasadan söküp boşta çalıştırmak. bunun için powerı kasadan sök. atx24 kaplosundaki yeşil ile siyahı bir tel yardımıyla birbirine değdir. power o şekilde çalışşsın yine aynısı olursa sorun pc de değil prizdedir.

aklıma bunlar geldi.

not: prizi kendin değiştirme :)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
@NGungor96 gibi sorunun elektrık hattından kaynaklı olduğu kesin gibi. Kaliteli bir çoklu priz ve topraklama hat ile sorun ortadan kalkar.