Vmware & Virtual box & Ubuntu Compiz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ricko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ricko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba. Sormak istediğim soru bi çok insanın kafasında soru oluşturan Compiz ile ilgili. Vmware ve virtual box üzerine Ubuntu 9.10 sürümünü kurdum. Ekran kartım AtiX550 256 mb . Fakat masaüstü efektlerini bir türlü gelişmiş seviyesine taşıyamıyorum. Compiz de sanırım bu yüzden çalışmıyor. Önerebiliceğiniz bir yol var mı ?

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
bende haftasonu kuracaktım evde vmware i. sanırım o sorun vmware de ekran kartını tanımlama sorunundan kaynaklanıyor. VM nin ayarlarını kontrol etmelisin

hkncetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Vmware veya virtualbox sanalbilgisayarlarda senin ekran kartını kullanmıyor. farklı bir model olarak gösteriyorlar. Onlarında 3D desteği yok. Virtualbox ta sanalmakine ayarlarında 3D desteği kapalı geliyor. Açabilirsin ama düzgün çalıştırma garantisi yok.

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
bence en güzel Ubuntu içine VM olmalı, zaten windowsu da VM ye kur olsun bitsin. Daha verimli olur bence

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
kanımca ekran kartın hem virtual e hem normal bilgisayarlarını karşılamıyor.compiz in neyini merak ediyon.pencere jöle gibi olur sallanır paso.videoları mevcut

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Sistem>Yönetim>Donanım Sürücüleri altına bak tavsiye edilen sürücü varsa aktifleştir.