Vizyonda Yerli Film Haftası!

Bu konuyu okuyanlar

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
Vizyonda Yerli Film Haftası!


5 Kasım haftasında 3 yeni film...

Yılın merakla beklenen yerli filmleri aynı hafta vizyonda! Mahsun Kırmızıgül'ün tartışmaları da beraberinde getiren son filmi 'New York'ta Beş Minare', yerli James Bond parodisi olarak nitelendirilebilecek 'Pak Panter' ve kadrosuyla göz dolduran 'Vay Arkadaş' bu haftanın yenileri!

16078-vizyon200.jpg


NEW YORK'TA BEŞ MİNARE


5145114185_38c11e9c02.jpg

İsminden de anlaşılacağı gibi filmin yarısının Amerika, New York'ta geçtiği 'New York'ta Beş Minare' Danny Glover, Gina Gershon gibi filmde rol alan yabancı isimlerle yerli basında kendinden çokça söz ettirmiş, son günlerde ise yönetmen Mahsun Kırmızıgül'ün sinema yazarlarına aldığı tavırla eleştirilmişti.

'Beyaz Melek', 'Güneşi Gördüm' ve 'Gecenin Kanatları'ndan sonra yönetmen-senarist-oyuncu Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği, kadrosunda Danny Glover, Gina Gershon, Robert Patrick, Haluk Bilginer, Mahsun Kırmızıgül, Mustafa Sandal gibi isimlerin rol aldığı film, “11 Eylül sonrası Amerika’nın ve dünyanın İslam ile olan Paranoyası”nı gözler önüne seriyor...

İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikâye, yakın dönemin Türkiye’sini sorgularken, yönetmenin diğer filmlerinde olduğu gibi yine “toplumsal bir konu”ya dikkat çekiyor. 390 kopya ile 800 salonda gösterime giren ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül'ün 1 yıl önce projelendirdiği 'New York’ta Beş Minare', “yarısı İngilizce” olarak çekilen ilk Türk filmi.

Filmin kısaca konusu şöyle:
Kırmızı bültenle aranan ve ismi fenomene dönüşen radikal dinci bir örgütün lideri Deccal kod adlı suçlunun Amerika’da yakalandığı bilgisi gelir. Teşkilatın en başarılı iki polisi Amerika’ya suçluyu teslim almaya giderler. Bundan sonrası kolay gibi görünür ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikaye, yakın dönemin Türkiye’sini sorgularken, 11 Eylül sonrası Amerika ve dünyanın İslam ile olan paranoyasının altını çizecektir.

PAK PANTER

5145714628_aee0d2a3c4.jpg

Murat Aslan'ın hem yönetip hem de senaryosunu yazdığı ve Ufuk Özkan, Metin Zakoğlu, Sümer Tilmaç gibi isimlerin rol aldığı komedi-aksiyon filmi 'Pak Panter', son yıllarda gittikçe gücünü hissettiren ve içine düştüğü durumlarla kendi halklarının gözünde komik durumlara düşen 'paranoyak yönetim anlayışı'nın geleneklerini hicvediyor.

Daha önce 'Maskeli Beşler' serisini ve en son 'Türkler Çıldırmış Olmalı' filmlerini çeken yazar-yönetmen Murat Aslan'ın son filmi olan Pak Panter, daha önce bayram haftası olan 12 Kasım'da olan vizyon tarihini bir hafta erkene çekerek bu hafta vizyona giriyor.

Filmin kısaca konusu şöyle:

Rusyada kaçırılan Enerji Bakanını kurtarma işi büyük risk taşımaktadır ve hataya yer yoktur. Bunun için ülkemizin özel laboratuvar koşullarında yetiştirdiği en deneyimli ve yetenekli casuslara gerek vardır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu, istihbaratın başı Fahrettin Beye başvurur. Fahrettin Bey, bu görevi SPP ve PP7 adlı ajanlara verir. Ajanlar Rusya yerine yanlışlıkla Azerbaycana inerler, burada Gülinaz ve yeğeni Selma ile tanışırlar. Ajanların karşısında Rus mafyası, Mossad, CIA ve Gagarin vardır. Sorun devletin sandığından büyüktür.

VAY ARKADAŞ

5145114135_3892b080a2.jpg

Kemal Uzun'un yönettiği ve Demet Evgar, Mete Horozoğlu, Fırat Tanış, Ali Atay, Rasim Öztekin gibi isimlerin rol aldığı aksiyon-komedi filmi 'Vay Arkadaş', üç arkadaşın sıradan hayatlarının heyecan dolu bir maceraya dönüşümünü anlatıyor. Geniş Aile dizisinin senaristi Cüneyt İnay’ın kaleme aldığı 'Vay Arkadaş'ın müzikleri ise Multitap'a ait.

1 milyon dolarlık bütçeye sahip filmin yaklaşık dört hafta süren çekimleri; üç kafadarın heyecan dolu maceralarının geçtiği İstanbul’un tarihi semtlerinden Balat, Sütlüce, Beyoğlu ve Haydarpaşa Garı gibi yine tarihi mekânlarında gerçekleştirildi.

Filmin kısaca konusu şöyle:
İstanbul kenar mahallerinden birinde sıradan ama kendi içlerinde hareketli bir şekilde heyecan yaşayan üç arkadaşın; her ortamda her durumdan kendisine potansiyel belalar çıkaran Manik’in, etliye sütlüye pek dokunmayan, içine kapanık imam hatip lisesi mezunu Tik’in, yüksek egosuyla cezbeden Kazanova karakterli Dildo’nun, erkek gibi yetiştirilmiş komiser kızı Nil ve ve arkadaşı Sevtap'la kesişen yüksek tempolu hikayelerini anlatıyor.
 

findukfaresi

Dekan
Katılım
29 Mart 2008
Mesajlar
7,298
Reaksiyon puanı
73
Puanları
0
bugün newyorkta 5 minareyi izleyeceğim bakalım nasılmış.

acaba diyorum ki sırf demet evgar için vay arkadaşa da mı gitsem. gerçi türk filmini sinemada izlemeyi de sevmiyorum ama :)
 

Son mesajlar

Üst